یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

گریز از ناهمگونی ها در پرتو اهداف هزاره


گریز از ناهمگونی ها در پرتو اهداف هزاره

● هشت راهکار برای بهبود بهداشت جهانی
هیچ دستورالعملی وجود ندارد که در همه جا و در مورد همگان صادق باشد، ولی عملی ساختن توصیه های زیر قطعاً تحول بزرگی را در بهداشت در سراسر کره …

هشت راهکار برای بهبود بهداشت جهانی

هیچ دستورالعملی وجود ندارد که در همه جا و در مورد همگان صادق باشد، ولی عملی ساختن توصیه های زیر قطعاً تحول بزرگی را در بهداشت در سراسر کره زمین موجب خواهد شد.

۱) تبلیغ، فروش و استعمال دخانیات را محدود کنید

این موثرترین و در عین حال تنها راه پیشگیری از بیماری های ناشی از اعتیاد به سیگار در کشورهای فقیر و غنی است. اخیراً ۱۹۲ کشور منجمله ایالات متحده پیمانی را برای کنترل دخانیات امضا کردند. این پیمان که مورد حمایت سازمان بهداشت جهانی نیز هست منع تبلیغ و فروش سیگار به کودکان را هدف خویش قرار داده است (با قبول این واقعیت که اگر بتوان آنها را تا ۲۴ سالگی از سیگار دور نگه داشت، تا ۹۵درصد موارد در آینده هیچ گاه سیگاری نخواهند شد). امروز چالش بزرگ، همانا حمایت از تلاش ها برای رسیدن به این هدف بزرگ است.

۲) کودکان را در راس همه امور جهان قرار دهید

دو استراتژی (که درک شان نیز چندان دشوار نیست) موجب کاستن درخور توجه شیوع بیماری ها و ناتوانی ها در میان کودکان خواهد شد؛ نخست آنکه غذای کافی در اختیار کسانی قرار دهید که کالری و مواد غذایی کافی و مناسبی به آنها نرسیده. رژیم متعادل و فرصت های بیشتر برای ورزش کردن را در اختیار کودکانی قرار دهید که دچار پرخوری اند. ثانیاً همه کودکان را در برابر بیماری ها واکسینه کنید.

۳) با حمایت از اهداف بهداشتی هزاره سازمان ملل از ناهمگونی ها در بهداشت بکاهید

این اهداف که جهت ایجاد یک شبکه ایمنی و سلامتی برای همگان طراحی شده اند، شامل مداخلات بهداشتی پایه یی هستند (از جمله واکسیناسیون دوران کودکی، درمان ایدز، سل و مالاریا و برداشتن گام هایی در جهت کاستن از مرگ های مرتبط با حاملگی).

۴) در تمام جنبه های برنامه ریزی مراقبت های بهداشتی، با عدد و رقم سخن بگویید

اطلاعات پیرامون سال های از دست رفته زندگی (به دلیل ناتوانی ها، آسیب ها و مرگ های زودرس) به روشن شدن این نکته کمک می کنند که ملت ها چگونه می توانند بهترین استفاده را از دلارهای اختصاص داده شده به مراقبت های بهداشتی به عمل آورند. از این اطلاعات برای پاسخگو ساختن دولت ها به مسائل و مشکلات سلامتی مردم خویش نیز می توان استفاده کرد.

۵) جلوی فرار مغزها را بگیرید

دانشجویانی که برای تحصیلات پزشکی به خارج از کشور می روند، برای بازگشت به میهن نیاز به انگیزه کافی دارند. کشورهای غنی باید از کارکنان مراقبت های بهداشتی در کشورهای فقیر و شرایطی که به باقی ماندن آنها در کشورهایشان کمک می کنند، حمایت کنند و به کشورهایی که کارکنان بهداشتی شان را در نتیجه مهاجرت از دست می دهند، غرامت پرداخت کنند. چه فایده از این همه دارو و واکسن اگر کسی نباشد که آنها را تجویز و تزریق کند؟

۶) برای ایجاد سیستم نظارت بر بیماری های عفونی سرمایه گذاری کنید

لازم است سیستمی داشته باشیم که کلیه تهدیدها برای سلامتی انسان ها (ازجمله بیوترویسم و بیماری های عفونی تازه پدید آمده) را شناسایی کند. به علاوه لازم است دولت ها به همکاری ثمربخش با بخش های بهداشتی و کمک به همکاری بین خود آنها همت گمارند، طوری که در تهدیدهای شناخته شده بتوان بی درنگ و بدون فوت وقت واکنش نشان داد.

۷) از خطرات ناشی از منابع محیطی بکاهید

لازم است یک کارگزار بین المللی معیارهایی جهانی برای آلودگی هوا و آب وضع کرده و به ارزیابی آثار اقتصادی درازمدت ناشی از این تهدیدها بپردازد.

۸) یک ساختار جهانی برای سلامتی بشر پی ریزی کنید

بهداشت و سلامتی جهانی، به دلیل پیچیدگی های ذاتی اش تنها زمانی بهبود می یابد که مشارکت های جدیدی بین دولت، سازمان های غیردولتی، گروه های صنعتی و دانشگاه ها به وجود آید. مراقبت های بهداشتی رابطه تنگاتنگی با آموزش، امور مالی، حمل و نقل، تجارت، مهاجرت، ارتباطات و محیط زیست دارد. روشن است که بار جهانی بیماری ها را بخش بهداشت همگانی به تنهایی نمی تواند بر دوش بکشد.

ترجمه؛ عبدالوهاب فخریاسری



همچنین مشاهده کنید