شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
غذایتان در چه دیگی می جوشد؟
اکنون در هر آشپزخانه ای انواع ظرف ها و قابلمه ها و تابه ها و... وجود دارد که به کار خانم خانه می آید، اما بیشتر این ظرف ها، امتحان خود را پس داده اند و تنها شمار معدودی از آنها از عهده آزمون ها برآمده اند از آن شمار ظروف پیرکس (شیشه ای) و ظروف تمام استیل چرا؟!
ظروف شیشه ای(پیرکس):
این ظروف به دلیل اینکه نسبت به ماده غذایی واکنشی ندارند و در برابر حرارت مقاومند و به آسانی قابل شستشو و ضدعفونی هستند در ردیف بهترین ظرف ها جای گرفته اند.
استیل:
این ظروف نیز به انواع مواد غذایی (حتی اسیدی) و همچنین حرارت مقاوم بوده و امکان شستشو و ضدعفونی آن نیز فراهم است.
لعابی:
به گفته کارشناسان تا زمانی که لعاب ظرف ها آسیب ندیده باشد می توان از آنها استفاده کرد.
چینی:
این ظروف در حقیقت مقاوم و لعاب دارند و تا هنگامی که ظرف آسیب فیزیکی ندیده است قابل استفاده اند، اما به محض لب پر شدن بهتر است کنار گذاشته شوند.
پلاستیکی و فوم:
با توجه به تنوع و گوناگونی بسیار زیاد مواد اولیه پلاستیکی، هر ظرفی برای مصرف غذا مناسب نیست. کارشناسان صنایع غذایی تاکید می کنند: از ظروف پلاستیکی برای سرو غذای داغ استفاده نکنید. بهترین ظروف برای پخت غذا در فر یا مایکروویو، پیرکس، استیل و یا تفلون است.
ملامین:
به نظر می رسد دوره استفاده از ظروف ملامین به سر آمده باشد. در عین حال ظرف های ملامین باید مهر استاندارد و یا پروانه ساخت از وزارت بهداشت و درمان پزشکی داشته باشند در غیر این صورت گاه کربنات کلسیم (پودرسنگی) که در این ظرف ها مورد استفاده قرار می گیرد، بسیار خطرناک است. ظرف های ملامین تقلبی سبک اند. برای براق شدن ظروف ملامین از پوششی به نام گلیزر استفاده می شود که مانند لعاب عمل می کند و بدیهی است در صورت مناسب نبودن گلیزر یا استفاده درازمدت از این ظروف، این پوشش آسیب می بیند.
تفلون:
یکی از پوشش های مقاوم به حرارت تفلون است که در حقیقت پوششی به روی ظرف های آهنی است و بدیهی است که نوع و ضخامت این پوشش در کارآیی آن مهم است. بنابراین باید از ظروف تفلون که لایه داخلی آنها آسیب دیده پرهیز کرد و تا حد امکان به فکر دوباره سازی تفلون نبود.
آلومینیوم، روحی یا رویی:
به عقیده کارشناسان وقت آن رسیده که تمامی ظروف آلومینیوم معروف به روحی را کنار بگذاریم. اسیدهای آلی موجود در برخی غذاها با تاثیر بر ظروف آلومینیوم و خوردگی جزیی و در نتیجه وارد شدن این عنصر در غذا سبب افزایش میزان آلومینیوم در رژیم غذایی فرد شده و در نتیجه بروز اختلال در سیستم عصبی، افزایش خطر ابتلا به آلزایمر و اختلال در متابولیسم استخوان، مسمومیت کلیه، کبد و التهاب مفصل را در پی دارد.
تقریبا تمامی ظرف های فلزی که به عنوان ظروف روی در دسترس مردم قرار دارد از جنس آلومینیوم است که متاسفانه برای پخت و پز و نگهداری مواد غذایی اسیدی از جمله آبمیوه ها، برخی سبزی ها، غذاهای حاوی آبلیمو، ترشی جات و ماست استفاده می شود.
رها سادات
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات مجلس انتخابات ایران مجلس شورای اسلامی انتخابات مجلس دوازدهم مجلس دوازدهم مجلس ستاد انتخابات کشور رهبر انقلاب رئیس جمهور دولت دولت سیزدهم
تهران هواشناسی شهرداری تهران تعطیلی مدارس هلال احمر حوادث سیل پلیس تصادف قتل بارش باران آموزش و پرورش
قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو گاز خودرو بانک مرکزی نمایشگاه نفت مالیات نفت پالایش و پتروشیمی مسکن بازار خودرو
نمایشگاه کتاب فضای مجازی کتاب نمایشگاه کتاب تهران سینمای ایران رضا عطاران تلویزیون سینما دفاع مقدس سریال مهران مدیری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
فناوری
فلسطین رژیم صهیونیستی غزه آمریکا جنگ غزه روسیه حماس سازمان ملل رفح اوکراین نوار غزه طوفان الاقصی
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر رئال مادرید سپاهان باشگاه پرسپولیس لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال بایرن مونیخ لیگ برتر ایران بازی
هوش مصنوعی اپل ناسا گوگل ماهواره ایلان ماسک فیبرنوری سامسونگ
ورزش چاقی فشار خون توت فرنگی آسم حیوانات کبد چرب