جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

چه پرینتری انتخاب کنیم


چه پرینتری انتخاب کنیم

برای خرید پرینتر هیچ راهی بهتر از آزمایش پیش از خرید وجود ندارد ممکن است فروشنده یک پرینت آزمایشی ترجیحاً همراه با متن بر روی آن داشته باشد اگر ممکن باشد همان پرینت بر روی پرینترهای دیگر آزمایش شود تا بتوان بین آنها مقایسه کرد

هر کسی که برای خرید پرینتر اندکی در بازار جست وجو کرده باشد می داند که انواع بسیار متنوعی پرینتر در قفسه فروشگاه ها موجود است. با وجود این تنوع پیدا کردن آنچه برای کار یا منزل شما مناسب است بسیار مشکل است.

شما برای پرینت عکس های عالی نیاز به پرینتری با رزولوشن خیلی بالا ندارید. در واقع هر چه رزولوشن پرینتر شما بالاتر باشد شما به رزولوشن بیشتری در عکس خود نیاز دارید تا بتوانید عکسی در اندازه دلخواه خود پرینت بگیرید. این به خاطر این است که برای تعیین سایز پرینت به دست آمده اندازه فایل تصویر به رزولوشن پرینتر تقسیم می شود. اگر دقت پرینتر شما ۳۰۰ dpi است، شما رزولوشن بالاتری خواهید داشت ولی اندازه تصویر کوچک تری به دست خواهید آورد، بنابراین اگر شما می خواهید برای خرید یک پرینتر سرمایه گذاری کنید اول مطمئن شوید حداکثر اندازه عکسی که دوربین تان می دهد با رزولوشن پرینتر شما تناسب منطقی داشته باشد.

خوشبختانه امروزه دوران طلایی پرینترها محسوب می شود و با توجه به قیمت های مناسب و کیفیت بالای پرینترهای موجود با اندکی دانش و تلاش می توانید خانه یا محل کار خود را به لابراتوار عکاسی تبدیل کرده و به راحتی کارت های تبریک، عکس های یادگاری و... را با قیمتی مناسب چاپ کنید.

● کیفیت تصویر

وقتی شما برای خرید یک پرینتر کوچک برای پرینت عکس های رنگی خود اقدام می کنید، در واقع به دنبال مدلی هستید که عکسی با رنگ ها و کیفیت طبیعی را ایجاد کند و تا حد ممکن تشابه بیشتری به عکس های چاپ شده داشته باشد. دستگاه های چاپ عکس روزگاری بسیار گرانقیمت بوده و کار با آنها مشکل بود، ولی با پیشرفت در صنعت امروزه قیمت آنها در حد قابل تحمل برای خریدارهای متوسط درآمده است.تا همین اواخر، تنها دستگاهی که قادر به پرینت مناسب عکس بود پرینترهای تصعید رنگDye-Sublimation بودند، ولی امروزه پرینترهای جوهرافشان گام های بلندی در بهبود کیفیت تصویر برداشته اند.

شرکت هایی نظیر Hp و Epson در سال های اخیر بازار پرینترهای عکس با کیفیت نزدیک به عکس های چاپی را در اختیار داشته و نتایج تحقیقات و پیشرفت های آنان بیشتر نصیب عکاسان آماتور شده است، تا جایی که حتی به تولید پرینترهایی تا قیمت ۱۰۰ دلار هم دست یافته اند. هنگام خرید یک پرینتر رنگی برای پرینت عکس حتماً در مشخصات آنها دنبال کلمات Photorealistic یا Photo-quality بگردید.

● دقت پرینتر dpi

در حالی که دوربین های دیجیتال برای بیان دقت تصویرشان از مقیاس پیکسل استفاده می کنند، دقت پرینتر براساس تعداد نقاطی که پرینتر بر هر اینچ کاغذ می تواند بگذارد dpi بیان می شود. هر چه dpi بالاتر باشد نقطه گذارده شده کوچک تر است و تفکیک نقاط از یکدیگر با چشم غیرمسلح سخت تر می شود. پرینترهای عکس دارای کیفیت خیلی بالا دارای نقاط بسیار ریزی هستند که تنها با استفاده از ذره بین می توان آنها را دید، ولی بین باکیفیت ترین و کم کیفیت ترین پرینتر مدل های قابل قبول بسیاری می تواند وجود داشته باشد.

دقت پرینترها بین ۳۰۰ تا ۱۴۰۰ dpi و بیشتر متغیر است که بستگی به تکنولوژی مورد استفاده برای گذاردن نقطه و اندازه نازل ها یا المنت های گرمایی هد آن دارد. معمولاً پرینتری که ۶۰۰ dpi تولید می کند پرینتری با کیفیت عکس محسوب می شود، اما عوامل دیگری نیز وجود دارد که در کیفیت عکس موثر است. نوع کاغذی که برای پرینت استفاده می کنید تاثیر بسیاری برکیفیت آن دارد و همچنین تعداد رنگی که پرینتر استفاده می کند و نحوه کاربرد جوهر تاثیرگذار است.

● چند رنگ؟

بیشتر پرینترهای رنگی از ترکیب سه، چهار یا شش رنگ برای تولید عکس های تمام رنگی استفاده می کنند. پرینترهای جوهرافشان هر رنگ را جداگانه توزیع می کنند، که یا از یک کارتریج چندمحفظه یی جوهرهای رنگی تامین می شود یا از کارتریج های جداگانه رنگ که می تواند بعد از اتمام هر رنگ جداگانه تعویض شود. پرینترهای تصعید رنگ دارای ریبون های رنگی حساس به حرارت هستند که هر کدام یک رنگ هستند. تمام پرینترها از رنگ های فیروزه یی، بنفش و زرد به عنوان رنگ های پایه استفاده می کنند با تغییرات اندکی که در ادامه توضیح داده شده است.

▪ پرینترهای سه رنگی:

فیروزه یی، بنفش و زرد CMY به عنوان رنگ های تفریقی (subtractive) شناخته می شوند. اگر شما مقادیر مساوی این سه رنگ را با هم ترکیب کنید رنگ مشکی به دست می آید که به مفهوم عدم وجود تمام رنگ هاست. براساس این تئوری یک پرینتر CMY می تواند رنگ مشکی را بدون هیچ مشکلی تولید کند. ولی در واقعیت، مشکی به دست آمده با CMY بیشتر شبیه خاکستری دیده می شود، بنابراین صنایع پرینترسازی برای تولید دقیق رنگ مشکی جوهرمشکی را نیز جداگانه به عنوان رنگ چهارم روی پرینتر نصب می کنند. بنابراین اگر شما دنبال عکس باکیفیت هستید از پرینتری که فقط دارای سه رنگ است اجتناب کنید.

▪ پرینترهای چهاررنگی:

نظیر پروسه های پیشرفته پرینت ذکر شده در فوق، بیشتر پرینترهای دیجیتال با کیفیت بالا از ترکیبی از رنگ های فیروزه یی، بنفش، زرد و مشکی CMYK برای بازسازی هر چه طبیعی تر طیف های مختلف رنگی استفاده می کنند. هنگام خرید دنبال پرینتری باشید که حداقل از چهار رنگ استفاده می کند.

▪ پرینترهای شش رنگی:

بسیاری از سازندگان پرینتر دو رنگ فیروزه یی روشن و بنفش روشن را به جوهر های معمولی CMYK اضافه کرده اند. این دو رنگ تولید رنگ های طیف روشن تصویر را برای پرینتر راحت تر کرده اند، بدون اینکه پرینتر برای تولید رنگ مجبور به خالی گذاشتن فاصله سفید بین دو نقطه باشد. نتیجه به دست آمده تصویری است که در آن طیف های رنگی پیوسته تر به نظر می آیند.

● پوشش فرابنفش

برای افزایش دوام پرینت و کاهش اثر مخرب اشعه فرابنفش بر روی تصاویر پرینت گرفته شده تحقیقات بسیاری بر روی محافظت این پرینت ها انجام شده است. علاوه بر بهبود کیفیت جوهرها، بعضی از سازندگان پرینتر پوشش دهی ضدفرابنفش را به پروسه پرینت اضافه کرده اند. این تکنولوژی در پرینترهای پیشرفته تصعید رنگی به کار گرفته شده و لایه UV استفاده شده عمر پرینت را تا یک دهه تضمین می کند.

● انتخاب کاغذ مناسب

کاغذ نقشی کلیدی در کیفیت یک پرینت دیجیتال دارد. شما با استفاده از یک کاغذ ارزان قیمت و متخلخل معمولی که برای پرینت گرفتن عکس تهیه نشده، قادر به اخذ نتیجه خوبی نخواهید بود. بهترین انتخاب خرید کاغذ و جوهری است که توسط سازنده پرینتر توصیه یا به احتمال زیاد ساخته شده است. این کاغذ ها برای استفاده با این پرینتر بهینه شده اند و احتمالاً بهترین نتیجه را خواهند داد.

وقتی با پرینتر خود به طور کامل آشنا شدید می توانید کاغذهای دیگر را نیز آزمایش کرده و نتیجه به دست آمده را با کاغذ اصلی مقایسه کنید. امروزه برای پرینترهای جوهرافشان کاغذهای جالب بسیاری وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد.

● قبل از خرید امتحان کنید

برای خرید پرینتر هیچ راهی بهتر از آزمایش پیش از خرید وجود ندارد. ممکن است فروشنده یک پرینت آزمایشی ترجیحاً همراه با متن بر روی آن داشته باشد. اگر ممکن باشد همان پرینت بر روی پرینترهای دیگر آزمایش شود تا بتوان بین آنها مقایسه کرد.

به پرینتر در هنگام کار دقت کنید. آیا با سر و صدا کار می کند و یا بی سر و صدا است؟ آیا برای پرینت زمان زیادی طول می کشد و یا سریع است؟ برگه مشخصات پرینتر را بررسی کنید. در این برگه معمولاً سرعت پرینت بر حسب تعداد پرینت بر دقیقه ذکر شده است. (این زمان بستگی زیادی به کیفیت پرینت و پوشش جوهر تنظیم شده دارد.)

به تصویر پرینت شده دقت کنید. در یک پرینت A۴ نباید از فاصله ۲۰ سانتیمتری هیچ نقطه و یا لرزشی در لبه های صاف داخل تصویر دیده شود. به لبه های متن پرینت شده دقت کنید که کاملاً صاف باشد و در لبه های صاف خطوط (بخصوص خطوط اریب) هیچ حالت دندانه یی یا پله یی مشاهده نشود.

محمدرضا شهبازی