چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

شیوه ای موثرتر از داروهای ضد اضطراب!


شیوه ای موثرتر از داروهای ضد اضطراب!

مطالعات متعدد نشان‌داده‌اند که ورزش مرتب تاثیرات تسکین‌دهنده و آرامبخشی دارد که‌اضطراب را کاهش می‌دهد.
توجه داشته باشید که در اولین باری که شروع به ورزش کردن می‌کنید اضطراب …

مطالعات متعدد نشان‌داده‌اند که ورزش مرتب تاثیرات تسکین‌دهنده و آرامبخشی دارد که‌اضطراب را کاهش می‌دهد.

توجه داشته باشید که در اولین باری که شروع به ورزش کردن می‌کنید اضطراب شما کمی‌افزایش می‌یابد. اما وقتی به ورزش کردن ادامه می‌دهید، اضطراب ثابت می‌ماند و ۳۰- ۵ دقیقه پس از پایان ورزش مانند بیشتر افرادی که ورزش می‌کنند احساس آرامش بیشتر و اضطراب کمتری نسبت به زمان پیش از ورزش خواهید داشت.

این کاهش اضطراب در اثر ورزش، حتی بیش از تاثیر برخی از داروهای ضد اضطراب است. این تاثیر کاملاً اثبات شده‌است.

در مورد اضطراب، ورزش یک درمان کوتاه مدت محسوب می‌شود. آرامشی که‌از ورزش کردن حاصل می‌شود تقریبا ۴ ساعت دوام دارد.

۲۴ ساعت پس از ورزش، اضطراب به میزان قبلی خود باز می‌گردد. بنابراین اگر از اضطراب مزمن رنج می‌برید، باید به صورت مرتب و روزانه ورزش کنید تا تاثیر آن را ببینید و یا اگر در طول روز با عواملی مواجه می‌شوید که شما را مضطرب می‌کنند، می‌توانید صبحها قبل از شروع کار روزانه ورزش کنید. به عبارت دیگر می‌توانید زمان ورزش را طوری انتخاب کنید که در زمانی که بیشترین اضطراب را دارید بیشترین تاثیر را داشته باشد.

برخی مطالعات بیان می‌کنند که بیشترین تاثیر ورزش در کاهش اضطراب زمانی است که ورزش نسبتاً شدید باشد اما به حدی که موجب خستگی و فرسودگی فرد نگردد. در این صورت بیشترین تاثیر آرامبخشی از ورزش حاصل می‌شود.

برخی مطالعات دیگر نیز نشان می‌دهند که ورزش سبک، مانند پیاده‌روی یا شنا نیز، همانند ورزشهای شدیدتر مانند جاگینگ، اضطراب را کاهش می‌دهند.

ورزشهایی مانند گلف، تنیس، هندبال، دوچرخه‌سواری و سایر ورزشها نیز به‌آرامش یافتن افراد کمک می‌کنند.

یک ورزش انتخاب کنید و نوع و شدت ورزشی که برای شما مناسب است را مشخص کنید.

اگر علائم اضطراب شما به نوعی است که مشکلات گوارشی، تعریق، تپش قلب و علائم بدنی اضطراب را دارید به‌احتمال زیاد از ورزش و فعالیت بدنی سود بسیار خواهید برد.

اگر اضطراب شما در اثر عوامل روانی ایجاد شده باشد و علائمی‌ مانند نگرانی و دلواپسی، اختلال در تمرکز و افکار مداخله‌گر داشته باشید، احتمالا ورزشهای ذهنی مانند مدیتیشن، تجسم درمانی، یا سایر روشهای آسوده‌سازی ذهنی برای شما مفیدتر هستند.

آیا ورزش همیشه‌اضطراب را کاهش می‌دهد؟

اگرچه ورزش تاثیرات روانی مثبتی دارد اما در برخی شرایط ممکن است منجر به تشدید مشکلات روانی شود. برای مثال فردی که مرتب ورزش می‌کند اگر به علتی مثلاً به دلیل آسیب‌دیدگی نتواند به ورزش ادامه دهد ممکن است دچار اضطراب یا افسردگی شود. در چنین شرایطی ورزش کردن می‌تواند شرایط فرد را بدتر کند.

همچنین ممکن است برخی افراد در ورزش کردن زیاده‌روی کنند و دچار خستگی و فرسودگی شوند. این وضعیت با اضطراب، افسردگی، بی‌خوابی، و کاهش علاقه به کارهای روزانه و زندگی فردی مشخص می‌شود. ورزشکارانی مانند شناگران و دوندگان استقامتی که رقابتهای سنگین دارند بیشتر در معرض چنین شرایطی هستند. اگر ورزشکار هستید و در شرایط سنگین و حرفه‌ای ورزش می‌کنید و دچار چنین علائمی‌هستید، برنامه‌های خود را کمی‌سبکتر کنید.

حرف آخر

برای اینکه ورزش تاثیر خوبی داشته‌باشد، حداقل سه بار در هفته به مدت بیست دقیقه ورزش کنید. پیش از آغاز هر برنامه‌ی ورزشی با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که‌این نوع ورزش برای شما مناسب است. فعالیتی را انتخاب کنید که‌از آن لذت ببرید و انجام آن برای شما راحت باشد. این ورزش باید در برنامه‌ی روزانه‌ی شما جایگاه ثابتی داشته‌باشد و مرتباً آن را انجام دهید.

برای غلبه بر اضطراب و استرس یوگا و تای چی چوان ورزشهای مناسبی هستند.