سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

طعمه گذاری برای جذب ستارگان


طعمه گذاری برای جذب ستارگان

نتیجه سرمایه گذاری های کلان در باشگاه های انگلیس

مسأله برتری تیم های باشگاهی اروپا و مقایسه عملکرد کشورهای صاحب فوتبال در قاره سبز موضوعی است که از دیرباز همواره میان هواداران تیم های مختلف مخصوصا در ایتالیا، انگلیس و اسپانیا مطرح بوده است. اما ۲ کشوری که فوتبال آنها از لحاظ جذابیت قدرت و سطح بازی از دیر باز در معرض مقایسه شدن قرار داشته اسپانیا و انگلیس بوده اند. اینکه کدامیک از لیگ های باشگاهی این ۲ کشور، لالیگا یا لیگ برتر از کیفیت بالاتری برخوردار است مسأله ای است که طی چند سال اخیر و اوج گیری فوتبال انگلیس در اروپا به سوژه ای جدید برای رسانه های این ۲ کشور مبدل شده است. آخرین موضوعی که بار دیگر باعث مقایسه شدن کیفیت فوتبال این کشورها شده ورود سرمایه گذاران میلیاردر به جزیره و تزریق مبالغ و سرمایه های هنگفت به فوتبال انگلیس بوده است.

برخی از کارشناسان ورزشی در اسپانیا پیش بینی می کنند توفان و سونامی که زمانی فوتبال باشگاهی انگلیس را درنوردیده بود اکنون در راه رسیدن به سواحل اسپانیا است و باید منتظر افت عملکرد و تنزل سطح کیفی فوتبال اسپانیا بود. خریداری شدن منچسترسیتی توسط اعراب میلیاردرگروه ابوظبی امارات باعث شده این مسأله که اوج گیری فوتبال در انگلیس و قدرتمندتر شدن لیگ برتر ممکن است لالیگا را تحت الشعاع قرار دهد هواداران و دوستداران فوتبال باشگاهی اسپانیا را بیش از پیش نگران کند و لالیگا را در مقایسه لیگ برتر به لیگی دسته ۲ تبدیل کند.

به نظر می رسد تا ۲ یا ۳ سال گذشته باشگاه هایی مانند والنسیا، دپورتیوو لاکرونیا، رئال مادرید و بارسلونا ابرقدرت های اروپا باشند. اما اکنون شرایط به گونه ای است که خطر تحلیل رفتن سطح کیفی بازی ها در لالیگا در مقایسه با لیگ برتر هر لحظه احساس می شود و بیم آنکه مبادا اعتبار لالیگا در مقایسه با لیگ برتر کاهش یابد را در میان هواداران فوتبال اسپانیا افزایش داده است. فوتبال اسپانیا و بازی های لالیگا هنوز زیبا و چشمنواز و پرهیجان است شانس تیم های باشگاهی اسپانیا برای فتح جام های معتبر اروپایی رو به کاهش است و احتمال وجود دارد که تیم های لالیگا به منبع تغذیه ای برای تیم های انگلیسی که هر روز یک میلیاردر مالکیت آن را بر عهده می گیرد تبدیل شوند هر چند بعید به نظر می رسد که این مسأله امروز، فردا و یا در طول این فصل اتفاق بیفتد.

بارسلونا تیمی قدرتمند است که باید نمایش خوبی در لیگ قهرمانان اروپا ارائه کند. آتلتیکو مادرید نیز دیگر تیم اسپانیایی محسوب می شود که ممکن است در این دوره شگفتی ساز شود. در سوی دیگر رئال مادرید هم شانس صعود به مراحل حذفی لیگ قهرمانان اروپا را دارد اما چه کسی می داند از تیمی کهکشانی با ستارگانی مانند دیوید بکام و زین الدین زیدان، رئال مادرید به تیم جنگجویانی تبدیل شده که به سبک فوتبال سنتی انگلیس بازی می کنند تا شیوه فوتبال بازیکنان اسپانیایی.

اما مسأله این است که تمایل میلیاردرهای جهان برای خریداری باشگاه های لیگ برتر به هیچ وجه به سود فوتبال اسپانیا و همینطور فوتبال ایتالیا که طی چند سال اخیر باشگاه های آن با افت عملکرد محسوسی روبه رو بوده اند، نیست.

سلطه و یکه تازی باشگاه های انگلیسی در فصل گذشته لیگ قهرمانان اروپا مسأله ای انکارناپذیر بود که رابطه مستقیم میان صرف هزینه های هنگفت و سرمایه گذاری های کلان و موفقیت های ورزشی این کشور را نشان می داد. اگرچه ۱۰ روز پیش یک عنوان اروپایی دیگر یعنی سوپرجام اروپا از منچستر یونایتد ربوده شد اما سیدبندی یوفا برای قرعه کشی مرحله مقدماتی لیگ قهرمانان اروپا و رژه تیم های لیگ برتری در صدر برترین تیم های اروپا خود بیانگر همه چیز است. این مسأله ثابت کرد در حال حاضر بهترین دروازه بانان، مدافعان، هافبک ها و مهاجمان در انگلیس بازی می کنند و عملا نامزدهای دریافت این عناوین در لیگ برتر حضور دارند.

چند روز پیش گروه سلطنتی سرمایه گذاری و توسعه ابوظبی نیز به جمع مالکان خارجی میلیاردر باشگاه های لیگ برتری پیوستند و در بدو ورود خود به جزیره روبینیو، بااستعدادترین بازیکن رئال مادرید را از سانتیاگو برنابئو به ایستلندز انتقال دادند و از برنامه های بلندمدت خود برای تبدیل منچسترسیتی به بزرگترین باشگاه جهان جذب کریستیانو رونالدو به مبلغ ۱۳۵ میلیون پوند، خرید کاکا، لیونل مسی و سایر بازیکنانی که رئال و بارسلونا در رویای داشتن آنها به سر می برند خبر دادند.

برخی از مفسران آینده نگر فوتبال اسپانیا همچون آلفردو دلانو ویراستار روزنامه ورزشی آاس و سانتیاگو سگورولا نویسنده متبهر روزنامه مارکا فصل پیش به هواداران فوتبال اسپانیا هشدار داده بودند که بهتر است توقع و انتظارات خود را از باشگاه های محبوبشان در خصوص خرید بازیکنان طراز اول جهان کاهش دهند. کوتاهی ابوظبی در منچستر و توجه سایر مالکان ثروتمند مخصوصا میلیاردرهای خاور میانه به سرمایه گذاری در باشگاه های انگلیسی آن هم در تیم های نه چندان پرآوازه و بزرگ بیم تحت الشعاع قرار گرفتن اعتبار بزرگان فوتبال اروپا در میان سران آنها به وجود آمده است.

به ۴ سال پیش باز می گردیم. زمانی که اگر ستارگان همچون رونالدینینو، روبینیو یا رونالدو شهرت و آوازه برای خود دست و پا می کرد، مسلم بود او باشگاه های انگلیس را به عنوان مقصد بعدی خود انتخاب نمی کرد. مطمئنا به یکی از ۲ لیگ، سری A یا لالیگا می رفت. شاید دستمزدهای باشگاه های انگلیس کم از تیم های اسپانیایی نداشت اما آفتاب فریبنده اسپانیا و شیوه زندگی مردم آنجا که مشابه به سبک زندگی مردم لاتین است سبب می شد ستارگان برخاسته از امریکا جنوبی حضور در برنابئو یا نوکمپ را مسیری برای رسیدن به آینده ای درخشان برگزینند. اما اکنون با ورود سرمایه گذاران خارجی به فوتبال جزیره اوضاع به گونه ای است که ستارگان حال حاضر جهان دیگر با قطعیت اسپانیا و ایتالیا را به عنوان محل پیشرفت خود تلقی نمی کنند.

مدیر برنامه های ستارگان جهان اکنون با نگاهی دیگر به فوتبال باشگاهی در انگلیس می نگرند و قصد دارند موکلانشان را به سوی لیگ برتر سوق دهند. در حال حاضر نه تنها دستمزدهایی که مالکان باشگاه های لیگ برتری به بازیکنان خود می دهند بیش از سایر تیم های باشگاهی جهان است بلکه زمینه کسب درآمد از سایر طرق همچون تبدیل شدن به سوژه تبلیغاتی مارک های معتبر جهان نیز در انگلیس فراهم است. اظهارات برخی از زبده ترین کارشناسان فوتبال اسپانیا از زندگی آنها در خصوص افت کیفیت و سطح بازی تیم های این کشور حکایت دارد. با توجه به آنچه گفته شد بعید به نظر نمی رسد که لیگ برتر انگلیس در آینده ای نه چندان دور به یگانه قدرت فوتبال باشگاهی اروپا تبدیل شود.

منبع:naidrauG

یاسر احمدی



همچنین مشاهده کنید