دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
شویندههای سمی را میشناسید؟
نظافت اسباب منزل در آستانه سال نو، سنتی است که گاهی با ناآگاهی درباره موادشوینده یا وسواس در نظافت و خانهتکانی به آسیبهای جدی منجر میشود؛ تخریب ریهها در اثر استنشاق گاز شویندهها و پاککنندههای شیمیایی از آن جمله است. رئیس مسمومیتهای بیمارستان لقمان در این باره بیشتر میگوید.
دکتر عبدالکریم پژومند، رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به افزایش میزان مراجعات ناشی از استنشاق گازهای شویندههای خانگی به مراکز درمانی در ایام پایانی سال اظهار داشت: اغلب این افراد را زنان تشکیل میدهند و یکی از اتفاقات رایج سنت دیرین خانه تکانی در ایام پایانی سال که گاهی اوقات با حوادث ناگوار همراه میشود، مسمومیتهای ناشی از استفاده همزمان شویندههای اسیدی در محیطهای دربسته است.
وی به استفاده همزمان جوهرنمک و سفید کنندهها در نظافت محیطهای دربسته و کوچک مثل حمام و سرویسهای بهداشتی اشاره کرد و افزود: این کار منجر به آزاد شدن گازهایی مثل اسیدکلرامین در فضا شده که استنشاق آن باعث تحریک قسمتهای بافت تنفسی میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: استنشاق این گازها باعث التهابات ریوی شده و گاهی اوقات در افرادی که سابقه آسم و تنگی نفس دارند، میتواند منجر به خطر مرگ شود.
افرادی که در منزل از شویندههای قوی استفاده میکنند، بدون اینکه آن را رقیق کنند با مواد دیگر ترکیب کرده و روی سطوح میریزند و بدون آنکه از عواقب آن آگاهی داشته باشند، با آب داغ شروع به شستشوی سطح مورد نظر میکنند.
آسیبهای تنفسی به ویژه آسیب حنجره، به دلیل استفاده بی رویه و رعایت نکردن نکات ایمنی در استفاده از مواد سفید کننده و پاککننده شیمیایی از شیوع بالایی در یک ماه پایانی سال برخوردار است.
دکتر مصطفی قانعی، فوق تخصص ریه نیز ضمن هشدار به زنان خانهدار که از ترکیب جوهر نمک و سفید کننده برای از بین بردن لک کاشیها استفاده میکنند، گفت: استنشاق این مواد منجر به بروز آسم و تنگی نفس میشود و به مرور در بدن باقی میماند و هیچوقت بهبودی کامل حاصل نمیشود.
وی افزود: یکی از مواردی که آسیب جدی به ریه میرساند استنشاق اسید است و متاسفانه برخی از خانمهای خانهدار برای از بین بردن لک کاشیها و سرامیک به مواد شوینده ، سفید کننده اضافه میکنند و در برخی از مواقع نیز سفید کنندهها را با جوهر نمک در فضای بسته ترکیب میکنند که استنشاق بخار متصاعد شده از این ترکیب آسیب جدی و جبران ناپذیر به ریهها وارد میکند.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه مبتلایان به بیماری آسم و آلرژی و نیز کسانی که ریههای حساسی دارند به هیچ عنوان نباید از مواد اسیدی مانند سفید کننده و یا هر ماده اسیدی پاککننده دیگر جهت شستشو استفاده کنند، گفت: کسانی نیز که مبتلا به وسواس هستند باید وسواس خود را درمان کنند و افراد دیگر تا حد ممکن کمترین استفاده را از مواد اسیدی داشته باشند و در صورت استفاده حتما به استاندارد بودن مواد مورد استفاده توجه داشته باشند.
استفاده مداوم از مواد شوینده و پاککنندهها از جمله جرمگیرها و مواد سفید کننده، سوزش دائم چشم، آلرژی و حتی احتمال بروز سرطان را در زنان خانهدار افزایش میدهد. کاربرد مواد شوینده و پاککننده از جمله جرم گیرها و مواد سفید کننده در منازل موجب انتشار برخی ذرات شیمیایی خطرناک در حمام، آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی میشود که استفاده مداوم ازاین مواد به همراه آب گرم تاثیر منفی آن را دو چندان میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست