چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
گلودرد چرکی در کودکان
![گلودرد چرکی در کودکان](/web/imgs/16/18/r8p5y1.jpeg)
تجربه گلودرد برای هیچیک از مادران ناآشنا نیست. این علامت میتواند نشانه عفونتها و بیماریهای متعددی باشد که در بعضی موارد آزاردهنده است و خانواده را وادار به مراجعه سریع به پزشک میکند.
عوامل متعددی مانند ویروس و باکتری و علل غیر عفونی علت گلودرد در کودکان است. علائم همراه با آن در هر کودک بسته به سن او و عامل ایجادکننده متفاوت است که میتواند کلید تشخیصی مهمی را در اختیار پزشک قرار دهد.
علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه و تغییر صدا هنگام صحبت کردن، خسخس سینه، بیاشتهایی و بیقراری معمولا در عفونتهای ویروسی دیده میشود.
در اینگونه موارد معمولا چرک در معاینه حلق دیده نمیشود. در این بیماران درمان آنتیبیوتیکی از سوی پزشک شروع نمیشود و درمان علامتی کودک میتواند کافی باشد.
در کودکی که دچار تب و گلودرد بوده و غدد لنفاوی زیر گردن وی بزرگ شده باشد، مشکل جدیتر است و پزشکان در این موارد به بررسیهای بیشتر یعنی معاینه کامل و انجام کشت ترشحات گلو و براساس نتایج بهدست آمده، تصمیم میگیرند.
در مواردی که امکان انجام کشت ترشحات گلو میسر نباشد یا آزمایشگاه قابل اعتمادی نیز در دسترس پزشک نباشد، درمان آنتیبیوتیکی مناسب برای کودک شروع میشود.
باید بدانیم عامل مهم میکروبی گلودرد در کودکان پنج تا پانزده ساله به عوارضی مانند تب روماتیسمی و درگیری کلیه و درگیری قلب منجر میشود بنابراین در صورت شروع داروی آنتیبیوتیکی با وجود بهبود حال عمومی و گلودرد کودک، درمان باید به طور کامل ادامه یابد و دارو به طور کامل مصرف شود. در برخی عفونتها با شروع درمان صحیح، تب بیمار در طول یک روز قطع میشود، ولی ادامه درمان لازم است.
احتمال عفونت ویروسی ـ عفونی در کودکی که همراه با گلودرد و چرک گلو، بزرگی کبد و طحال داشته باشد، مطرح است.
این بیماران معمولا تب طولانیتری دارند و ممکن است با مصرف آنتیبیوتیک دچار ضایعات جلدی در سطح پوست شوند البته این بیماری معمولا خودبهخود نیز بهبود مییابد، ولی تشخیص صحیح و پیگیری پزشک در درمان سریعتر آن موثر است.
در کودکی که گلودرد طولانی همراه با زخمهای تکرار شونده در دهان و دیگر قسمتهای بدن دارد یا دچار تبهای مکرر و ضایعت جلدی میشود، احتمال بیماریهای جدیتر مطرح و معمولا آزمایش های بیشتری برای بررسی بیمار درخواست میشود.
پس درصورتی که کودکتان دچار تب و گلودرد است بدون مشورت پزشک از دادن آنتیبیوتیک نامناسب به وی خودداری کنید، چون ممکن است این کار به ضرر او باشد.
دکتر فریبا شیروانی
متخصص اطفال و فوقتخصص عفونی اطفال
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست