پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
هفت قانون طلایی برای خوردن
![هفت قانون طلایی برای خوردن](/web/imgs/16/22/rsez91.jpeg)
امروزه بیشتر مردم از اختلالات تغذیه ای و گوارشی رنج میبرند . یکی از مشغلههای ذهنی اغلب افراد انتخاب غذای سالم و مغذی میباشد. شیوع عادتهای غذایی ناسالم و گرایش به خوراکهای نه چندان مغذی اما پر کالری باعث افزایش تعداد مبتلایان به انواع بیماریهای مزمن و خطرناک مثل چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی شده است. در حالیکه در بین متخصصان تغذیه این عبارات بسیار محبوب و مورد تاکید میباشد. " غذا بخورید اما پرخوری ممنوع ، با میوهها و سبزیجات دوست باشید" جمله اول "غذا بخورید" ساده اما بسیار مهم است. منظور از غذا ، غذاهای واقعی مثل میوه جات و سبزیجات، غلات و حبوبات، ماهی و گوشت میباشد نه شبه غذاهایی که امروزه بسیار رایج شده و خالی از مواد مغذی اما پر ضرر است.
اما هفت قانون خوردن
۱) از خوردن غذاهایی که مادر بزرگتان به عنوان غذا نمیشناسد اجتناب کنید! حتما تعجب میکنید که این چنین قانونی وجود دارد. اما باید بپذیرید که عادتهای غذایی مادر بزرگ شما و تشخیص وی در مورد کیفیت غذا بهتر از شما است. شاید توجه کرده اید که اغلب غذاهاو خوراکهایی را میخورید که حتی قادر به تلفظ ترکیبات موجود در آن نیستید و این به راستی ضرر بزرگی است.
۲) از خوردن غذاهایی که از بیش از ۵ ترکیب تشکیل شده و یا ترکیبات آن را نمیشناسید اجتناب کنید.
۳) خرید غذا از سوپر مارکت و سایر مراکز فروش فست فود ممنوع! مسلما این نوع غذاهای آماده ، تازه نیستند و بعلاوه ترکیبات آن نیز مشخص نمیباشد. بهتر است برای تهیه غذا از مواد تازه و سالم و با صرف وقت مناسب استفاده کنید.
۴) از خوردن غذاهایی که سرانجام فاسد و خراب نمیشوند اجتناب کنید. البته در این زمینه استثنایی وجود دارد و آن عسل است. اما به عنوان یک قانون ، غذاهایی که هرگز فاسد نمیشوند فاسد نیستند.
۵) فقط آنچه میخورید مهم نیست بلکه چگونگی صرف غذ ا نیز مهم است. همیشه سعی کنید سفره غذا را در حالی که هنوز کمیگرسنه هستید ترک کنید. بسیاری از فرهنگها و مذاهب از جمله دین مبین اسلام تاکید دارد که خوردن غذا قبل از سیری کامل دست بکشید.
۶) خانوادههای سنتی عادت به خوردن غذا سرسفره و دور هم داشتند واین براستی عادت زیبا و سالمیبود . در حالیکه امروزه اغلب در حین تماشای تلویزیون غذا صرف میشود.
۷) از خوردن غذا داخل ماشین اجتناب کنید.
نظر شما راجع به این قوانین چیست؟ در واقع آنچه در قالب این هفت قانون به آن اشاره شد چیزی است که اغلب متخصصان تغذیه و سلامت در تجویزهای مختلف به آن اشاره میکنند. باید بدانیم که بعضی از تغییرات رایج در سبک زندگی امروزی دلیل اصلی و مخفی چاقی و اضافه وزن اپیدمیک و بسیاری از ناراحتیهای دیگر است. توصیه به صرف غذا در کنار یکدیگر و سر سفره و نه در حین تماشای تلویزیون سنتی بود که امروزه دچار تغییر ناخودآگاه شده است. در روزگار مادر بزرگ بشقابهای غذا بزرگ و لبزیر نبود .
سایر نکاتی که در مورد غذا متداول است عبارتنداز:
- غذا وسیله ای برای تحویل مواد مغذی به بدن میباشد. آنچه در مورد یک غذای خاص مثلا بروکلی حائز اهمیت است فیبر و مواد آنتی اکسیدانی میباشد که در آن جای دارد . بنابر این به نوع ترکیبات و مواد مغذی موجود در غذا توجه کنید و نه به ظاهر آن.
-نیاز به متخصص برای گرفتن دستور غذا میباشد. مواد مغذی نامرئی و مبهم است. چیزی شبیه مذهب! بنابر این شما نیاز به متخصص و رهبری برای تشخیص بهترین نوع غذا و متناسب با نیاز بدن هستید.
- مهم ترین هدف از خوردن حفظ سلامت جسم و روح است. البته باید گفت که تمام دلیل خوردن این نیست. لذت، ارتباط اجتماعی، همسانی و یا آیین و تشریفات نیز از دیگر دلایل خوردن میباشد.
- غذاهای شیطانی و فرشته خو وجود دارد! همان گونه که از شیطان باید گریزان بود ، غذاهای شیطانی نیز مستحق فرار هستند. این غذاها عبارتند از چربیهای ترانس و اشباع شده و غذاهای فرشته خو و مفید همان میوهها و سبزیجات گوناگون است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست