یکشنبه, ۱۰ تیر, ۱۴۰۳ / 30 June, 2024
میوه هایی برای عملکرد بهتر روده ها
گلابی
میوهای است که به آسانی هضم و جذب بدن میشود. گلابی دارای دانههای بسیار ریزی )خصوصاً در نزدیکی هسته) است که دارای پوستهای از جنس سلولز بوده و در دستگاه گوارش هضم نمیشوند؛ و از این رو با عبور از دستگاه گوارش، معده و روده را پاک و تمام مواد زاید باقیمانده در شکم را دفع میکند. پوست گلابی چون در معرض نور خورشید قرار میگیرد از نظر ویتامینها غنیتر است؛ ضمن اینکه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است وبنابراین نباید هنگام خوردن ،پوست آن را جدا کرد. گلابی یکی از میوههای ضدعفونیکننده یا ضدمسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآوری و ملین بودن آن است. افرادی که یبوست دارند سعی کنند پس از خوردن یکی دو عدد گلابی، یک لیوان آب ولرم مصرف کنند تا خاصیت ملین بودن آن تقویت شود. گلابی ترشح بزاق دهان را افزایش میدهد و در نتیجه باعث تسهیل عمل هضم در دستگاه گوارش میشود.
فیبر موجود در گلابی لینین نام دارد. این فیبر غیرقابل حل بوده و برای درمان یبوست بسیار مفید است. بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد نوشیده نشود زیرا در افراد حساس، ایجاد نفخ میکند.
زردآلو
این میوه سرشار از ویتامینهای C، A و آهن است. مواد مغذی موجود در زردآلو از جشمها و قلب حفاظت میکنند و فیبر موجود در آن علیه بیماریها مبارزه میکند. زردآلو منبع غنی بتاکاروتن )پیش ساز ویتامین A) است. زردآلودهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند. بتاکاروتن در بدن، به ویتامین A تبدیل میشود پس میتوان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است. زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماریهای رودهای جلوگیری میکند. مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میکند. برای مصرف برگه، ابتدا آن را با آب بشویید، سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. بعد یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا،و برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است. از زیادهروی در مصرف زردآلو خودداری کنید، زیرا مصرف زیاد آن در هضم موادغذایی ایجاد اختلال میکند ودچار اسهال میشوید. افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از زیادخوردن زردآلو پرهیز کنند. هسته تلخ زردآلو موادی سمی به نام اسید سیانیدریک واسید پروسیک دارد بنابر این خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است. مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لکهای سفید پوستی میشود. زردآلو به طور کلی دیرهضم و نفاخ است بنابراین اشخاص مسن و کودکان بهتر است از خوردن زیاد آن پرهیز کنند. زردآلو را همیشه قبل از غذا بخورید و هستهاش را نیز همراه آن مصرف کنید زیرا هسته شیرین زردآلو ضدنفخ بوده و هضم آن را آسان میکند.
هلو
در قرون وسطی از هلو به عنوان یک داروی گیاهی استفاده میکردند. هلو منبع غنی ویتامینهای A و C و نیز منبع خوبی از پتاسیم است. به آسانی هضم میشود و تقویتکننده بدن است. هضم هلو برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد میکند. برای اینکه خوردن هلو ایجاد نفخ نکند، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد. هلو به دلیل داشتن آب فراوان، برای رفع تشنگی و کمآبی بدن میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
هلو و برگه خیس شده آن، اثر ملین بسیار خوبی برای رفع یبوست دارد. بهتر است هلو را با پوست بخورید چون پوست آن دارای ویتامین A است. هلو زودهضم است وبه سرعت از معده و رودهها عبور میکند. هلو با اینکه شیرین است، خوردن به اندازهاش برای افراد مبتلا به دیابت ضرری ندارد؛ پس دیابتیها از خوردن آن واهمهای نداشته باشند. هلو سموم را از بدن خارج میکند و میوه خوبی برای اشخاص مسن است.
انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی انتخابات مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم محمدباقر قالیباف قالیباف انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 ریاست جمهوری
قتل تهران آموزش و پرورش هواشناسی شهرداری تهران بازنشستگان پلیس سازمان هواشناسی محیط زیست سیل بارش باران فراجا
دولت سیزدهم قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو خودرو دلار حقوق بازنشستگان بازار خودرو بورس قیمت سکه بانک مرکزی بازار سرمایه
سینما سینمای ایران دفاع مقدس علیرضا قربانی تخت جمشید بازیگر تلویزیون رسانه ملی کتاب موسیقی شهید سریال
هوش مصنوعی وزیر علوم ماهواره الکترونیک باتری
رژیم صهیونیستی جو بایدن ترکیه اسرائیل غزه آمریکا فلسطین روسیه دونالد ترامپ جنگ غزه لبنان ترامپ
پرسپولیس استقلال فوتبال یورو 2024 لیگ برتر باشگاه پرسپولیس علیرضا بیرانوند باشگاه استقلال بازی آلمان نقل و انتقالات سپاهان
الکامپ نمایشگاه الکامپ ربات فناوری وزیر ارتباطات عیسی زارع پور موبایل فیبر نوری گوگل
چای ورزش ویتامین سرطان سکته مغزی قند خون فشار خون گرمازدگی