چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

استفاده طولانی تر از شارژ باتری


استفاده طولانی تر از شارژ باتری

گوشی های هوشمند نسبت به مصرف برق تشنگی بی پایانی دارند که با چند راهکار می توان کمی آن را کاهش داد

با توجه به این‌که گوشی‌های هوشمند به شکل فزاینده‌ای در حال بدل شدن به عنصری حیاتی در زندگی روزمره ما هستند، اهمیت استفاده بهینه از آنها بیش از هر زمان دیگری نمود پیدا کرده است. وقوع توفان‌های سهمگین، زلزله یا یک سفر طبیعت‌گردی چند روزه به شما یادآوری خواهد کرد که چقدر به ابزار دیجیتالی خود وابسته هستید و چقدر این ابزار بدون باتری دلسردکننده خواهد شد.

این روزها صاحبان گوشی‌های هوشمند می‌دانند مدت شارژ باتری بسیاری از آنها در حالت کارکرد نرمال به سختی یک روز کامل را جواب می‌دهد، بنابراین آموختن ترفندهایی که بتواند شارژ تلفن همراه شما را مخصوصا در شرایط اضطراری طولانی‌تر کند، علمی است که شاید بتواند زندگی‌تان را نجات دهد. در اینجا راهنمایی‌های برای افزایش طول مدت شارژ باتری ارائه شده تا در صورت بروز قطعی برق، بتوانید همچنان ارتباط خود را با دنیای بیرون حفظ کنید.

● خاموش کردن ارتباطات بی‌سیم اضافی

گوشی‌های هوشمند امروزی امکان اتصال‌های بی‌سیم بسیار مختلفی مانند بلوتوث و وای‌فای دارند که در طول روزهای عادی بسیار هم کاربردی هستند، اما همین اتصالات بسرعت باعث تخلیه باتری می‌شوند. همچنین چنانچه گوشی شما دارای گزینه ۴G (نسل چهارم شبکه) است، خاموش کردن این گزینه اقدامی هوشمندانه به نظر می‌رسد چراکه اتصال ۴G به درو کردن شارژ باتری مشهور است. در شرایط که صرفه‌جویی در مصرف باتری مهم می‌شود، از کار انداختن سرویس جی‌پی‌اس هم اقدامی هوشمندانه است.

● محدود کردن استفاده از گوشی

برای علاقه‌مندان و معتادان به گجت‌ها، گوشی‌ هوشمند مانند یک دارو است که باید دائم در دسترس باشد. باید بدانید هرگاه برای کوچک‌ترین موضوعی با اشاره به یکی از کلیدها یا لمس صفحه، باعث روشن شدن صفحه نمایش می‌شوید به نوبه خود باعث کوتاه شدن شارژ باتری شده‌اید. پس عاقلانه است تا حد ممکن استفاده جانبی از گوشی را در شرایط اضطراری کم کنید و بگذارید گوشی هوشمندتان مثل زمان‌های قدیم فقط یک تلفن باشد. چه اشکالی دارد؟

● استفاده اشتراکی

اگر با گروهی از افراد در یکجا مستقر هستید بهتر است تماس همه گوشی‌ها را روی یکی از آنها منتقل کرده و گوشی‌های دیگر را خاموش کنید و فقط از یک گوشی به شکل اشتراکی استفاده کنید. به این ترتیب اگر یک گوشی خاموش شد فرد دیگری که گوشی او دارای شارژ کامل است، دستگاه خود را روشن می‌کند. البته باید قبل از خاموش کردن موبایل بعضی شماره‌های مهم و ضروری موجود در فهرست تماس‌هایتان را یادداشت و سپس گوشی را خاموش کنید.

اما اگر شما به هر علتی مایل نیستید گوشی‌تان را خاموش کنید، آن را در حالت هواپیما (Airplane mode) ‌قرار دهید تا تمام ارتباطات رادیویی شما قطع شود. تنها زمانی از این حالت خارج شوید که نیاز به برقراری تماس یا ارسال پیامک دارید.

● باتری پشتیبان

آیا شما باتری اضافه هم دارید؟ اگر جواب شما مثبت است از شارژ بودن آن اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این می‌توانید از یک لپ‌تاپ کاملا شارژ شده به‌عنوان باتری پشتیبان استفاده کنید چراکه از طریق اتصال USB می‌توانید گوشی‌تان را شارژ کنید.

● نه گفتن به برخی پیام‌ها

در بیشتر گوشی‌های هوشمند همواره پیام‌ها چه از نوع کوتاه‌ یا پست الکترونیکی در انتظار تائید یا خوانده شدن است. بنابراین هر از چند گاهی پیامی مبنی بر رد یا تائید موضوعی ظاهر می‌شود. شما می‌توانید با خاموش کردن اعلام هشدار پیام تا حد زیادی به شارژ باتری کمک کنید.

● بستن برنامه‌های کاربردی غیرضروری

بسیاری از برنامه‌های کاربردی در پس‌زمینه گوشی‌های هوشمند در حال اجرا بوده یا با ارسال پیام برای آگاه‌سازی کاربر مشغول بلعیدن شارژ باتری شماست. این برنامه‌ها را ببندید تا مطمئن شوید بدون اطلاع شما با شبکه‌های اینترنتی در تماس نیستند و باتری شما در حال تخلیه شدن نیست. همچنین تمام ویجت‌های اندروید را ببندید، چرا‌که معمولا این برنامه‌های کوچک به طور منظم خود را به روزرسانی می‌کنند.

● کاهش شدت نور صفحه نمایش

صفحه نمایش گوشی‌ها معمولا توان زیادی مصرف می‌کند. مخصوصا اگر اندازه صفحه نمایش بزرگ بوده یا درخشندگی و وضوح بالایی داشته باشد. بیشتر گوشی‌ها دارای یک گزینه روشنایی اتوماتیک هستند. البته شما می‌توانید روشنایی صفحه را به صورت دستی تنظیم کنید، تلفن را قفل کرده و تا آنجا که ممکن است صفحه نمایش را کم نور یا خاموش کنید.

● ارسال پیامک به جای مکالمه

شاید با توجه به ماهیت پیامک‌های متنی، مکالمه زمان کمتری از شما بگیرد، اما مکالمه در مقایسه با پیامک توان باتری را بشدت تخلیه می‌کند، اما پیامک، اطلاعات را با صرفه‌جویی بسیار بهتری ارسال می‌کند و دائما در جریان نیست.

منبع: cnet