پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
نکاتی برای طبخ غذا با مایکروفر
ـ
مقدمه:
آشپزی با مایکروفر
پختن و گرم کردن مواد غذائی با مایکرو فر کاملاً با روشهای معمولی همچون اجاق گاز، گریل ... تفاوت دارد. امواج مایکرو مولکولهای آب مواد غذائی را مرتعش نموده گرما تولید میکند. بخار آب ایجاد شده بالا رفته و به فرآیند طبخ کمک میکند. بدین جهت مسئله پوشاندن یا نپوشاندن مواد غذائی اهمیت بسیاری دارد. اگر مواد غذائی را در پوشش قرار دهید بخار آب نمیتواند خارج شود که در نتیجه فرآیند طبخ سریعتر انجام خواهد گرفت.
مزایای مایکروفر:
صرفه جوئی در زمان: مایکروفر اعمال یخ زدایی، گرم کردن و طبخ مواد غذائی را در زمانی بسیار کمتر از زمان لازم در روشهای معمول انجام میدهد، چرا که مستقیماً روی مواد غذائی عمل میکند. در حالیکه، هنگام طبخ مواد با اجاق گازهای معمولی، حرارت باید ابتدا از شعله پخش کن و سپس از ظرف غذا عبور کند تا به مواد غذائی برسد.
حفظ ویتامینها و ارزش غذائی مواد: آشپزی با مایکروفر تنها به مقدار کمی آب، روغن و نمک احتیاج دارد. بدین ترتیب مواد غذائی، ویتامینها و مواد معدنی خود را حفظ کرده، همچنین رایحه و مزه غذا مطبوع تر خواهد بود.
صرفه جوئی در مصرف ظروف غذائی: با اینکه شما غذاهای خود را در داخل ظروف طبخ میکنید ولی به میزان زیاد در مصرف ظروف غذائی و در نتیجه زمانی که صرف شستشوی آنها میکنید، صرفه جوئی خواهد شد.
ادویه کم: غذاهائی که با مایکروفر پخته میشوند به مقدار کمی ادویه و چاشنی نیاز دارند زیرا مزه طبیعی غذا حفظ میشود.
چند توصیه و تکنیک:
پوشاندن مواد غذائی: پوشاندن مواد غذائی زمان پختن یا گرم کردن را کوتاه تر میکند. زیرا بخار آب بهطور کامل خارج نشده عمل طبخ یا گرم کردن را تسریع مینماید. به روشهای متعددی میتوانید روی ظرف غذا را بپوشانید. از درب ظروفی که جنس آنها قابل استفاده در مایکروفر است، همچنین از یک بشقاب چینی، یا روکش نایلونی محافظ غذا و یا یک برگ کاغذ سلفون میتوان استفاده کرد.
توجه به دمای اولیه مواد غذئی: مواد غذائی که از داخل یخچال بیرون آورده میشوند نسبت به مواد غذائی که در دمای محیط هستند به زمان بیشتری جهت گرم شدن نیاز دارند.
پختن و گرم کردن تخم مرغ: ازگذاشتن تخم مرغ با پوست آن در داخل مایکروفر خودداری فرمائید. باید تخم مرغها را شکسته و زرده آنها را سوراخ کرد. (همیشه مواد غذائی را که دارای پوشش یا پوسته سختی هستند سوراخ کنید).
پختن و گرم کردن مواد غذائی دارای پوسته: توصیه میشود مواد غذائی دارای پوسته را، از قبیل سوسیس، گوجه فرنگی، سیب زمینی و ... را با یک جسم نوک تیز مثل چنگال از چند نقطه سوراخ کنید. این امر مانع ترکیدن آنها میشود.
گرم کردن مایعات: در هنگام گرم کردن مایعات در لیوان یا فنجان مواظب باشید مایع سر ریز نشود.
شکل و مقدار مواد: مقدار و شکل مواد عامل مهمی در تعیین طول مدت عمل گرم کردن یا طبخ است.
گرم کردن روغن: هیچگاه در مایکروفر روغن را به تنهایی داغ نکنید. دمای زیاد روغن ممکن است باعث آتش گرفتن دستگاه شود.
زمان پخت: توصیه میشود در موقع پخت زمانهای نسبتاً کوتاه در نظر بگیرید تا غذای شما نسوزد. هرگز در ظرف غذا را محکم نبندید چون بخار آب ایجاد شده نمیتواند خارج شود و ظرف در اثر فشار وارده میترکد.
کیفیت مواد: تمام مواد غذائی که در مایکروفر طبخ میشوند باید تازه و دارای کیفیت بالا باشند. خصوصاً کیفیت اولیه مواد غذائی تأثیر مستقیم در کیفیت نهائی طبخ شده با مایکروفر خواهد داشت.
آب کردن مواد اولیه: مایکروفر وسیلهای ایده آل برای آب کردن مواد اولیه غذائی مثل کره، شکلات یا حتی ژلاتین است.
هم زدن مواد غذائی در هر سه مرحله یخ زدائی، گرم کردن و طبخ مواد غذائی باید آن را بعد از زمان داده شده به دستگا ، هم زد، این عمل انتشار حرارت را بین قطعات مواد غذائی و داخل آن یکنواخت خواهد کرد.
زیر و رو کردن: اگر میخواهید یک مرغ یا یک تکه بزرگ گوشت را در مایکروفر یخ زدائی یا طبخ کنید توصیه میکنیم تقریباً در وسط زمان پخت غذا را یکبار زیرو رو کنید. با این عمل از خشک شدن رویهی بالائی غذا که نسبت به رویهی پائینی امواج مایکرو بیشتری جذب میکند جلوگیری نمائید.
قطعات ناهمگون: با توجه به اینکه قطعات نازک سریعتر از قطعات ضخیم میپزند، توصیه میشود قطعات نا همگون به نحوی در مایکروفر قرار گیرند که بخش ضخیم قطعه به سمت خارج سینی گردان و بخش نازک به سمت داخل باشد. بدین ترتیب، انرژی امواج مایکرو، بیشتر روی کنارههای محفظه پخت متمرکز میشود. بهطور مثال رانهای مرغ را به نحوی قرار دهید که قسمت نازک آن به سمت داخل سینی گردان و قسمت ضخیم آن به سمت خارج باشد.
آب کم: با توجه به اینکه مواد غذائی بهطور طبیعی برای گرم کردن یا طبخ آب کافی دارند تنها مقدار کمی آب اضافه کنید. این امر زمان پخت را کاهش داده، ویتامینها و مواد معدنی مواد غذائی را حفظ میکند.
انتخاب قدرت مایکروفر:
گرم کردن / طبخ ---- ۱۰۰۰۰ وات ---- ۱۰۰% ---- قوی
گرک کردن / طبخ ---- ۷۰۰ وات ---- ۱۰۰% ---- نسبتاً قوی
طبخ گوشت چرخ کرده ---- ۵۰۰ وات ---- ۵۰% ---- متوسط
افزایش زمان پخت / یخ زدائی ---- ۳۰۰ وات ---- ۳۰% ---- یخ زدائی
افزایش زمان شخت و یخ زدائی مواد غذائی نازک (شیرینی خامهای) ---- ۱۰۰ وات ---- ۱۰% ---- یخ زدائی ضعیف و گرم نگه داشتن غذا
یخ زدائی: بیشتر دستورالعملهای طبخ غذا در این قسمت با مواد غذائی یخ زده نیز قابل اجراء است برای یخ زدائی از قابلیت یخ زدائی اتوماتیک مایکروفر خود استفاده کرده، دستور العملها را بهدقت اجراء کنید:
اگر مواد غذائی در یک یخچال برفک دار منجمد شدهاند برفک رویه خارجی را با یک برس پاک کنید.
برای ترکیب اصلی غذا (مثل گوشت و ماهی) در دو مرحله عمل کنید. بهطور مثال اگر میخواهید عمل یخ زدائی را در ۶ دقیقه انجام دهید، مایکروفر را ابتدا برای ۳ دقیقه برنامه ریزی کنید. بعد از زیرو رو کردن قطعه دوباره شروع کنید
برای یخ زدائی نان، شیرینی، همبرگر بهتر است آنها را داخل ظرف قابل استفاده در مایکروفر گذاشته و روی آن را بپوشانید.
مواد غذائی یخ زدائی شده باید در کمترین مدت طبخ شوند.
مایکروفر وسیلهای ایده آل برای نرم کردن نان بیات است. ولی فقط از قطعات کوچک نان استفاده کرده و بلافاصله آن را مصرف کنید. زیرا به محض سرد شدن دوباره سفت میشود.
برای گرم کردن شیرینی و نان بهتر است که آنها را پس از گذاشتن در ظرف قابل استفاده در مایکروفر روی آن بپوشانید.
برای اینکه چیپس ترد شود آن را داخل ظرف قابل استفاده در مایکروفر ریخته، دستگاه را روی قدرت ۱۰۰% برای ۴۵ تا ۶۰ ثانیه تنظیم نموده، بعد از خاتمه ۵ دقیقه صبر کنید.
از پر کردن ظروف کوچک تا لبه آن خودداری کنید.
برای گرم کردن کنسرو اگر قوطیها آهنی هستند آنها را باز کرده و محتوی آنها را در یک ظرف قابل استفاده در مایکروفر خالی کنید. اگر قوطیها شیشهای هستند فقط پوشش و درب آنها را جدا کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست