چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

بدتر از دوپینگ


برگزاری رقابت های لیگ برتر كشتی آزاد, باعث شد دست كشتی گیرانی كه در كم كردن وزن شان افراط می كنند رو شود و این معضل بزرگ فدراسیون كشتی در سطح وسیع و به صورت پررنگ جلوه كند یك نمونه اش اصغر بذری كه ۱۲ كیلو كم كرد

پنجشنبه گذشته دو كشتی گیر تیم پالایش و پخش كرمانشاه هم كه در كم كردن وزن افراط می كنند نتوانستند سروزن برسند. در نتیجه نماینده كشتی كرمانشاه در دو وزن ۵۰ و ۵۵ كیلو شركت كننده نداشت و حادثه بزرگی را در لیگ برتر كشتی آزاد به وجود آورد كه هنوز درباره آن بحث می شود. كه چرا مربیان تیم پالایش و پخش دو كشتی گیر خود را مجبور كردند به روش غلط از وزن خویش بكاهند و دست آخر هم سروزن نرسند؟!

پیش از این هم برخی از تیم های حاضر در لیگ با این مشكل مواجه شده و در پای باسكول وزن كشی به علت اضافه وزن تلفاتی داده اند ولی مقامات فدراسیون كشتی هیچ گونه واكنشی در مقابل مربیان خاطی نشان نداده اند و حتی بخشنامه یا اطلاعیه یی منتشر نشده است كه از مربیان و كشتی گیران بخواهد بیراهه نروند و به سلامت شان آسیب نرسانند.

فدراسیون كشتی وظیفه دارد، این موضوع مهم و در عین حال خطرناك را جدی بگیرد و از كاهش بی رویه وزن كشتی گیران، به خصوص در رده های سنی پایین جلوگیری كند. به اعتقاد ما و اهل فن، افراط در كاستن وزن خطرناك تر از دوپینگ است. متولیان فدراسیون كشتی باید برای مقابله با این پدیده شوم برخورد شدیدی با مربیان و سرپرستان اینگونه كشتی گیران داشته باشند.

در سال های دور و نزدیك اكثر كشتی گیران نامدار ما با رژیم غذایی مناسب از افزایش وزن خویش جلوگیری می كردند و در واقع همواره دو سه كیلو اضافه وزن داشتند. كه این میزان اضافه وزن به راحتی كاسته می شد. حمید توكلی فاتح مدال برنز وزن ۶۳ كیلوگرم مسابقات جهانی ۱۹۶۱ یوكوهاما كه اهل خراسان است در طول حدود ده سال كه با صاحب این قلم زیر یك سقف و در باشگاه خیام مشهد تمرین می كرد، از پرخوری و صرف غذاهای چاق كننده پرهیز داشت. حتی در فصل تابستان از خوردن خربزه های شیرین مشهدی خودداری می كرد تا مبادا بدنش از فرم دلخواه بیرون بیاید. در آن زمان هر سال یك بار مسابقات قهرمانی كشوری برگزار می شد و مسابقات جهانی هر دو سال یك بار بود. با این وجود اكثر قهرمانان نامدار مثل حمید توكلی از پرخوری پرهیز می كردند و رژیم غذایی مناسبی داشتند. اكنون می بینیم كشتی گیر نوخاسته و جویای نامی چون اصغر بذری چهار، پنج ماه پیش در وزن ۶۶ كیلوگرم برنده چند مدال طلا در تورنمنت های بین المللی شده است ولی به فاصله كوتاهی ۱۲ تا ۱۴ كیلو وزنش بالا رفته است.

اگر اصغر بذری و امثال این كشتی گیر با استعداد شهرستانی مربیان دلسوز و كاردانی داشته باشند و خوب هدایت شوند با این سرعت وزن بدنشان بالا نمی رود. با توجه به تجربیاتی كه طی سالیان دراز كسب كرده ایم كشتی گیران ما باید زیر نظر متخصصان تغذیه برنامه غذایی خود را تنظیم كنند.



همچنین مشاهده کنید