پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
کارآفرینان
کارآفرینی در بردارنده معنای موفقیت است این واژه به معنای محصولات، ابداعات، کیفیت و خدمات نوین است. این واژه به اشخاص پر اراده اتلاق می شود که ازاراده خلاقیت پایداری و موفقیتشان آنها را به قهرمانان روز تبدیل می کند. کارآفرینی همواره مبنای تحولات و پیشرفتهای بشری بوده است و تعاریف زیادی از آن شده است کارآفرین کسی است که فعالیت اقتصادی کوچک و جدیدی را با سرمایه خود شروع می نماید کارآفرین ارزش ها را تغییر می دهد و ماهیت آنها را دچار تحول می نماید و همچنین مخاطره پذیر است و به درستی تصمیم گیری می نماید برای فعالیت خود به سرمایه نیاز دارد ولی هیچ گاه سرمایه گذار نیست. کارآفرین به دنبال تغییر است و به آن پاسخ می دهد و فرصت ها را شناسایی می کند و مورد استفاده قرار می دهد. کارآفرین کسی است که منابع و نیروی کار، مواد و سایر دارایی ها را با هم ترکیب می کند تا ارزش آنان را نسبت به قبل بیشتر نماید. کارآفرینان به وسیله ویژگی های شخصی خود به پیش می روند ویژگی هایی از قبیل نیاز به کسب کردن یا تجربه نمودن و انجام دادن است. کارآفرینی را کسانی انتخاب می کنند که دوست دارند از دیگران موفق تر باشند. کارآفرینان هم اشتغال ایجاد می کنند و هم در تولید و خدمات جدید نقش مؤثری دارند. امروزه کارآفرینی به عنوان یک ضرورت در زندگی کنونی مورد توجه قرار گرفته است. البته افراد کارآفرین به یک نسبت از ویژگی ها و قابلیت های یکسان برخوردار نیستند اما بازگو کردن این ویژگی های کارآفرینی از این جهت اهمیت دارد که شناخت ویژگی های کارآفرینان موفق برای افرادی که شروع به کارآفرینی می کنند سبب تشویق و موفقیت احتمالی آنها می شود.
بخشی از ویژگی های مشترک کارآفرینان:
۱-نوآوری و خلاقیت: این ویژگی مشخصه اصلی کارآفرینی است. کارآفرین با ارائه محصولات و خدمات جدید می تواند کشور را به سمت پیشرفت و توسعه سوق دهد و موجبب تحول در زندگی روزمره شود آنها از توانایی خود در خلاقیت لذت می برند نقش نوآوری در کارآفرینی آن قدر اهمیت دارد که کارآفرینی بدون نوآوری وجود ندارد.
۲-خطرپذیری: کارآفرینان از خطر استقبال می کنند و در صورتی که محاسبه شده باشد آن را قبول می کنند آنها علاقه مند هستند برای آغاز یک فعالیت اقتصادی معمولی به مقدار متعادل خطرپذیری کنند و توانایی اداره ریسک های مختلف را دارند.
۳-اعتماد به نفس: کارآفرینان به خاطر اعتمادبه نفس خود شهرت دارند. ظاهراً کارآفرینان واقعی به خاطر اعتمادبه نفس بالایی که در خود می بینند خود را باور دارند و می دانند که می توانند. اعتمادبه نفس عزم و پایداری بیش از هر عامل دیگری در موفقیت به یک کارآفرین کمک می کند تا بر مشکلات غلبه کند.
۴-پشتکار بالا: کارآفرینان افرادی هستند که در انجام کارهایشان مصمم و دارای پشتکار هستند این افراد در مواجهه شدن با شکست ناامید نمی شوند و به دنبال راهی می گردند که به آن غلبه کنند و راه خود را تا رسیدن به موفقیت ادامه دهند.
۵- استقلال طلبی: کارآفرینان نیاز زیاد به استقلال دارند تا بتوانند تصمیمشان را خودشان بگیرند کار کردن برای دیگران برای آنها سخت است کارآفرینان کارها را به شیوه خود انجام می دهند آنها تمایل دارند رهبر باشند تا پیرو و علاقه ای برای کار کردن برای دیگران ندارند میل به استقلال نیروی پیش برنده کارآفرینان معاصر است آقای خود بودن یکی از قویترین نیازهای فرد کارآفرین است.
۶- داشتن اهداف بلندمدت: کارآفرینان اهداف بلندمدت دارند. آنها کارهایی که انجام می دهند در راستای اهداف آینده شان است به همین خاطر آنها را بلندپرواز می نامند. آنها ابتدا تصمیم می گیرند که چه می خواهند و سپس برای رسیدن به آن برنامه ریزی می کنند و تلاش می کنند تا به آن هدف برسند.
۷- خستگی ناپذیری: کارآفرینان خستگی را زیاد احساس نمی کنند و در برابر مشکلات به دنبال راه حل گشته و سریعا برای حل آنها اقدام می کنند. آنها می دانند با کار مؤثر به اهداف خود خواهند رسید و هیچگاه از تلاش دست برنمی دارند.
۸- شرایط کودکی: تجربیات کودکی تأثیرات بسزایی در زندگی آینده فرد دارد اعضای خانواده و به خصوص والدین در پرورش حس استقلال طلبی و مسئولیت پذیری و... در فرزندان خود بسیار موثرند.
۹- سن: هر چه سن افراد بالاتر می رود و سالخورده تر می شوند از ویژگی خطرپذیری کاسته می شود. اکثر کارآفرینان کسب و کار خود را در سنین بین ۲۵ تا ۴۵ سالگی آغاز می کنند. هر چه کارآفرین جوان تر باشد احتمال موفقیت بیشتر است.
۱۰- سطح تحصیلات: در بین کارآفرینان هم ترک تحصیل کنندگان دبیرستانی و هم افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند وجود دارد البته این امر تا حدود زیادی به جامعه بستگی دارد اگر جامعه از سطح دانش بالاتری برخوردار باشد کارآفرینان آنها نیز تحصیلات بالاتری خواهند داشت.
لازم به توضیح است که کارآفرینان با این خصوصیات متولد نمی شوند بلکه این ویژگی ها را از طریق تجربه کسب کرده اند. همه افراد کم و بیش دارای خلاقیت و نوآوری و سایر ویژگی های فوق هستند که بعضا از توانایی های خود بی اطلاع و یا از آنها به خوبی استفاده نمی کنند. جوانان تحصیل می کنند و دنبال اخذ مدرک هستند برای اینکه به استخدام دولت دربیایند و یا برای افراد و شرکتها کار کنند و شغل اداری داشته باشند که فرهنگ مناسبی نیست. بایستی جوانان و افراد جویای کار به خود اشتغالی و کارآفرینی بیندیشند و فرهنگ خوداشتغالی و برای خود کار کردن در جامعه نهادینه شود.
اکثر محققان ویژگی های فوق را به عنوان ویژگی های کارآفرینان مطرح کرده اند اما ویژگی های روان شناختی و رفتاری زیادی از کارآفرینان وجود دارد که می تواند مورد بحث قرار گیرد.
غلامعلی موحدی نیا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست