سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

۱۶ توصیه به والدین


۱۶ توصیه به والدین

۱. کمال‌طلب نباشید و برای کوچک‌ترین تلاش و موقعیت کودک ارزش قائل شوید و پس از هر موفقیت و تلاش به او پاداش دهید.
۲. از ایجاد ترس و اضطراب در فرزند خود اجتناب کنید. (اگر قبول نشی می‌دونی …

۱. کمال‌طلب نباشید و برای کوچک‌ترین تلاش و موقعیت کودک ارزش قائل شوید و پس از هر موفقیت و تلاش به او پاداش دهید.

۲. از ایجاد ترس و اضطراب در فرزند خود اجتناب کنید. (اگر قبول نشی می‌دونی که پدرت چی کار می‌کنه؟دیگه نه من نه تو، تمام زحمات منو هدر دادی، شیرمو حلالت نمی‌کنم، دیگه باهات حرف نمی‌زنم، توی فامیل آبرومون می‌ره).

۳. انتظارات غیرواقعی و بیش از حد از فرزند خود نداشته باشید. ضعف‌ها و ناتوانی‌های او را در نظر بگیرید.

۴. انتظارات غیرواقع‌بینانه فرزند خود را تعدیل کنید و خطاهای شناختی او را اصلاح کنید (من باید نفر اول بشوم، اگه نشم خودم را می‌کشم).

۵. سعی کنید فرزندتان را در وضعیتی قرار ندهید که فقط یک راه‌حل داشته باشد (فقط قبولی) بعد اگر قبول نشد چه؟ یعنی به احتمالات دیگر هم فکر کنید و برای آن برنامه‌ریزی کنید.

۶. به کودک بیاموزید تا اشتباهات خودش را ببخشد.

۷. نگرانی بچه‌ها ممکن است پنهان باشد و آنها با شکایات جسمی، متمرکز‌کردن خودشان روی یک کار و برنامه دیگر، اتلاف وقت بکنند و همین مساله آنها را ناراحت‌تر می‌کند و یک چرخه معیوب ایجاد می‌کند. نگرانی ممکن است بخش مهمی از زندگی بچه‌ها باشد. با شناختن علایم اضطراب و تلاش در جهت کاهش و رفع آنها می‌توانیم به فرزندانمان کمک کنیم.

۸. کمک کنید تا گفت‌وگوی ذهنی منفی کودک با خودش کاهش یابد: (هیچ چی یادم نیست، رد می‌شوم.) به کودک بیاموزید تا به خودش بگوید: یه نفس عمیق می‌کشم یادم میاد، قبلا هم این احساس را داشتم ولی امتحانم خوب بود و...

۹. بچه‌ها را تشویق کنید راجع به نگرانی‌ها، ترس‌ها و ضعف‌های خود صحبت کنند. این موضوع باعث آگاهی کودک نسبت به خودش و تلاش جهت تغییر و تعدیل آنها می‌شود.

۱۰. کمک کنید تا کودک برای خواندن درس هایش برنامه‌ریزی کند( امروز چه فصول?هایی را بخواند، چقدر زمان دارد و...) برنامه را بنویسید و آن را پیچیده نکنید.

۱۱. از درس‌های راحت‌تر شروع کنید.

۱۲. کمک کنید تا کودک روشی سالم برای زندگی روزمره خود انتخاب کند (تغذیه خوب، خواب کافی، ورزش منظم).

۱۳. از تکنیک‌های تنفس عمیق شکمی و آرامسازی برای کنترل اضطراب کودک استفاده کنید.

۱۴. زمان‌های کوتاهی را برای آرامش، استراحت و تجدید قوا در نظر بگیرید (استراحت کوتاه، خوردن یک میوه، گوش‌کردن به موسیقی، یک حرکت و جنب و جوش و...).

۱۵. آماده‌کردن وسایل و تجهیزات امتحان از شب قبل.

۱۶. در مورد امتحان کنکور و امتحانات نهایی که حوزه امتحانی ناآشناست، روز قبل شرایطی را فراهم کنید تا فرزند شما با آن محل آشنا شود.

به‌طور خلاصه برای مقابله با اضطراب امتحان روی سه حوزه باید کار کرد: علل شخصیتی کودک، علل خانوادگی و علل آموزشگاهی.