پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
توصیه هایی برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی
برنامه غذایی نامناسب یکی از عوامل مهم در بروز بیماری های قلبی عروقی است که سبب تغییراتی در چربی خون شده و در ابتلا به تصلب شرائین و بیماری های قلبی عروقی نقش بسیار مهمی دارد. به گزارش ایسنا، مطالعات نشان داده است در جوامعی که دارای رژیم غذایی با کلسترول و چربی جامد کمتری هستند، میزان بروز بیماریهای قلبی - عروقی کاهش می یابد و میزان چربی خون آنها نیز کمتر می شود. همچنین رژیم غذایی نامناسب می تواند در ایجاد چاقی، افزایش چربی خون، دیابت و افزایش فشارخون موثر باشد که خود از عوامل زمینه ساز بروز بیماری های قلبی عروقی است.
نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی
بیماری های قلبی- عروقی از مهمترین عوامل مرگ ومیر و از عمده ترین مشکلات بهداشتی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه هستند. در ایران نیز سالیانه حدود ۴۰ درصد مرگ و میر به بیماریهای قلبی عروقی مربوط می شود. برخی از عوامل، ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش می دهند که از آنها به عنوان عوامل خطر نام برده می شود. فردی که حداقل دارای یکی از این عوامل خطرزا باشد آمادگی بیشتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی خواهد داشت.
عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی
- تغذیه نامناسب
- فشار خون بالا
- چربی خون بالا (کلسترول و تری گلیسیرید)
- مصرف سیگار
- فشار روحی و روانی
- بی تحرکی، سن و جنس (مردان بالای ۴۵ سال زنان بالای ۵۵ سال)
- داشتن زمینه ارثی بیماریهای قلبی- عروقی، چاقی و دیابت
راه های پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی - عروقی
- کاهش مصرف گوشتهای قرمز و تاکید بر مصرف گوشتهای سفید مانند ماهی و مرغ
- تا حد امکان از غذاهای سرخ شده و مصرف روغنهای جامد، حیوانی و نباتی خودداری کنید.
- روغنهای مایع نظیر زیتون، کانولا، در برنامه غذایی روزانه بگنجانید.
- مصرف مغزها مانند گردو، بادام، پسته، فندق و... به عنوان بخشی از چربی روزانه مفید است.
- مصرف نمک و فرآورده های غذایی شور را کاهش دهید.
- مصرف ماهی حداقل دو بار در هفته لازم است.
- مصرف غذاهایی مانند مغز، قلوه، کله و پاچه را محدود کنید.
- استفاده از سیر و پیاز به عنوان طعم دهنده غذاها مناسب است.
- از شیر و فرآورده های کم چرب آن استفاده کنید.
- از نان های سبوس دار و فرآورده هایی که از غلات سبوس دار تهیه می شوند، تغذیه کنید.
- قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید.
- مصرف سبزی و میوه در برنامه غذایی روزانه تان را افزایش دهید.
- به موقع به پزشک و متخصص تغذیه جهت بررسی وضعیت سلامت و تغذیه و پیروی از یک برنامه غذایی صحیح با توجه به ویژگی های فردی تان مراجعه کنید.
- ورزش منظم و فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود داشته باشید.
- وزن بدن خود را در حد طبیعی نگه دارید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست