چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

چگونه می توان خط اخم را از بین برد؟


چگونه می توان خط اخم را از بین برد؟

این ژل‌ها نیازی به تست حساسیت ندارند و آلرژی ایجاد نمی‌کنند.

«خط اخم عمیقی در فاصله دو ابرو دارم. با بوتاکس برطرف نشد. پیشنهاد تزریق ژل دادند ولی عوارضش را نمی‌دانم...»

خصوصیات فیزیکی مثل نوع کمان ابرو، ابروهای غیرقرینه، افتادگی ابرو یا تقاطع ابرو با قوس فوقانی استخوان حدقه و میزان توده عضلانی موجود در افراد مختلف متفاوت است و این عوامل در تعیین میزان مناسب و محل‌های تزریق بوتاکس بسیار مهم ‌هستند. دانستن این نکته‌ها باعث می‌شود تزریق بوتاکس موفق یا ناموفق و غیرموثر شود. البته در صورتی که خط اخم عمیق باشد، ممکن است با تزریق بوتاکس کاملا باز نشود و در شیار باقیمانده نیاز به تزریق ژل است. پرکننده‌ها نتایج فوری دارند و براساس نوع پرکننده مورداستفاده، ماندگاری آنها با هم فرق دارد و همچنین میزان ماندگاری با توجه به خصوصیت پوست هرکس متفاوت است.

بهتر است از به کار بردن محصولات یا مواد با ماندگاری دائم یا بسیار طولانی به علت عوارضی مانند ایجاد توده‌های سفت گرانولومی‌ خودداری کرد. تزریق ژل برای از بین بردن خط اخم، صاف کردن چین‌های عمیق دو طرف دهان، برجسته کردن گونه و حجم دادن به لب است و در حال حاضر بهترین روش در سراسر دنیا تزریق ژل‌های هیالورونیک است. مدت ماندگاری این ژل‌ها معمولا ۶ تا ۹ ماه است و سپس جذب می‌شوند. این ژل‌ها نیازی به تست حساسیت ندارند و آلرژی ایجاد نمی‌کنند و در زیر پوست حرکت و ریزش ندارند.

پی‌آر‌پی هم در جوانسازی پوست کاربرد دارد اما نمی‌تواند نقش ژل را به عنوان پرکننده ایفا کند ضمن اینکه درمان انتخابی در چروک‌های دینامیک مثل خط اخم، بوتاکس است، نه پی‌آر‌پی. اگرچه تاکنون مطالعه‌های کلینیکی اندکی در مورد کاربرد پی‌آر‌پی در جوانسازی پوست منتشر شده است اما می‌دانیم این روش در بهبود جای آکنه که شکل نعلبکی دارد، به‌خصوص اگر با روش‌هایی مثل لیزر همراه شود، می‌تواند به نتایج حاصل از لیزر‌های لایه‌بردار کمک کند و در بهبود وضعیت دور چشم به‌خصوص گودی و کبودی آن موثر باشد. نتایج مطلوب در پی‌آر‌پی به بررسی و تحقیقات بیشتری نیاز دارد و علاوه بر تحقیقاتی بودن، موفقیت این روش به میزان زیادی به شیوه تهیه پی‌آرپی بستگی دارد.

دکتر محمدعلی نیلفرو‌ش‌زاده، متخصص پوست و رئیس مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادی