سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه کلم پلو


طرز تهیه کلم پلو

طرز تهیه کلم پلو | کل پلو یکی از غذاهای خیلی خوشمزه و خاصی است که اگر خوب پخته شود، همه آنرا دوست خواهند داشت. در ادامه مواد لازم برا تهیه کلم پلو و همینطور طرز تهیه آن شرح داده شده است.

مواد لازم برای تهیه کلم پلو

1 - برنج 3 پیمانه

2 - کلم قمری خرد شده 500 گرم

3 - سبزی کلم پلو خرد شده (شوید، تره، ترخون، ریحان ) 500 گرم

4 - نمک ؛ ادویه و زردچوبه به میزان لازم

5 - ادویه پلویی 1 قاشق غذاخوری

6 - زعفران غلیظ دم شده ۱/۴ پیمانه

7 - روغن به میزان لازم

8 - پیاز 1عدد

9 - آبلیمو ۱/۲پیمانه

10 - ( مواد لازم کوفته ریزه )

11 - گوشت چرخ کرده 500 گرم

12 - آرد نخود چی ۲ قاشق غذاخوری

13 - پیاز 2 عدد

14 - نمک ؛ ادویه و زردچوبه به میزان لازم

15 - روغن به میزان لازم

طرز تهیه کلم پلو

( طرز تهیه کوفته ریزه ) پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده می کنیم و آرد نخودچی ؛ زردچوبه ؛ فلفل ؛ ادویه و نمک را اضافه کرده خوب ورز می دهیم از گوشت به اندازه یک فندق برداشته کف دست گرد کرده و در کمی روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم .

برنج را از ۲ ساعت قبل به همراه کمی نمک خیس کرده کنار می گذاریم .

پوست کلم را می گیریم خلال می کنیم شسته و درون قابلمه می ریزیم

۱ لیوان آب به آن اضافه می کنیم و با شعله متوسط می گذاریم تا کلم ها کمی نرم شوند

پیاز را خرد کرده در روغن تفت می دهیم بعد از اینکه کلم ها نرم شدند آنها را به پیاز اضافه می کنیم نمک ؛ زردچوبه ؛ ادویه ؛ را اضافه می کنیم

خوب تفت می دهیم هنگام تف دادن کلم و پیاز وقتی آب کلم رو به اتمام بود نصف استکان آب غوره یا آب لیمو به آن اضافه کنید

کمی تف دهید تا به خورد کلم رفته و کلم را طعم دار کند و درحین تفت دادن می توانید زعفران هم اضافه کنید

سبزی را پس از اینکه پاک کردیم خوب شسته و خورد می کنیم برنج را آبکش کرده و سبزی را در صافی با آن مخلوط نموده کف قابلمه کمی روغن ریخته ته دیگ مورد علاقه می گزاریم ( کاهو ؛ برگ کلم ؛ نان یا سیب زمینی ) سپس یک لایه برنج یک لایه کلم و کوفته می ریزیم تا مواد تمام شود لایه آخر برنج باشد در آخر روی پلو ادویه پلویی و زعفران می ریزیم ودمکن گذاشته و به مدت ۲۰ دقیقه می گزاریم تا پلو دم بکشد

من وقتی پلو بخار کرد روی آن کمی آبروغن می ریزم پس از دم کشیدن در ظرف مناسب سرو می کنیم . این پلو بسیار خوشمزه است و معمولا به همراه سالاد شیرازی سرو می شود

(نکات) نوع سبزی این پلو در شهر شیراز کاملا مشخص است چون این غذا جزء غذاهای سنتی شیراز می باشد و به راحتی از سبزی فروشی سبزی مخصوص کلم پلو را می توان تهیه کرد یعنی سبزی فروش مقدار سبزی ها را می داند ولی در شهرهای دیگر باید خودمان مقدار سبزی مورد نیاز را تهیه کنیم

در ترکیب سبزی کلم پلو مقدار تره و ریحان مساوی است ؛ مقدار شوید از تره و ریحان کمتر است و مقدار ترخون خیلی کم است چون باعث تلخی پلو می شود

من کلم را خرد کرده ؛ شسته و به همراه کمی آب و نمک می پزم وقتی کمی نرم شد تفت می دهم .

نوع کلم این پلو قمری ( سر ) است ولی می توان ازکلم برگ هم استفاده کرد .

من ادویه پلویی روی پلو می پاشم چون باعث خوش بویی و خوش طعمی پلو می شود .

اگر مقدار کلم از مقدار ذکر شده در دستور بیشتر شد هیچ گونه ایرادی نیست بلکه خوشمزه تر می شود.

منبع: toptoeat.ir