یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

پیشگیری از سوختگی در خانه


پیشگیری از سوختگی در خانه

سوختگی با شعله آتش که در اثر تماس با آتش ایجاد می‌شود در میان کودکان ۵ تا ۹ ساله شایع است. به دلیل اینکه کودکان پوست نازک‌تری نسبت به کودکان بزرگسال دارند، حتی با دمای پایین پوست‌شان …

سوختگی با شعله آتش که در اثر تماس با آتش ایجاد می‌شود در میان کودکان ۵ تا ۹ ساله شایع است. به دلیل اینکه کودکان پوست نازک‌تری نسبت به کودکان بزرگسال دارند، حتی با دمای پایین پوست‌شان دچار سوختگی می‌شود. بنابراین لازم است تا والدین و افراد مراقب برای پیشگیری از سوختگی، بیشتر مراقب کودکان باشند.

در ‌آشپزخانه:

به کودکان اجازه ندهید تا زمانی که به اندازه کافی بزرگ‌ نشده‌اند از ماکروفر استفاده کنند. کودکان تا زمانی که متوجه نشده‌اند بخار می‌تواند سبب سوختگی در آنها شود، نباید به وسایل گرمازا نزدیک شوند. غذاهای داغ و مایعات داغ را در مرکز میز قرار دهید. همیشه کودکان کوچک را در آشپزخانه نظارت کنید و آنها را در اطراف وسایل الکتریکی و سیم‌ها آنها را تنها نگذارید.

در محیط خانه:

برای جلوگیری از سوختگی با آب وسایل گرمازا و آب آب‌گرم‌کن را تا ۱۲۰ درجه یا کمتر تنظیم کنید. کبریت، گازوییل، فندک و همه مواد قابل اشتعال را دور از دسترس کودکان قرار دهید. سیم‌های وسایل الکتریکی را بدون پوشش رها نکنید و هرگز آنها را به حالت آویزان رها نکنید.

پیشگیری از سوختگی:

کودکان بزرگ‌تر نسبت به آتش کمی بااحتیاط برخورد می‌کنند. به کودکان در مورد خطرهای بازی با کبریت و سایر مواد قابل اشتعال آموزش دهید. آتش‌سوزی در نتیجه بازی کودکان ممکن است به آسیب‌های شدید و حتی مرگ منجر شده و همچنین بسیاری از کودکان ممکن است با آتش دچار سوختگی‌های وسیع شوند. هرگز کودکان را هنگام پخت و پز با گاز روشن در آشپزخانه تنها نگذارید. و به کودک اجازه آشپزی ندهید. هر چیز قابل آتش گرفتن مثل اسفنج، دستمال‌های کاغذی را دور از گاز قرار دهید. هشداردهنده دود در داخل و خارج از اتاق خواب نصب کنید و این هشداردهنده را از نظر سالم بودن ماهیانه چک کنید. به کودکان آموزش دهید که وقتی صدای هشداردهنده را شنیدند حتما چه کاری انجام دهند. به آنها یاددهید اگر لباس‌ آنها آتش گرفت باید روی زمین بخزند. به کودکان یاد دهید که قبل از باز کردن در، ابتدا آهسته لمس کنند، اگر در داغ بود از مسیر دیگری خارج شوند. به کودکان بگویید که هرگز به درون ساختمان در حال آتش بازنگردند، نایستند یا برای برداشتن هر چیزی، مثل برداشتن اسباب‌بازی به داخل اتاق بر نگردند. به آنها بگویید که به سرعت ساختمان در حال آتش‌سوزی را ترک کنند. بچه‌هایی که لباس‌شان آتش گرفته باید فورا بایستند و روی زمین دراز کشیده و بغلتند تا شعله‌ها زیاد نشوند. فرار کردن از آتش و محل آتش‌سوزی را به کودک‌تان بیاموزید. به کودکان یاد دهید که با کبریت یا فندک بازی نکنند. کبریت را دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید. همه وسایل قابل حمل گرمازا را دور از دسترس کودکان قرار دهید. هرگز چند وسیله الکتریکی را در یک سوکت قرار ندهید. بچه‌ها را دور از شمع و سایر وسایل شعله‌های باز قرار دهید.

safekidsusa