یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مسائل اجتماعی دین در ایران
کتاب مسائل اجتماعی دین در ایران به کوشش ابراهیم حاجیانی، زیر نظر سیدرضا صالحی در ۲۸۳ صفحه از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک به چاپ رسید. این کتاب شامل مجموعه مقالاتی در زمینه دین و مسائل اجتماعی و سیاسی در ایران معاصر است.مجموعه مقالات این کتاب عبارتند از هویت دینی در ایران و عوامل مؤثر بر تکوین آن نوشته ابراهیم حاجیانی، احتمالات عرفی شدن در ایران نوشته علیرضا شجاعی زند، از عرفی شدن تا چندگانه شدن: مروری بر آرای پیتر برگر درخصوص فرآیند عرفی شدن نوشته ابوالفضل مرشدی، گرایشهای دینداری در جامعه ایران نوشته بهاره آروین، دین و سکولاریسم نوشته امیرحسین علینقی، هیاتهای مذهبی عامهپسند، دینداری، جوانان و سبک زندگی شهری نوشته محسنحسام مظاهری و سنجش دینداری با استفاده از رهیافت بومی نوشته محمدرضا پویافر.
تاریخ فلسفه دین
کتاب تاریخ فلسفه دین نوشته آلن پی. اف. سل و ترجمه حمیدرضا آیتاللهی از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تجدید چاپ شد.
در این نوشتار آلن پی. اف. سل میکوشد که با بیان زوایای گوناگون تاریخ فلسفه دین، خوانندگان را با اندیشمندانی که در دورانهای گوناگون مطرح بودهاند، آشنا کند.
آلن پی. اف. سل، نویسنده اثر، با بررسی کتابهایی که در این سده نوشته شدهاند و ارزیابی مقالاتی که در تمامی مجلههای مرتبط با این حوزه منتشر شدهاند، تحلیلهای خویش را مستند ساخته است. از دستاوردهای این کتاب، آشنایی با مهمترین آثار فلسفه دین بویژه کتابهای تألیف شده در این زمینه است، اما تنها به بازگویی تاریخ فلسفه دین نمیپردازد، بلکه درصدد است حلقههای مختلف این تاریخ را به هم وصل و جریان آن را بررسی کند.
این اثر در ۸ فصل به بررسی غلبه ایدهآلیسم مطلق، رویکردها، قدیم و جدید، نظامهای فکری، سکوت، مکتب مدرسی، دوران پیشرفت و رکود، زبانها، دیدگاهها و رویکردها، افقهای باز و خانه تقریباً باز پرداخته است.
چاپ دوم کتاب تاریخ فلسفه دین در شمارگان ۱۵۰۰ نسخه در ۵۰۴ صفحه با قطع وزیری روانه بازار نشر شده است.
اندیشه سیاسی صدرالمتألهین
کتاب اندیشه سیاسی صدرالمتالهین به قلم نجف لکزایی و به همت بوستان کتاب قم تجدید چاپ شد.
گروهی از پژوهشگران معتقدند صدرالمتألهین هیچ نکته جدیدی بر مباحث سیاسی فارابی و ابنسینا نیفزوده است و شمار دیگری بر این باورند که او صرفا به بسط مباحث مجمل و مبهم فارابی اکتفا کرده است.
در اثر حاضر استدلال شده است که با طرح حکمت سیاسی متعالیه، دور جدیدی در اندیشه سیاسی شیعه آغاز شد که نشاندهنده چالش و نزاع بیش از پیش میان سیاست دینی و نظم سلطانی بود و زمینه را برای تحقق علمی و عملی حکومت دینی، در ادوار بعدی، فراهم کرد.
لازم به ذکر است چندی پیش همایش سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد که در آن به بررسی سیاست متعالیه از دیدگاه حکمت متعالیه و صدرالمتألهین پرداخته شد.
منبع: ایکنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست