یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
آکواریوم
● لوازمی که برای درست کردن یک آکواریم کامل مورد نیاز است بدین شرح است:
▪ آکورایم :
انتخاب آکواریم بسته به علاقه افراد متفاوت است. حجم آکواریم = ارتفاع * عرض * طول
حجم آب هر آکواریم با توجه به اندازه آن مقدار ثابت و معینی است. مناسبترین اندازه آکواریم با طول ۷۰ سانتی متر ، عرض ۳۰ سانتی متر و ارتفاع ۴۰ سانتی متر می باشد.حجم آب آکورایم با این ابعاد ۸۴ لیتر خواهد بود. باید اندازه و حجم آکواریم خودتان را بدانید، که در مواقع ریختن دارو و محاسبات دیگر بتوانید آنرا انجام دهید.
▪ پایه آکواریم:
آکواریم باید در جایی قرار گیرد که آن مکان تحمل تمام وزن آکواریم را داشته باشد. برای این منظور یک پایه فلزی به اندازه آکواریم بهترین وسیله خواهد بود. آکواریم باید روی پایه فلزی کاملاً صاف و تراز قرار بگیرد. برای جلوگیری از شکسته شدن شیشه کف آکورایم بهتر است یک تکه آکاسیف به اندازه آکواریم روی پایه فلزی قرار دهید و سپس آکواریم را روی آن بگذارید.
▪ پمپ هوا :
پمپ هوا یکی از مهمترین وسایل آکواریم است. پمپ هوا در جهت تأمین اکسیژن مصرفی ماهیها و ایجاد تهویه و فیلتر آب آکواریم بسیار لازم و ضروری است. دقت فرمائید، همیشه پمپ هوا را بالاتر از آکواریم نصب کنید، تا براثر برگشت آب، سیم پیچ داخل پمپ هوا نسوزد. پمپهایی که در حال حاضر در بازار با مارکها ونامهای متفاوت و بصورت تک لول و دولول در فروشگاه های آکواریم عرضه می شوند برای آکواریم شما بسیار مناسب هستند.
هنگام خرید پمپ دقت کنید که از نوع خوب و متناسب با اندازه آکواریم تهیه شود تا ماهی ها هیچ موقع با کمبود اکسیژن مواجه نشوند.
▪ فیلتر زیر شنی و تصفیه برقی :
فیلتر زیرشنی صفحه ایی پلاستیکی است، که توسط شلنگ به پمپ هوا متصل می شود و در کف آکواریم قرار می گیرد. فیلتر زیر شنی توسط پمپ هوا کمک می کند که آب آکواریم تهویه و فیلتر شود. بطوریکه هوا از طریق شلنگ به لوله فیلتر وارد شود و از آنجا هوایی که به آن لوله وارد شده را به زیر صفحه زیر شنی منتقل می سازد. فشار آب، هوای زیر صفحه فیلتر را از طریق لوله آن به بیرون می فرستد و در نتیجه آب به اندازه فضای زیر صفحه فیلتر از ماسه ها عبور کرده و مواد زائد را در لابه لای شن ریزه ها و زیر صفحه فیلتر شنی هدایت می کند. سرعت گردش هوا با سرعت گردش آب رابطه مستقیم دارد و باید بطور متناسب میزان هوای فیلتر زیر شنی را با حجم آب آکواریم تنظیم کنید. مواد زائد در زیر فیلتر توسط باکتریهای مفید تجزیه و از معلق بودن یا حل شدن آنها در آب جلوگیری می شود و همین امر باعث شفافیت آب آکواریم و شادابی ماهیها خواهد شد. نداشتن فیلتر زیر شنی و پمپ هوا آب آکواریم را بصورت راکد درمی آورد و سریعاً درمعرض فساد قرار میگیرد. رنگ آب کدر و مات و شیری رنگ می شود .
تصفیه برقی نیز وسیله دیگری برای فیلتر کردن آب آکواریم است که روی دیواره داخلی آکواریم قرار می گیرد و باید کاملاً در آب فرو رود. با قدرت مکش خود آب را به داخل کشیده و فیلتراسیون را انجام داده آب را به بیرون می فرستد. این نوع فیلتر را هر چندوقت یکبار که بر اثر پر شدن محفظه آن ضعیف می شود باید بیرون آورده تمیز کرد و دوباره در آکورایم قرار داد.
▪ دماسنج :
دماسنج وسیله ایی برای اندازه گیری میزان درجه حرارت آب آکواریم است. دماسنج شیشه ای داخل آب قرار می گیرد ونوع نواری آن از بیرون به دیواره آکورایم چسبانیده می شود. بنابراین با وجود دماسنج شما می توانید همواره درجه حرارت آب آکواریم را کنترل کنید. ماهیها در درجه حرارت معین و مشخصی به فعالیت های حیاتی خود ادامه می دهند که این درجه حرارت را درجه حرارت مطلوب می نامند. زیاد و کم شدن درجه حرارت آب آکواریم اثرات نامطلوب و خطرناکی را بر روی سلامت و رشد ماهیها می گذارد. بخصوص تغییرات ناگهانی دمای آب موجب تلفات ماهیها خواهد . برخی بیمارهای پوستی مثل سفیدک بدن ماهی دراثر همین سردو گرم شدن آب بوجود می آید . بنابراین ضروری است که همیشه دمای آب را کنترل کنید.
▪ بخاری:
هر آکواریم نیازمند به یک بخاری اتومات مخصوص است. درانتخاب بخاری دقت لازم راداشته باشیدو سعی کنید بهترین نوع آن را خریداری کنید. بخاری هایی که اتومات نیستند مناسب نیستند زیرا نمی توانند درجه حرارت را کنترل کنند و گاهی صدمات آنها غیر قابل جبران است. چندنکته در مورد بخاری باید رعایت شود: بخاری روشن که داغ است را وارد آب آکواریم نکنید و در حالت روشن هم بیرون نیاورید زیرا شیشه آن خواهد شکست. همچنین بخاری را نباید بطور کامل در آب فرو برد بهتر است به وسیله چسبک های مخصوص به دیواره داخلی آکواریم نصب شود و باید تا زیر کلاهک بخاری آنرا بیشتر داخل آب فرو نبرید. دمای مناسب هر دسته از ماهیها اندکی با هم فرق می کند ولی بطور معمول دمای بخاری اتومات را روی ۲۵ درجه سانتی گراد تنظیم نمائید.
▪ ماسه کف آکوریم:
برای پوشش فیلتر زیر شنی ، شلنگها و لوازم تزئینی و نیز برای زیبایی ازماسه ها و سنگریزه ها استفاده میشود. روی فیلتر زیر شنی باید حداقل سه سانتی متر ماسه قرار بگیرد تا عمل فیلتراسیون بخوبی انجام گیرد.
▪ تور صید ماهی :
وسیله ایست برای گرفتن ماهی ها که در مواقع لزوم بکار می رود. ( مثلاً هنگام انتقال ماهی ها ) . هنگام انتقال ماهیها باید دقت شود که به ماهی ها ضربه وارد نشود. شیرتک ، سه راهی ، چهارراهی ، بست شلنگ و غیره ... از دیگر وسایل مورد نیاز برای نصب لوازم تزئینی داخل آکواریم ، گرفتن انشعاب هوا ، ایجاد اکسیژن و فیلتراسیون آب می باشند.
▪ طریقه آب کردن آکواریم:
بعد از نصب و چیده شدن تمامی وسیله ها و شنلگها و ریختن سنگریزه ها نوبت آب کردن آکواریم است. ابتدا آکواریم را یک چهارم آب کنید ، معمولاً آب کدر و شیری رنگ می شود . بهتر است آنرا تخلیه کنید ودر مرتبه دوم با فشار کم با آب زلال و شفاف آکواریم را پر از آب کنید. (بهتر است تا زیر پلها آب شود و حداقل ۵ سانتی متر آکورایم خالی باشد) . پمپ آکواریم را روشن کنید و شیر تنظیم هوای هر وسیله را به اندازه لازم باز کنید. مدت ۲۴ ساعت صبر کنید تا کلر آب کاملاً آزاد گردد. بخاری را روشن کرده و روی ۲۵ درجه سانتی گراد تنظیم نمائید. همیشه یادتان باشد که اول کلر آب آزاد شود و دوم دمای آب به دمای مطلوب برسد. پس از این مراحل آکواریم آماده پذیرش ماهی خواهد بود. موفق باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست