شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

خواب اصولی نوزاد


خواب اصولی نوزاد

● مدت زمان خواب نوزاد چقدر باید باشد
چنانچه در طول روز اطراف نوزاد شلوغ باشد، سروصدا و نور و... باعث می شود تا در طول روز هوشیار باشد و بنابراین از میزان خواب آنها در شب کاسته می …

مدت زمان خواب نوزاد چقدر باید باشد

چنانچه در طول روز اطراف نوزاد شلوغ باشد، سروصدا و نور و... باعث می شود تا در طول روز هوشیار باشد و بنابراین از میزان خواب آنها در شب کاسته می شود. بخصوص وقتی شما از صحبت کردن ، غذا دادن و عوض کردن پوشک او نیز در شب خودداری کنید. نوزاد شما قادر است تا زمان خواب خود را مطابق میل شما تنظیم کند. حتی معده او نیز می تواند شیر مادر را بیشتر نگه دارد و شما را برای شیر خوردن از خواب بیدار کند. این بدین معناست حتی می تواند ۷ یا ۸ ساعت بدون اینکه احساس گرسنگی کند، بخوابد. چنانچه در سه ماهگی به او حسابی شیر بدهید و قبل از ساعت ۱۰ شب او را در رختخواب بگذارید می توانید تا سپیده دم راحت بخوابید، البته باید بدانید که ساعت خواب تمام نوزادان یکسان نیست و چنانچه شما در این مورد سؤالی داشته یا با مشکل مواجه شدید می توانید با کمک گرفتن و مشورت با پزشکش این موضوع را حل کنید. زیرا در این سنین قاطی کردن شب و روز برای نوزاد غیر طبیعی نیست. چنانچه نوزاد زمانی که دوست دارید، بیدار باشد زیاد می خوابد می توانید او را تشویق به بیدار ماندن بکنید. مثلاً اگر عادت دارد بعد از ظهر ها زیاد بخوابد، او را زودتر بیدار کنید و سعی کنید با حرف زدن با او و بازی کردن بیدار نگهش دارید. زیرا هر چه در طول روز بیشتر بیدار باشد، زمان خوابش بیشتر می شود، حتی اگر لازم شد او را تا ساعت ۱۰ ، ۱۱ شب بیدار نگه دارید. چنانچه بازهم بیدار بود، بازی کردن با او را متوقف کنید و پوشک او را در یک جای تاریک عوض کنید و در همان اتاق تاریک به او شیر بدهید و او به راحتی این پیغام را دریافت می کند که شما خسته شده اید و خودش را برای خواب با شما تطبیق می دهد.

کجا و چگونه نوزادم باید بخوابد؟

جای مناسب و امنی برای خواب نوزاد خود فراهم کنید و از قرار دادن وسایلی که مانع از خواب نوزاد یا مانع نفس کشیدن او می شود در تختش جلوگیری کنید، حتی عروسکها و اسباب بازیهایش را از درون تخت بردارید زیرا ممکن است روی صورت نوزاد بیفتد و برای تنفس وی مشکل ایجاد کند. از قراردادن وسایلی که نخ یا ربان دارد نیز جلوگیری کنید زیرا ممکن است در اثر تکان دادن دست و پایش و حرکتش به دور گردنش بپیچد. مراقب وسایل نوک تیز و لبه دار نیز باشید. نوزادان خود را هرگز به روی شکم نخوابانید و سعی کنید نوزاد را به پشت و رو تخت قرار دهید، زیرا زمانیکه نوزاد روی شکمش می خوابد احتمال بروز مشکل تنفسی وجود دارد زیرا دی اکسید کربن را دوباره تنفس می کند و این امر مانع از خواب راحت او می شود، اغلب نوزادان در خواب تمایلی به تغییر جهت سر خود ندارند و احتمال دیگری که وجود دارد این است که وقتی نوزاد به روی شکم می خوابد ممکن است براثر قرار دادن صورت خود روی سطح نرم تشک خفه شود. البته استثنائاتی هم وجود دارد، برخی از نوزادان مشکلاتی دارند که در صورت خوابیدن به پشت ممکن است راه عبور هوا در آنها بسته شود و نتوانند نفس بکشند بنابراین چنانچه با پزشک نوزاد خود مشورت کنید، او به شما خواهد گفت که بهترین حالت برای خواب نوزاد شما چیست؟ البته این موضوع اغلب بین ۴ تا ۷ ماهگی وجود دارد و بعد از آن نوزاد به حالت طبیعی باز می گردد.

چه باید بکنیم؟

چنانچه هنوز در مورد ساعات و زمان خواب نوزاد با مشکل روبرو هستید، با خواندن شعر، آواز خواندن یا حمام کردن او در شب، این سیگنال به او فرستاده خواهد شد که روز به پایان رسیده است و باید بخوابد. وقتی با انجام این حرکات او را در تخت می گذارید در حالیکه خواب آلود است خیلی زود متوجه می شود که باید بخوابد. برخی از نوزادان هنگام به خواب رفتن، زیاد غلت می خورند، گریه می کنند، یا از خود ناراحتی نشان می دهند، چنانچه از سلامت و گرسنگی او اطمینان خاطر دارید، او را به همان وضعیت رها کنید و ببینید که اگر او را تنها بگذارید چه اتفاقی می افتد. خیلی سریع متوجه می شوید که او یواش یواش سعی می کند بخوابد بدون اینکه به کمک شما احتیاج داشته باشد.

groohashpazi.blogfa.com