پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
بنویس ۳۱۰۸، بخوان Blog
حالا نزدیک به ده سال است که از عمر وبلاگ میگذرد هر چند که این مدت برای وبلاگهای فارسی، کمتر از وبلاگهای انگلیسی است اما از همان سالهای ابتدایی بین وبلاگها این رسم بود که سالگرد تولد خود را گرامی بدارند.
نیر اوفیر در سال ۲۰۰۵ آغازگر یک حرکت نو بود و امسال چهارمین سال متوالی است که وبلاگها هم یک روز جهانی را به نام خود ثبت کرده اند.
۳۱ اگوست (اوت) روز جهانی وبلاگ نامیده شده است.
به افتخار بلاگ
روز بلاگ بر اساس این باور ایجاد شد که بلاگرها روزی را در اختیار داشته باشند تا وبلاگهایی از کشورها و فرهنگهای مختلف را به خوانندگانشان بشناسانند.
به همین علت بلاگرها در این روز پنج وبلاگ تازه را به خوانندگانشان معرفی میکنند. این موضوع باعث میشود تا تعداد زیادی از وبلاگهای ناشناخته به مشتریان همیشگی وبلاگها معرفی شود.
بنابراین در این روز بلاگرهای سراسر جهان در اقدامی هماهنگ یک نوشته در وبلاگ خود قرار میدهند که در آن به معرفی وبلاگهای تازهای میپردازند که ترجیحاً از فرهنگ،گرایش و دیدگاه متفاوتی برخوردار هستند.
در این روز بازدیدکنندگان و خوانندگان این بلاگها نیز با گشت و گذار و کشف بلاگهای جدید و ناشناخته، آشنایی با افراد و بلاگهای تازه را جشن میگیرند.
روز بلاگریزان
اما چرا ۳۱ آگوست برای این مناسبت در نظر گرفته شده است؟
تاریخ سی و یکم ماه هشتم میلادی یعنی آگوست (۳۱۰۸) با نگاهی گرافیکی بسیار شبیه کلمه انگلیسی Blog بوده و این بازی با اعداد و حروف، دلیل ساده این نامگذاری است.
چه وبلاگهایی را معرفی کنیم؟
بهترین کار این است که در این روز وبلاگهایی با موضوعات متفاوت با وبلاگ خود معرفی کنیم.
در واقع قرار بر این است که اگر شما وبلاگی با موضوع ادبیات دارید، به خوانندگان همیشگی وبلاگتان مثلاً پنج وبلاگ با موضوعاتی چون فناوری اطلاعات، آشپزی، محیط زیست، جامعه و سینما معرفی کنید.
دید و بازدید
در سالهایی که این روز به عنوان روز وبلاگ معرفی شده است، تعدادی از وبلاگهای فارسی هم آدابش را به جای آوردهاند و وبلاگهای جدیدی را به خوانندگانشان معرفی کردهاند.
امسال نخستین سرویس دهنده فارسی وبلاگها یعنی پرشینبلاگ، بلاگرهای فارسیزبان را به یک گردهمایی دعوت کرده است که با دو روز تأخیر در دوازدهم شهریور (۲ سپتامبر) در فرهنگسرای بانو برگزار میشود که پذیرایی آن به خاطر همزمانی با شروع ماه رمضان، به صرف افطاری خواهد بود.
زشت و زیبای روزهای مجازی
نامگذاری روزها در دنیای مجازی امری تازه نیست.
روزهای زیادی در سالهای اخیر به مناسبتهای مختلف اختصاص مییابند که به دنبال خود مفاهیمی مجازی را یدک میکشند.
بسیاری از این مناسبتها برای افراد ناآشنا با اینترنت، غریب و مهجورند و مناسبتهایی نامفهوم به نظر میرسند اما در میان ساکنان سرزمین مجازی طرفدارانی بسیار دارند.
از جمله روزهایی چنین میتوان به ۵ آوریل، روز جهانی بدون CSS اشاره کرد که وبلاگها و وبسایتهای پشتیبان این مراسم، به مدت دو روز کدهای CSS خود را برمیدارند. بدون سیاساس فقط محتوای وبلاگها و وبسایتها قابل مشاهده هستند.
با این که در موارادی طراحی سایتها به هم میریزد و ظاهری زشت پیدا میکند، طراحانش ترجیح میدهند تا برای دو روز در سال هم که شده، محتوا را عریان در مقابل چشمان بینندگانشان قرار دهند.
نیما اکبرپور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست