جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
تغذیه بهاری داشته باشید
بالاخره فصل زمستان سرد و عبوس با آن ابرهای متراکم و آسمان خاکستریاش رخت بربست و جای خود را به فصلی پر از نعمت و برکت شکفتن، بالندگی، رویش و زایش و تحول داد.
با شروع این فصل و بازگشت مجدد شادابی و طراوت به طبیعت، عملکرد و نیاز سلولهای بدن ما هم در مقایسه با فصل زمستان دستخوش تغییراتی قرار گرفته و در واقع تغییرات به وجود آمده در بدن ما منعکسکننده تغییرات ایجاد شده در طبیعت است.
اگر ما در فصل زمستان به دلیل سرمای هوا میل زیادی به خوردن غذاهای گرم و نیروبخش داشتیم، حالا که بهار آمده، مزاجمان معتدل و نیاز بدنمان به مصرف غذاهای سبک بیشتر احساس میشود.
اما بدن ما پیام دیگری هم صادر میکند. پیام مخابره شده حاکی از اثرات مصرف بیش از حد تنقلات و غذاهای ادویهدار و چرب و شور ایام عید است که انرژی منفی آن با اعتدال مزاجیمان در این فصل همخوانی نداشته و خود را به صورت سستی، رخوت، افزایش غلظت خون، رنگپریدگی، کاهش اشتها، سوءهاضمه، خستگی، سردرد و تحریکپذیری نشان میدهد و دلیل اصلی آن هم انباشته شدن مواد زائد در کبد است که در صورت پاکسازی نشدن آن، جریان یکنواخت خون و انرژی به قسمتهای مختلف بدنمان مختل میشود و تا زمانی که این سموم از کبدمان پاک نشود، دریافت غذای بیشتر هرچند مغذی مخل سلامت ماست و اگر هم بموقع اقدام نشود، دملهای چرکی، بثورات پوستی و خونریزیهای زیرجلدی از پیامدهای بعدی آن است. بنابراین با توجه به اینکه بدنمان نیاز دارد در این فصل سموم و فضولات را از خود دفع کند، از غذاهای سبک و زودهضم استفاده کنید.
● غذاهای سردیبخش بخورید
از غذاهای سردیبخش همچون انواع ماهی، لبنیات، خوراکها و خورشهای سبزیدار، انواع سالاد و بخصوص آش استفاده کنید. آش جو، آش آبغوره، آش دوغ، آش ماست، آش آلو، آش گوجهسبز و آش تمبرهندی از جمله غذاهای سبک، خنک و ملینی است که جلادهنده کبد بوده و سموم را از طریق افزایش مدفوع و ادرار دفع کرده و چربی، قند و فشار خون بالا را کاهش میدهد و از همه مهمتر اثرات رنجآور گرمی خوراکیها را خنثی میکند.
● از عرقیات و سبزیجات بهاری استفاده کنید
میوهها را در حجم کم و به دفعات در روز مصرف کنید تا بدن فرصت کافی برای جذب ریزمغذیها و دفع سموم داشته باشد. میوههایی چون خیار، گوجه سبز و آلو طبع سردی داشته و دفعکننده سموم کبد است.
سبزیجات برگ سبز، جوانهها و همچنین نخود، لوبیا، بادمجان، کلم، کرفس، کاهو و سبزیهای کوهی به دلیل فیبر بالا یبوست ناشی از مصرف تنقلات نوروزی را دفع، آب بدن را تامین و اشتها را کنترل میکند. در ضمن عرقیاتی چون کاسنی و شاتره شستوشودهنده کبد و تصفیهکننده خون است.
● ورزش، خلق شما را باز میکند
به دلیل آنکه در ایام نوروز بیشتر افراد استراحت میکنند و اغلب باشگاههای ورزشی تعطیل است، کاهش فعالیتهای بدنی موجب رخوت و سستی ما میشود. بنابراین توصیه میشود با خانواده همراه شوید و به مناطق کوهستانی و تفریحی رفته و علاوه بر لذت بردن از زیباییهای طبیعت، یک تا دو ساعت پیادهروی کنید تا خون در بدنتان به جریان درآید و با اکسیژنگیری بیشتر، حس شادابی و سرزندگی در شما ایجاد شود.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست