پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
تغذیه بهاری داشته باشید
بالاخره فصل زمستان سرد و عبوس با آن ابرهای متراکم و آسمان خاکستریاش رخت بربست و جای خود را به فصلی پر از نعمت و برکت شکفتن، بالندگی، رویش و زایش و تحول داد.
با شروع این فصل و بازگشت مجدد شادابی و طراوت به طبیعت، عملکرد و نیاز سلولهای بدن ما هم در مقایسه با فصل زمستان دستخوش تغییراتی قرار گرفته و در واقع تغییرات به وجود آمده در بدن ما منعکسکننده تغییرات ایجاد شده در طبیعت است.
اگر ما در فصل زمستان به دلیل سرمای هوا میل زیادی به خوردن غذاهای گرم و نیروبخش داشتیم، حالا که بهار آمده، مزاجمان معتدل و نیاز بدنمان به مصرف غذاهای سبک بیشتر احساس میشود.
اما بدن ما پیام دیگری هم صادر میکند. پیام مخابره شده حاکی از اثرات مصرف بیش از حد تنقلات و غذاهای ادویهدار و چرب و شور ایام عید است که انرژی منفی آن با اعتدال مزاجیمان در این فصل همخوانی نداشته و خود را به صورت سستی، رخوت، افزایش غلظت خون، رنگپریدگی، کاهش اشتها، سوءهاضمه، خستگی، سردرد و تحریکپذیری نشان میدهد و دلیل اصلی آن هم انباشته شدن مواد زائد در کبد است که در صورت پاکسازی نشدن آن، جریان یکنواخت خون و انرژی به قسمتهای مختلف بدنمان مختل میشود و تا زمانی که این سموم از کبدمان پاک نشود، دریافت غذای بیشتر هرچند مغذی مخل سلامت ماست و اگر هم بموقع اقدام نشود، دملهای چرکی، بثورات پوستی و خونریزیهای زیرجلدی از پیامدهای بعدی آن است. بنابراین با توجه به اینکه بدنمان نیاز دارد در این فصل سموم و فضولات را از خود دفع کند، از غذاهای سبک و زودهضم استفاده کنید.
● غذاهای سردیبخش بخورید
از غذاهای سردیبخش همچون انواع ماهی، لبنیات، خوراکها و خورشهای سبزیدار، انواع سالاد و بخصوص آش استفاده کنید. آش جو، آش آبغوره، آش دوغ، آش ماست، آش آلو، آش گوجهسبز و آش تمبرهندی از جمله غذاهای سبک، خنک و ملینی است که جلادهنده کبد بوده و سموم را از طریق افزایش مدفوع و ادرار دفع کرده و چربی، قند و فشار خون بالا را کاهش میدهد و از همه مهمتر اثرات رنجآور گرمی خوراکیها را خنثی میکند.
● از عرقیات و سبزیجات بهاری استفاده کنید
میوهها را در حجم کم و به دفعات در روز مصرف کنید تا بدن فرصت کافی برای جذب ریزمغذیها و دفع سموم داشته باشد. میوههایی چون خیار، گوجه سبز و آلو طبع سردی داشته و دفعکننده سموم کبد است.
سبزیجات برگ سبز، جوانهها و همچنین نخود، لوبیا، بادمجان، کلم، کرفس، کاهو و سبزیهای کوهی به دلیل فیبر بالا یبوست ناشی از مصرف تنقلات نوروزی را دفع، آب بدن را تامین و اشتها را کنترل میکند. در ضمن عرقیاتی چون کاسنی و شاتره شستوشودهنده کبد و تصفیهکننده خون است.
● ورزش، خلق شما را باز میکند
به دلیل آنکه در ایام نوروز بیشتر افراد استراحت میکنند و اغلب باشگاههای ورزشی تعطیل است، کاهش فعالیتهای بدنی موجب رخوت و سستی ما میشود. بنابراین توصیه میشود با خانواده همراه شوید و به مناطق کوهستانی و تفریحی رفته و علاوه بر لذت بردن از زیباییهای طبیعت، یک تا دو ساعت پیادهروی کنید تا خون در بدنتان به جریان درآید و با اکسیژنگیری بیشتر، حس شادابی و سرزندگی در شما ایجاد شود.
فاخره بهبهانی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران دولت رهبر انقلاب روز معلم معلمان نیکا شاکرمی مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم حجاب شهید مطهری شورای نگهبان
تهران هواشناسی زلزله معلم شهرداری تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش پلیس سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی قیمت دلار دلار ایران خودرو قیمت طلا سایپا کارگران بازار خودرو تورم قیمت
مشهد مسعود اسکویی فضای مجازی تلویزیون سریال سینمای ایران سینما دفاع مقدس موسیقی تئاتر
دانشگاه علوم پزشکی مکزیک
رژیم صهیونیستی غزه فلسطین اسرائیل آمریکا جنگ غزه روسیه چین نوار غزه حماس عربستان ترکیه
استقلال پرسپولیس سپاهان تراکتور لیگ برتر ایران باشگاه استقلال فوتبال رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر باشگاه پرسپولیس
اینستاگرام همراه اول دبی واکسن تبلیغات اپل ناسا گوگل وزیر ارتباطات پهپاد
کبد چرب بیماری قلبی کاهش وزن دیابت داروخانه ویتامین طول عمر بارداری