چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۱۲ ژانویه ۲۰۰۵ ـ بازگشت سیاهپوستان آمریکایی به آفریقا


۱۲ ژانویه ۲۰۰۵ ـ بازگشت سیاهپوستان آمریکایی به آفریقا

دوازدهم ژانویه ۲۰۰۵ گزارشی انتشار یافته بود که از توجه و علاقه مندی شمار بیشتری از سیاهپوستان آمریکایی به بازگشت و یا فعالیت درآفریقا حکایت می کرد. در این گزارش آمده بود که …

دوازدهم ژانویه ۲۰۰۵ گزارشی انتشار یافته بود که از توجه و علاقه مندی شمار بیشتری از سیاهپوستان آمریکایی به بازگشت و یا فعالیت درآفریقا حکایت می کرد. در این گزارش آمده بود که اخیرا بیش از هزار سیاهپوست آمریکایی صاحب تخصص و حرفه در کشور غنا ( مستعمره سابق انگلستان در غرب آفریقا که آن را «ساحل طلا» می نامید) مستقر شده اند. بازگشت و فعالیت در آفریقا دلیل از دست دادن تابعیت آمریکایی آنان نیست. بسیاری از کشورهای سیاهپوست آفریقایی از این روند استقبال می کنند و تسهیلات متعدد در نظر گرفته اند.

«جان کوفورJohn Kufuor» رئیس جمهور غنا برای جذب اعقاب سیاهپوستانی که با زور و برای بردگی به ممالک دیگر برده شده بودند لایحه به پارلمان این کشور داده است. پس از دستیابی اروپاییان به قاره آمریکا بسیاری از آفریقائیان به ویژه از غرب این قاره با غل و زنجیر به قاره غربی منتقل و برای انجام کارهای سخت به فروش رسیدند و سالهای سال بردگی می کردند. بسیاری از این سیاهپوستان درکشتی هایی که آنان را از آفریقا به آمریکا منتقل می کرد به علت تنگی جا و کمبود غذا و آب سالم جان سپردند.

این گزارش حاوی مصاحبه با «کارکوس مانزMarcus Manns» یک جوان باز گشته از آمریکا به غنا بود که گفته بود « کایرو پراکتور» است و با این که می دانست این حرفه در غنا شناخته شده نیست پس از فراغت از تحصیل دانشگاهی در آمریکا از زادگاه خود شهر «باستBasset» در ایالت ویرجینا عازم غنا شد که اجداد او را از اینجا با کشتی های حمل برده به آمریکای شمالی منتقل و به فروش رسانده بودند.

وی مانند هر سیاهپوست بازگشته به وطن اجدادی حق اقامت و کار و خرید خانه و زمین در غنا را دارد ولی نخست غنایی ها را باید با نوعی درمان که در تخصص اوست آشنا سازد و سپس به دایر کردن مطب دست بزند و این کار شروع کرده است. مارکوس در دسامبر ۲۰۰۴ پس از دریافت مدرک دانشگاهی خود در آمریکا وارد غنا شده است. وی کمک به رشد و پیشرفت آفریقا را یک تکلیف عمومی سیاهپوستان آمریکایی خوانده است که تنها در ایالات متحده حدود سی میلیون نفرند.