پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
«سُرخو» شما را خوش خلق میکند
ماهی سرخو یکی از بهترین و لذیذترین ماهیهای پرچرب دریای جنوب است. رنگ پوست این ماهی قرمز متمایل به صورتی است و گوشت آن سفید و بسیار لطیف بوده و بوی زهم نمیدهد. وزن این ماهی به ۳ تا ۴ کیلوگرم هم میرسد و اغلب به صورت کباب شده، سرخشده یا آبپز تهیه و در قلیه ماهی نیز استفاده میشود. این ماهی گونههای بسیار زیادی دارد و انواع دمسیاه، کمپولک و خونی آن بیشتر مورد توجه است.
سرخو منبع غنی ویتامین B۱۲،B۶ و املاحی چون فسفر و پتاسیم است و با کاهش سطح هموسیستئین از خطر پارگی دیواره عروق خونی میکاهد. مهمترین اسید چرب این ماهی از نوع امگاـ۳ بوده و با کاهش کلسترول از رسوب چربی درشرایین و تشکیل لخته خون جلوگیری و با تنظیم عملکرد ماهیچههای قلب، خطر حملات قلبی و مرگ را کاهش و از ابتلا به سرطان پانکراس، پروستات و دستگاه گوارش میکاهد. مصرف ۱۰۰ گرم این ماهی حدود ۶۰ درصد نیاز روزانه بدن به پروتئین را تامین کرده و مهمترین اسیدآمینه آن تریپتوفان است. تریپتوفان پیش ساز سروتونین (هورمون شادیبخش) بوده و سبب بهبود خلق میشود. سلنیوم این ماهی نیز چشمگیر بوده و تا ۸۰ درصد نیاز روزانه بدن را به این ماده معدنی تامین میکند. سلنیوم نوعی آنتیاکسیدان قوی است که با کاهش سطح سموم بدن باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش باروری میشود. مصرف این ماهی با نظر پزشک مربوطه برای مبتلایان به بیماری قند توصیه میشود، چرا که اسید چرب امگاـ۳ و اسیدهای آمینه ضروری و ویتامینهای گروه B آن به تعادل و تثبیت قند خون کمک میکنند.
سرخو اسیداوریک را بالا میبرد
سرخو حاوی مادهای به نام پورین است. پورین قابل تبدیل به اسیداوریک بوده و تجمع آن در بدن منجر به افزایش اسیداوریک خون میشود، بنابراین افراد مبتلا به نقرس و کسانی که از مشکلات کلیوی رنج میبرند از مصرف زیاد این ماهی بخصوص پوست سرخشده آن که بسیار لذیذ و خوشمزه است اجتناب کنند. در سرخوی کبابی یا پخته شده میزان تریپتوفان، سلنیوم و ویتامین B۱۲ در سطح عالی و میزان فسفر، پتاسیم، ویتامین B۶ و امگاـ۳ در سطح خوبی قرار دارد.
سرخوی منجمد شده
ماهیهایی چون سرخو که از دریای جنوب صید و به نقاط مختلف کشور حمل میشود، باید منجمد شده باشد؛ مگر آن که حمل و نقل آن توسط هواپیما و برحسب تاریخ روز روی بستهبندی آن نوشته شده باشد؛ بنابراین سرخو را به صورت منجمد از مراکز معتبر شیلات یا در بستهبندیهای بهداشتی که دارای تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند، خریداری کنید. مردمک چشم ماهی منجمد سالم باید دارای یک نقطه سفیدرنگ باشد و در سطح پوست آن سوختگی حاصل از انجماد و زردشدگی دیده نشود. زرد بودن پوست یا گوشت ماهی حاصل اکسیداسیون و تجزیه و تخریب چربیهای ماهی است که اغلب در اثر نگهداری نامطلوب در سردخانه ایجاد میشود.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست