دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

نوکیا ۷۵۰۰ Prism


نوکیا ۷۵۰۰ Prism

نوکیا ۷۵۰۰ با طراحی منحصر به فرد خود, اشکال هندسی منظم و دکمه های سه گوش مجزا یک گوشی عجیب و بسیار متفاوت با سایر گوشی هاست که در این بررسی تخصصی به دقت مورد نقد قرار خواهد گرفت

نوکیا ۷۵۰۰ با طراحی منحصر به فرد خود، اشکال هندسی منظم و دکمه های سه گوش مجزا یک گوشی عجیب و بسیار متفاوت با سایر گوشی هاست که در این بررسی تخصصی به دقت مورد نقد قرار خواهد گرفت.

● ویژگی های مهم:

ـ طراحی جالب و منحصر به فرد

ـ اینترفیس پر سرعت S۴۰

ـ عملکرد پخش موسیقی در سطحی بالاتر از معمول با اکولایزرهای مناسب

ـ برنامه های قدرتمندتر از حد معمول

ـ صفحه کلید راحت، علیرغم طراحی عجیب

ـ قاب های قابل تعویض برای جذاب تر کردن شکل ظاهری گوشی

▪ معایب اصلی:

ـ کیفیت دوربین آن نسبتاً پائین است

ـ محلی برای قرار دادن کارت حافظه روی بدنه ی گوشی وجود ندارد.(عدم وجود امکان تعویض سریع کارت حافظه)

ـ صفحه نمایش آن روشن و شفاف نیست

ـ عمر باتری آن کوتاه است

ـ قیمت آن نسبت به میزان کارآیی آن بسیار بالا است

ـ برای اینکه به کلید های آن عادت کنید، به زمان زیادی نیاز دارید.

ـ اثر انگشت روی بدنه و صفحه نمایش آن می ماند.

از همان ابتدا که ۷۵۰۰ در سایت نوکیا به نمایش درآمد توجه همه را به خود جلب کرد. این گوشی از نظر کارایی کاملاً شبیه به ۶۳۰۰ نوکیاست ولی قیمت بالاتری دارد. بنابراین با توجه به قیمت بالای ۷۵۰۰ نسبت به کارایی های آن و طراحی زاویه دار و الماس مانند گوشی، انتخاب آن تنها به سلیقه ی افراد بستگی دارد.

● محتویات جعبه ی فروش:

در جعبه ی ۷۵۰۰ علاوه بر کارت حافظه ی ۵۱۲ مگابایتی یک هندزفری استریوی سیمی هم وجود دارد که از نظر کیفیت به خوبی هندزفری ۵۷۰۰ نیست اما صدای قابل قبولی دارد. شارژر آن هم به جای AC-۵ موجود در بسته ی ۵۷۰۰ از نوع AC-۳X می باشد. علاوه بر این در داخل جعبه یک بند چرمی، یک کیف، ۲ قاب رنگی و دفترچه ی راهنما نیز وجود دارد ولی متأسفانه آداپتور کارت حافظه ی MicroSD و کابل USB در آن دیده نمی شود.

● پلاستیک سه گوش

بدنه ی نوکیا ۷۵۰۰ از جنس پلاستک و به رنگ مشکی است، به جز قسمت هایی که از پشت و کناره های گوشی مات است، بقیه ی قسمت ها براق می باشند؛ البته در برخی بخش های جزئی هم فلز به کار رفته است. ابعاد گوشی ۱۰۹۱۴?۴۴? میلی متر و وزن آن ۸۳ گرم می باشد. به طور کلی ۷۵۰۰ گوشی ای با کیفیت ساختار بالاست. باید اشاره کرد تمیز کردن این گوشی مدت زیادی طول می کشد زیرا سطح شفاف آن تمام چربی انگشتان را به خود جذب می کند. بلندگوهای ۷۵۰۰ درست در بالای صفحه نمایش ۲ اینچی آن قرار دارند.

در قسمت بالای گوشی نیز کلید خاموش/ روشن آن قرار گرفته است.

در لبه ی پایینی گوشی محل اتصال بند و درست در کنار آن محل اتصال شارژر قرار گرفته. در لبه ی پایینی سمت راست گوشی جک ۲.۵ میلی متری و در سمت چپ آن محل اتصال USB تعبیه شده است؛ با اینکه کابل USB در جعبه ی فروش وجود ندارد. قسمت کناری سمت چپ گوشی نیز فاقد بخش خاصی می باشد.

علاوه بر این در قسمت راست گوشی دکمه ی مخصوص دوربین و کلید کم و زیاد کردن صدا نیز دیده می شود. نقص بسیار عمده ی ۷۵۰۰ فقدان محلی برای قرار دادن کارت حافظه جانبی روی بدنه می باشد بنابراین برای گذاشتن یا بیرون آوردن کارت حافظه باید گوشی را خاموش کرده و باتری را خارج کنید تا به آن دست پیدا کنید.

پشت گوشی ۷۵۰۰ پر است از مثلث هایی که برخی از آن ها مات و برخی دیگر براق هستند. در نیمه ی پایینی پشت گوشی لوگوی نوکیا و در نیمه ی بالایی آن دوربین و فلاش سه گوش LED قرار گرفته است.

در قسمت پشت گوشی باتری BL-۴B در زیر یک پوشش قرار گرفته که برای جدا کردن آن کافیست یکی از مثلث ها را فشار دهید. البته باید گفت کیفیت پایین باتری یکی دیگر از نواقص ۷۵۰۰ به شمار می رود. در حقیقت اگر این گوشی دارای تمام ویژگی های پیشرفته بود یا حداقل صفحه نمایش بزرگ با کیفیت بالا داشت می توانستیم این نقص را نادیده بگیریم ولی متأسفانه هیچ یک از این خصوصیات در این گوشی دیده نمی شود.

با خارج کردن باتری، محل قرار گرفتن کارت حافظه و سیم کارت به چشم می خورد که کارت حافظه ی ۷۵۰۰ نیز مثل کارت حافظه ی سایر گوشی های نوکیا برای محکم قرار گرفتن در سر جای خود دارای قفل است. متأسفانه قابلیت تعویض سریع کارت حافظه در این گوشی وجود ندارد.

تمام کلیدهای صفحه کلید ۷۵۰۰ به شکل مثلث است ولی کار با آن بسیار راحت است. درست در بالای صفحه کلید، کلید جهت دار جوی استیک قرار گرفته که البته کمی سفت می باشد، اما پس از کمی استفاده نرم تر می شود. کلید قطع و وصل تماس ها نیز در زیر صفحه نمایش تعبیه شده اند ولی کلید C و منو به جای اینکه بالای کلیدهای قطع و وصل باشند در کنار آن ها قرار گرفته اند که البته خیلی زود به آن عادت خواهید کرد.

● صفحه نمایش

اندازه صفحه نمایش ۷۵۰۰ خیلی بزرگ نیست ولی قطر ۲ اینچی آن نسبتاً مناسب می باشد. اما نکته ی مهمتر اندازه، کیفیت صفحه نمایش است. با اینکه رزولوشن آن QVGA بوده و در نور مستقیم خورشید نیز قابل مشاهده است، ولی شفافیت و کارایی آن در سطحی پائین تر از حد استاندارد گوشی های نوکیا می باشد. نور زمینه و کنتراست تصویر را نمی توان تنظیم کرد ولی می توان Screensaver متحرک روی صفحه گذاشت و یا از یک Screensaverدیگر حاوی ساعت دیجیتال، تاریخ و آیکون های پیام کوتاه خوانده نشده و تماس های از دست رفته استفاده نمود. تمام این جزئیات در هر شرایط نوری قابل دیدن هستند. همچنین می توانید صفحه نمایش را طوری تنظیم کنید که بعد از مدتی خاص کاملاً خاموش شود.

● مکالمات

صدای بلند گوشی و صدای زنگ آن نیز بسیار خوب و بالاست و با این که ممکن است یک یا دو تماس در مناطق بسیار پر سر و صدا از دست برود ولی با جرأت می توان گفت که این امر خیلی کم اتفاق می افتد. لرزاننده ی گوشی نیز نسبتاً خوب کار می کند. صدای مکالمات نیز بسیار خوب است به طوریکه تمام صدای اطراف (نویز) را از بین برده و امکان مکالمات بهتری را در محیط های شلوغ فراهم می کند.

● اینترفیس کاربر

گوشی ۷۵۰۰ نیز مبتنی بر نسخه ی پنجم اینترفیس S۴۰ بوده و از این نظر تفاوتی با سایر مدل ها ندارد. در این گوشی امکان تنظیمات گسترده ای برای کاربر فراهم شده است اما متأسفانه این امر منوی گوشی را کمی پیچیده می کند.

صفحه نمایش ۷۵۰۰ در حالت استندبای، قدرت سیگنال، وضعیت باتری، ساعت و برنامه های فعال را نشان می دهد. در زیر آنها لوگوی اپراتور و تاریخ نمایش داده می شود. کلید میانی کیلد های جهت دار، منوی اصلی را باز می کند.

کلید کمکی سمت چپ، منوی Go to شامل برنامه های مورد علاقه و پر کاربرد را نشان می دهد که می توانید به دلخواه خود کاربری آن را تغییر دهید. اگر حالت استندبای را فعال کنید آیکون های منو به علاوه ی رادیو و برنامه ی پخش موسیقی در قسمت بالای صفحه نمایش داده می شود.

ویژگی جالبی که حتی اسمارت فون های نوکیا هم ندارند امکان گذاشتن یادداشت روی صفحه در حالت استندبای است. کلید کمکی سمت چپ نیز برای قفل کردن صفحه نمایش به کار می رود.

منوی ۷۵۰۰ به ۴ شکل قابل مشاهده است: به صورت آیکون هایی با نام یا بدون نام، به صورت لیست یا به صورت منوهای افقی. آیکون های فعال به صورت متحرک نشان داده می شوند.

می توانید از میان اعداد برای گزینه های مختلف موجود در منوی گوشی میان بر انتخاب کنید. با تغییر دادن تم گوشی، عکس، رنگ و شکل آیکون های منو نیز عوض می شوند. مهم ترین نکته ی مثبت اینترفیس های سری ۴۰ سریع بودن آن هاست؛ در این گوشی نیز هیچ نوع کاهش سرعت یا خاموش و روشن شدن گوشی مشاهده نشده است. علاوه بر ۱۲ تم موجود در گوشی، ۱۱ تم دیگر نیز برای آن طراحی شده که با شکل و رنگ آمیزی غیر معمول خود گوشی است کاملاً متناسب است.

وجود ۷ پروفایل گوشی ۷۵۰۰، امکان استفاده از آن در همه ی محیط ها را فراهم می کند. پروفایل Flight این گوشی بدون سیم کارت هم کار می کند و این ویژگی بسیار سودمند است به خصوص اگر بخواهید از آن فقط برای گوش دادن به موسیقی استفاده کنید.

● دفترچه تلفن

در حافظه ی دفتر تلفن ۷۵۰۰، حدود ۱۰۰۰ ورودی ذخیره می شود که برای هر یک امکان ثبت ۵ شماره تلفن، آدرس ایمیل، وب سایت، آدرس منزل، تاریخ تولد، نام شرکت، سمت شغلی و نام مستعار وجود دارد. همچنین برای هر ورودی می توانید زنگ مخصوص، عکس یا کلیپ انتخاب کنید.

در لیست دفتر تلفن می توانید تعیین کنید که آیا ورودی های موجود در حافظه ی تلفن نمایش داده شود یا اینکه ورودی های موجود در سیم کارت و یا هر دو. در این قسمت فقط از روی نام کوچک می توان جستجو کرد و امکان جستجو از روی نام خانوادگی وجود ندارد.

همچنین امکان قراردادن ورودی ها در گروه های مختلف و نیز امکان شماره گیری صوتی بدون نیاز به ضبط صدای کاربر وجود دارد.

در لیست تماس ها در هر یک از بخشهای تماس های گرفته شده، تماس های از دست رفته، و تماس های دریافتی ۱۰ تماس ذخیره می شود.

● ارسال پیام

در نوکیا ۷۵۰۰ علاوه بر ارسال پیام های عادی، امکان دریافت و ارسال پیام های چند رسانه ای و پیام های صوتی از طریق MMS و ایمیل نیز وجود دارد. تمام امکانات موجود در این بخش بسیار کاربردی و پر سرعت هستند: مثلاً به محض وارد کردن فایل تصویری یا صوتی نوع پیام از SMS به MMS عوض می شود.

هر پیام می تواند حداکثر ۱۰۰۰ حرف یا جزء(مخصوص عکس و صدا) داشته باشد که تعداد آن ها در بالای صفحه ی پیام نشان داده می شود. با استفاده از SMS می توانید عکس، شماره تلفن یا وقایع یادداشت شده در تقویم به دیگران ارسال کنید همچنین MMS ها را تا حجم ۳۰۰ کیلوبایت می توانید ارسال کنید. نکته ی مهم این است که گوشی به طور اتوماتیک اندازه ی عکس را متناسب با حجم مورد نیاز کاهش می دهد.

برنامه ی ارسال ایمیل این گوشی دیگر از نوع جاوا نیست، بلکه از نوع برنامه های کامل و کاربردی مورد استفاده در گوشی های هوشمند می باشد. این برنامه با پروتکل های POP۳، SMTP و IMAP۴ کار می کند و دانلود ایمیل هایی تا حجم ۳۰۰ کیلو بایت را به صورت اتوماتیک انجام می دهد. ولی برای ایمیل های ارسالی محدودیت حجم وجود ندارد.

● برنامه ی پخش موسیقی Xpress Music Player

برنامه ی پخش موسیقی این گوشی مثل ۵۳۰۰ و ۶۳۰۰ بوده دارای تنظیمات و گزینه های متعددی می باشد. همچنین می تواند آهنگ ها را براساس آلبوم، خواننده و ژانر طبقه بندی کند و فرمت های MP۳، MIDI، AAC، AAC+ و WMA را بخواند. با اینکه برنامه ی پخش موسیقی ۷۵۰۰ در کاهش نویز ضعیف است ولی نسبت به قیمت گوشی در حد بالا و حتی بهتر از ۵۷۰۰ قرار دارد.

این گوشی دارای یک هدست HS-۴۷ با کیفیت نسبتاً خوب است که از طریق جک ۲.۵ میلی متری به آن متصل می شود. همچنین دارای صدای استریو و اکولایزری با کیفیت و سرعت بالا و گرافیک جذاب می باشد. تنها بلندگوی ۷۵۰۰ نیز در پشت آن و درست زیر دوربین قرار گرفته.

اگر از گوش دادن به Mp۳ خسته شدید می توانید رادیوی FM را روشن کنید. این گوشی می تواند طول موج ۲۰ ایستگاه رادیویی را در حافظه ی خود ذخیره کند که این طول موج ها را می توان به صورت اتوماتیک یا دستی پیدا کرد. برای اینکه رادیو را روشن کنید ابتدا باید هدفون را به گوشی وصل کنید تا به جای آنتن عمل کند، پس از آن اگر بخواهید می توانید بقیه ی برنامه را از بلندگو گوش کنید.

این گوشی کلیپ های ویدیویی با فرمت ۳GP و MP۴ را نمایش می دهد، پیشرفت جالب گوشی امکان پاک کردن کلیدهای کنترلی روی صفحه در حالت تمام صفحه است تا بتوان تصاویر را بهتر مشاهده کرد.

● تست کیفیت صدا

با توجه به اینکه امروزه از گوشی های تلفن همراه به عنوان دستگاه های قابل حمل پخش موسیقی استفاده می شود تست کیفیت صدای گوشی ها از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین تلاش شده است که کیفیت صدای ۷۵۰۰ به دور از هر گونه اعمال نظر شخصی و کاملاً تکنیکی بررسی شود که نتیجه ی این بررسی در مقایسه با K۷۷۰ در شکل های زیر نشان داده شده است:

● گالری ۷۵۰۰ نوکیا

در گالری این گوشی نسبت به مدل های قبلی تفاوت عمده ای مشاهده نمی شود. از آنجائیکه این بخش مثل سایر مدل های سری ۴۰ به عنوان برنامه ی مدیریت فایل عمل می کند، فایل ها به طور اتوماتیک تقسیم بندی نمی شوند و برای جدا کردن آن ها از یکدیگر خودتان باید فایل ها را تفکیک نموده و در Folder مناسب قرار دهید.

برای دیدن جزئیات دقیق تر عکس ها می توانید روی آن ها زوم کنید ولی متأسفانه قدرت بزرگنمایی گوشی نیز خیلی بالا نیست؛ علاوه بر این بزرگ کردن تصویر با سرعت پایینی صورت می گیرد. در این بخش همچنین می توانید عکس ها را ویرایش کنید که البته در این زمینه گزینه های زیادی در اختیارتان نخواهد بود.

در قسمت دیگری از گالری امکان مشاهده ی پشت سرهم عکس ها و نیز جستجوی فایل های تصویری وجود دارد. به هر صورت اینترفیس این گوشی نسخه ی پنجم S۴۰ است و هنوز جای پیشرفت دارد.

● دوربین

گوشی ۷۵۰۰ مجهز به دوربین ۲ مگاپیکسلی با رزولوشن ۱۲۰۰?۱۶۰۰ می باشد. در این قسمت امکان تنظیم کیفیت عکس از بین سه گزینه ی پایین، نرمال و بالا وجود دارد. علاوه بر این، امکان تنظیم افکت رنگ، استفاده از فلاش، عکس برداری متوالی و تنظیم اتوماتیک LED فلاش نیز وجود دارد.

به طور کلی کیفیت دوربین ۷۵۰۰ نوکیا چندان بالا نیست. کیفیت عکس ها در حد متوسط است و در برخی مناطق عکس ها تار می افتند، ولی اگر هوا و نور مناسب باشد می توان عکس های قابل قبولی گرفت. به علاوه از آنجائیکه این گوشی دارای تکنولوژی فوکوس اتوماتیک نمی باشد بهتر است از نزدیک عکس نگیرید، در غیر اینصورت عکس ها تار و غیر شفاف خواهند شد.

مهم ترین نقص این بخش استفاده از رزولوشن قدیمی QCIF و ۱۷۶۱۴۴? پیکسل برای ضبط کلیپهای ویدئویی می باشد. همچنین فرمت کلیپ ها ۳GP بوده و زمان آن ها بستگی به میزان حافظه ی خالی گوشی دارد.

● اتصال به سایر دستگاه ها

عملکرد این قسمت از گوشی نسبتاً خوب است. اتصال USB بدون هر گونه اشکال صورت می گیرد و برای شروع به کار باید نوع اتصال را تنها با فشردن یک کلید انتخاب نمائید. اگر حالت Mass Storage را انتخاب کنید می توانید تمام محتویات موجود در حافظه ی گوشی را در کامپیوتر ببینید.

همچنین ۷۵۰۰ Prism مجهز به بلوتوث نسخه ی ۲.۰ بوده و از تکنولوژی A۲DP پشتیبانی می کند که به کاربر امکان استفاده از هندزفری استریوی بلوتوث را می دهد. علاوه بر این، ۷۵۰۰ نوکیا، تکنولوژی های GPRS و EDGE را پشتیبانی می کند ولی فاقد پورت اینفرارد می باشد.

● دسترسی به وب

گوشی ۷۵۰۰ نوکیا از یک جستجوگر پیشرفته ی WAP برخوردار است که صفحات HTML را نیز اداره می کند. در این قسمت می توانید اندازه ی فونت را نیز تنظیم کنید به طوریکه با انتخاب کوچکترین فونت در هر صفحه ۱۱ خط متن نمایش داده می شود. علاوه بر این امکان استفاده از جستجوگر جاوای OperaMini هم وجود دارد. با اینکه جستجوگر این گوشی در حد جستجوگرهای موجود در اسمارت فون های نوکیا نیست ولی در حد خود قابل قبول می باشد.

● مدیریت زمان

تقویم موجود در بخش Organizer به سه شکل روزانه، هفتگی و ماهانه قابل مشاهده است. همچنین بر حسب نیاز خود می توانید تعیین کنید که هفته با روز دوشنبه، یکشنبه یا شنبه شروع شود. در این قسمت وقایع به ۵ نوع قرار ملاقات، تماس، تاریخ تولد، یادداشت و یادآور تقسیم می شوند که برای هر بخش تعیین زمان شروع و پایان، نوع زنگ و تکرار روزانه، هفتگی و ماهانه یا سالانه امکان پذیر است.

بخش مدیریت برنامه شما را قادر می سازد وظایف خود را بر حسب اولویت تقسیم بندی کنید و یا آن ها را به تقویم انتقال دهید. همچنین نوشتن یادداشت و متن با گنجایش ۳۰۰۰ حرف امکان پذیر است.

ساعت زنگدار گوشی هم مطابق دلخواه شما قابل تنظیم است و حتی در مواقعی که گوشی خاموش است نیز کار می کند.

علاوه بر برنامه های فوق، تعدادی برنامه ی دیگر نظیر برنامه ی ضبط صدا تا ۶۰ دقیقه، تایمر، کورنومتر و ماشین حساب وجود دارد.

● برنامه های متنوع

بخشی از کارت حافظه ی گوشی ۷۵۰۰ نوکیا به برنامه های جاوا اختصاص داده شده است.

در این قسمت برنامه هایی مثل حس گر جهت برقراری ارتباط با بلوتوث، برنامه ی تبدیل سایز و نیز برنامه ی تبدیل واحد دیده می شود.

برنامه ی حس گر ۷۵۰۰ به عنوان یک برنامه ی ارسال پیام فوری (Instant messenger) بلوتوث عمل می کند.

برنامه ی تبدیل سایز گوشی همه ی سایزها را از کفش گرفته تا لباس، از مقیاس های ژاپنی گرفته تا انگلیسی و آمریکایی به یکدیگر تبدیل می کند. آخرین برنامه ی موجود در این قسمت برنامه ی "ساعت جهانی" است که امکان یافتن ساعت کشورهای مختلف را فراهم می کند.

● بازی

گوشی ۷۵۰۰ Prism دارای چهار بازی بسیار جذاب و هیجان انگیز از جمله City Bloxx و ۳D Snake می باشد.

یکی دیگر از بازی های این گوشی Music Guess نام دارد که در آن هنگامیکه یک موسیقی پخش می شود باید نام آن را حدس بزنید. این بازی انگیزه ی شما را برای درست کردن یک مجموعه ی کامل از آهنگ ها قوی تر می کند. آخرین بازی این بخش نیز یک بازی معروف ژاپنی به نام Sudoku با فرمت جاوا می باشد.

● در نهایت

حال پس از یک بررسی دقیق باید سخن خود را اینگونه خلاصه کنیم که بر خلاف ظاهر عجیب و هیجان انگیز گوشی، ۷۵۰۰ نوکیا از کارایی و کیفیت بالایی برخوردار نیست. البته لازم به ذکر است که پس از چند هفته کار کردن با آن، اعجاب و جذابیت ظاهری گوشی برای شما به امری عادی تبدیل خواهد شد. اما اگر معیار اصلی شما در انتخاب یک گوشی زیبایی ظاهری آن است تصمیم شما برای خرید ۷۵۰۰ Prism کاملاً منطقی می باشد، در غیر اینصورت بهتر است به سراغ گوشی هایی با کیفیت بهتر و قیمت ارزان تر مثل ۶۳۰۰ بروید. اما یادتان باشد هیچ گاه از روی ظاهر اشیا در مورد آن ها قضاوت نکنید.