چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
«شب بخیر زمین, شب بخیر زمینی ها»
چین پس از دو کشور قدرتمند عرصه فضانوردی یعنی آمریکا و روسیه، سومین کشوری است که موفق به ارسال یک ربات کاوشگر بر سطح ماه شده است.
ماه گذشته، چین راکتی حامل یک ربات کاوشگر را به ماه فرستاد که در دل خود یک ماهنورد را مخفی کرده بود. این ماه نورد «یوتو» نام داشت. این نام اقتباسی از افسانه ای چینی در مورد خرگوشی است که در کره ماه زندگی می کند. ارسال این ماه نورد با انعکاس های خبری متفاوتی در خبرگزاری های بین المللی پاسخ داده شد.
یوتو پس از فرود موفقیت آمیز بر سطح ماه توانست تصاویر جدیدی را از سطح ماه و فضای اطراف خود به زمین ارسال کند. پایگاه فضایی چین، یوتو را برای ماموریتی سه ماهه به ماه فرستاد. این کاوشگر در اولین ماموریت خود تصاویری از تفاوت و تناقض میان رنگ خاک سطح ماه و آنچه در ماموریت آپولو به زمین ارسال شده بود، به پایگاه فضایی چین مخابره کرد. اما این روزها در حالی که شب طولانی ماه (شب در ماه معادل ۱۴ شبانه روز زمین طول می کشد) فرا می رسد و یوتو برای فرار از سرما باید آماده خواب شود، خبرهای بدی از وضع سلامت او به گوش می رسد. یوتو با مشکلاتی در کنترل مکانیکی خود روبه رو شده و شاید ماموریتش زودتر از آنچه تصور می شد به پایان برسد. خبرگزاری چینی شینهوا، در یکی از وبسایت های اجتماعی چین، صفحه ای اختصاصی به نام یوتو باز کرده بود تا آخرین دستاوردهای این ربات در آنجا نوشته شود.
اما پس از کشف اختلال عملکردی در این ربات، جملاتی از زبان ربات خرگوش یشمی در صفحه شخصی اش نوشته شد که سوزناک بود: «باید شما را از خبر بدی مطلع سازم! کارشناسان فضایی امروز صبح و قبل از این که به خواب بروم، متوجه شدند من به اختلالات کنترلی مبتلا شده ام. برخی از قسمت های بدنم دستورات پایگاه فضایی را انجام نمی دهند. اکنون کارشناسان فضایی خیلی جدی در حال تلاش و کوشش هستند تا مشکلات ایجاد شده را رفع و مرا تعمیر کنند... اما نمی دانم آیا قادر به تحمل و از سرگذراندن این شب طولانی هستم یا نه؟»
کاربران چینی روز یکشنبه پس از اعلام اختلال کنترل مکانیکی در خرگوش کوچولوی چینی ابراز ناراحتی و نگرانی کردند. در روز گذشته، تمام رسانه های چینی، یکی از مهم ترین اخبار خود را به بروز مشکل در ربات یوتو اختصاص دادند و نوشتند: «اولین ماه نورد و کاوشگر چینی دچار مشکل پیچیده ای شده است.» این موضوع در حالی مطرح می شود که دوشنبه در شبکه اجتماعی سینا ویبو، ربات خرگوش (یوتو) توجهات بسیاری را به خود جلب کرده و توانست رکورد بازدید در این صفحه اجتماعی را به خود اختصاص دهد. سینا ویبو، شبکه و صفحه اجتماعی شبیه توییتر است که بیش از ۱۳ میلیون عضو دارد.
یوتو در ادامه صفحه اش نوشته است: «من فکر می کردم سه ماه روی ماه فضانوردی خواهم کرد اما این سفر زودتر از زمانی که فکر می کردم به پایان رسید. حتی اگر کارشناسان قادر نباشند مرا مجدد تعمیر کنند، من نمی ترسم؛ زیرا اکنون می دانم سازندگانم به تجارب و اطلاعات سودمند و با ارزشی دست یافته اند. آنها می دانند نور خورشید در این کره کمتر می تابد و در نتیجه دمای هوا پایین تر از سطح زمین است.
اما احساس می کنم اطلاعاتم کافی نیست. من تنها توانسته ام راز کوچکی از کره ماه را به سازندگانم منتقل کنم و این موضوع مرا راضی نمی کند. من به دنبال ماجراجویی های بیشتری هستم. تا زمانی که اختلالات مکانیکی ام حل شود باید بگویم شب بخیر زمین، شب بخیر زمینی ها!
یکی از کاربران چینی این شبکه اجتماعی در پاسخ به جمله شب بخیر یوتو نوشت: ما همیشه به یاد تو هستیم و تو را از زمین نگاه می کنیم و برایت دست تکان می دهیم و امیدواریم روزی فرا برسد که تو به خانه برگردی...
گفتنی است، بیش از ۶۰۰۰ کاربر چینی از صفحه شبه توییتری این ربات کاوشگر بازدید کرده اند و پیام هایی را برای وی به ثبت رسانده اند. ما هم برای یوتو آرزوی سلامت داریم و امیدواریم دو هفته دیگر بتواند باز هم چشم هایش را باز کند.
ندا فراهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست