سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

در پیچ هر جاده، حادثه‌ای در کمین است


در پیچ هر جاده، حادثه‌ای در کمین است

رانندگی با خطرات غیرمترقبه‌ فراوانی همراه است. این مطلب، ضمن اشاره به ۴ نمونه از این خطرات، راهکارهایی برای حفظ سلامت راننده و سایر سرنشینان پیشنهاد می‌دهد و ۱۰ پیشنهاد برای …

رانندگی با خطرات غیرمترقبه‌ فراوانی همراه است. این مطلب، ضمن اشاره به ۴ نمونه از این خطرات، راهکارهایی برای حفظ سلامت راننده و سایر سرنشینان پیشنهاد می‌دهد و ۱۰ پیشنهاد برای رانندگی ایمن ارایه می‌کند...

خطر ۱ ) اگر محکم و ناگهان پایتان را روی ترمز فشار دادید

اگر مجبور شدید محکم ترمز کنید، حتما پایتان را از روی کلاج بردارید تا اتومبیل کاملا از حرکت نایستد. در شرایطی که ترمز محکم اورژانسی است، عملی که انجام می‌دهید بستگی به آن دارد که اتومبیل‌تان مجهز به ABS باشد یا نه، اگر ABS دارید، در شرایط اورژانسی محکم روی ترمز بزنید اما اگر ندارید، سعی کنید به مرور شتاب را کم کنید و با برداشتن و گذاشتن پا روی ترمز، ماشین را متوقف کنید. مراقب باشید انجام این عمل در اتومبیل‌های مجهز به ABS سبب افزایش شتاب می‌شود.

خطر ۲) اگر لاستیک عوض می‌کنید

همیشه سعی کنید لاستیک نو را برای چرخ‌های عقب بیندازید و اگر لاستیک‌های جلوی ماشین شما خراب شده، لاستیک‌های عقب را جلو انداخته و لاستیک نو را عقب بیندازید. فرسایش چرخ‌های عقبی معمولا کمتر است.

اگر قصد تعویض لاستیک دارید، حتما به تعمیرگاه مراجعه کنید اما اگر قصد دارید خودتان این کار را انجام دهید، به محلی امن بروید که خودرو در آن تردد نداشته باشد و شما حین تعویض در دید دیگران باشید. اگر در کنار خیابان مجبور به این کار شدید، حتما از تابلوهای احتیاط و یک لاستیک چند متر عقب‌تر از اتومبیل‌تان استفاده کنید تا رانندگان دیگر متوجه حضور شما باشند.

خطر ۳ )اگر در ترافیک سنگین بودید

در این چنین شرایطی حتما فاصله ایمنی را از ماشین جلویی رعایت کرده و سعی کنید تا حد ممکن آرام برانید تا از ترمز کمتر استفاده شود. استفاده بیش از حد از ترمز در این شرایط سبب بلند شدن بوی لنت‌ها شده که نشانه ساییده شدن لنت و کاهش کارایی آن است.

خطر ۴ )اگر ماشین‌تان جوش آورد

باید صبر کنید موتور اتومبیل خنک شود، بعد در کاپوت را باز کنید. اگر شرایط به شما اجازه می‌دهد، بهتر آن است که به حرکت خود ادامه دهید تا باد خنکی که در پی با سرعت رفتن به موتور می‌خورد آن را خنک کند اما اگر در ترافیک هستید، بهتر است کولر خود را تا آخرین درجه روشن کنید تا گرما را کاهش دهد اما اگر این کارها بی‌فایده بود و درجه حرارت موتور همچنان بالا می‌رفت، اتومبیل را متوقف کرده و آن را خاموش کنید. صبر کنید تا موتور کمی خنک شود بعد کاپوت را بالا بزنید. مراقب باشید بخار آب صورت‌تان را نسوزاند. بهتر آن است که یک تعمیرکار خودرو خبر کنید.

رانندگی ایمن با توصیه‌های ۱۰گانه

۱) در طول مسیر با سرعت ایمن برانید. گاز دادن زیاد و ترمزهای ناگهانی نه تنها سبب مصرف بالای بنزین می‌شود بلکه جان سرنشینان را هم به خطر می‌اندازد.

۲) در هر شرایطی که باید بیش از ۳۰ ثانیه توقف می‌کردید، موتور ماشین‌تان را خاموش کنید. این کار سبب کاهش مصرف بنزین می‌شود و میزان آلودگی هوا را هم به مرور کاهش خواهد داد.

۳ ) ئفیلترهای هوا را هر ۳۰ هزار کیلومتر یک بار تعویض کنید تا هوا راحت وارد موتور شود. فراموش نکنید برای آنکه هوای کولر اتومبیل تمیز و فاقد میکروب و قارچ باشد، باید فیلتر هوا را هر چند وقت یک بار حتی در زمستان تمیز کرد. یک ماشین برای خوب کار کردن نیاز به فیلتر تمیز دارد.

۴ ) اگر در شهر حرکت می‌کنید و هوا چندان گرم نیست، بهتر است کولر اتومبیل را خاموش کرده و شیشه‌ها را پایین بکشید. وقتی اتومبیل آرام حرکت می‌کند، روشن بودن کولر سوخت زیادی مصرف می‌کند. در حالی که در سرعت بالا در جاده مصرف این سوخت بسیار پایین‌تر است. از سوی دیگر روشن بودن کولر و مصرف سوخت سبب آزاد شدن گاز CO۲ و ازت بیشتری در نواحی شهری می‌شود و سلامت همه را به خطر می‌اندازد.

۵ ) از سنگین کردن بی‌دلیل ماشین خودداری کنید. همان‌طور که یک انسان کم وزن و سبک راحت‌تر تنفس و حرکت می‌کند، یک اتومبیل سبک هم همین‌طور است. لوازم اضافی درون صندوق عقب را خالی کرده و اجازه بدهید اتومبیل سبک‌تر حرکت کند.

۶ ) باک را کاملا پر نکنید. اجازه بدهید نیمی از آن خالی باشد. در این شرایط مقداری از بنزین در سربالایی‌ها به هدر نمی‌رود و بوی بنزین شما را کلافه نخواهد کرد.

۷ ) چرخ‌ها را به اندازه لازم باد کنید. وقتی باد چرخ‌ها به اندازه لازم باشد، اصطکاک چرخ و زمین کمتر شده و نه تنها لاستیک‌های شما دیرتر فرسوده می‌شوند، بنزین کمتری هم مصرف می‌کنید.

۸ ) همیشه لازم نیست با اتومبیل شخصی‌تان سفر کنید. استفاده از وسایل عمومی درون شهری اقتصادی‌تر و ایمن‌تر است، پس اگر به اندازه کافی وقت دارید از تاکسی یا اتوبوس استفاده کنید.

۹ ) در این روزهاکه آنفلوآنزای خوکی هم شیوع پیدا کرده، تمیز نگه داشتن اتومبیل و شستن دست‌ها پس از رانندگی به ویژه اگر اشخاص دیگری هم از اتومبیل‌ شما استفاده می‌کنند، ضروری است.

۱۰ ) وقتی پمپ بنزین می‌روید، ماشین را خاموش کنید و کارت سوخت‌تان را هم فراموش نکنید.

ترجمه:‌ سمیه مقصودعلی