سه شنبه, ۱۸ دی, ۱۴۰۳ / 7 January, 2025
مجله ویستا

خانه منظم, خانه شیک


خانه منظم, خانه شیک

راهکار های ساده برای سازمان دهی اتاق ها

یک خانه مرتب، خانه‌ای سرشار از انرژی و شادی است. برای داشتن یک چنین خانه‌ای و استفاده بهینه از کوچک‌ترین فضاها بهتر است به همه قسمت‌های خانه سری بزنید و آنها را سازمان‌دهی کنید.

● آشپزخانه

این فضا بی‌شک یکی از پرترددترین فضاهای خانه است به ویژه که مکان مورد علاقه ما برای دور هم آمدن‌های دوستانه نیز محسوب می‌شود. پس مرتب نگه داشتن آن بسیار حایز اهمیت است.

۱) تا حد امکان از هرج و مرج دوری کنید. سعی کنید برای هر چیزی جایی درون کابینت‌ها در نظر بگیرید تا روی کابینت‌ها و پیشخوان خلوت و مرتب باشد.

۲) حوله و دستمال‌ها را روی پیشخوان و کنار سینک رها نکنید. درون کابینت زیر سینک قلابی برای آویزان کردن آنها نصب کنید، بدین طریق هم روی کابینت‌تان منظره بدی پیدا نمی‌کند و هم دسترسی به آنها آسان می‌شود.

۳) در دسترس‌ترین کابینت را برای ظروفی در نظر بگیرید که بیشترین استفاده را دارند. بقیه کابینت‌ها را نیز طبق ضرورت دسترسی بچینید. بشقاب‌ها را در یک قسمت، لیوان‌ها را با هم و قابلمه‌ها را جداگانه قرار دهید.

۴) برای استفاده بهینه از تمامی فضاها، ظروفی که دارای چند سایز مختلف هستند و درون هم قرار می‌گیرند یک گزینه بسیار عالی برای اندوختن مواد غذایی و غیره است.

۵) حتی اگر از چندین وسیله برقی در طول روز استفاده می‌کنید، تمامی آنها را روی کابینت‌ها رها نکنید. بهترین کار این است که برایشان جایی در یکی از کابینت‌ها در نظر گرفته و همه شان را در آن جای دهید. گزینه دیگر نصب طبقه‌ای مخصوص آنها روی دیوار است.

● حمام

تمیز و مرتب نگاه داشتن حمام نقش بسیار مهمی در پاکیزگی منزل‌تان ایفا می‌کند، پس:

۱) تمامی وسایل داخل کمد حمام و قفسه‌های دیواری را بیرون بریزید و از ابتدا تصمیم بگیرید که به کدام واقعا احتیاج دارید. هر چیز اضافه را دور ریخته و سعی کنید روی روشویی را خیلی شلوغ نکنید.

۲) کمد حمام و طبقات دیواری را کاملا تمیز کنید و برای روی کابینت روشویی از لغزه‌گیر استفاده کنید.

۳) وسایل درون حمام را به چند دسته تقسیم کنید: وسایلی که هر روز از آنها استفاده می‌کنید، وسایلی که باید جلوی دست باشند (مثل جعبه کمک‌های اولیه) و دسته آخر که کاربری خاص داشته و گاهی اوقات به کار می‌روند. این وسایل را به ترتیب ضرورت دسترسی مرتب کنید.

۴) اگر روشویی حمام‌تان کابینت ندارد، می‌توانید برای قراردادن وسایل مورد نیاز هر روزتان از طبقات دیواری استفاده کنید که هم کاربردی است و هم جنبه دکوراتیو دارد.

۵) یک گزینه بسیار خوب تقسیم‌بندی درون کشوها و کمدهای حمام است. به این ترتیب می‌توانید برای هر چیزی جای مشخصی در نظر بگیرید.

● هال خصوصی

هال خصوصی هم از جمله فضاهایی است که با اندکی بی‌توجهی به مکانی نامرتب و شلوغ تبدیل می‌شود چراکه فضایی نسبتا خصوصی برای تمامی اعضای خانواده به شمار می‌رود.

۱) اول از همه به سراغ روزنامه‌ها و مجلات بروید. اگر به آنها احتیاجی ندارید، همه را دور بریزید و در غیر این صورت جایی برای قرار دادن آنها در نظر بگیرید.

۲) برای تمامی وسایل الکتریکی مثل دی وی دی و ضبط و غیره جایی در نزدیکی تلویزیون در نظر بگیرید. بهترین گزینه تهیه میزهایی است که برای همین منظور طراحی شده‌اند.

۳) اگر به قاب عکس به عنوان المانی دکوراتیو علاقه‌مندید، می‌توانید به جای قرار دادن آن روی شومینه و میز عسلی، دیواری را مخصوص این کار در نظر بگیرید. با این کار از شلوغ شدن فضا جلوگیری کرده و خاطرات‌تان را روی دیوار ثبت کرده‌اید.

۴) اگر فرزندتان کوچک است و مدام با وسایل بازی‌اش در این قسمت خانه به سر می‌برد، می‌توانید سبدی کوچک برای اسباب‌بازی‌هایش در نظر بگیرید و آن را در گوشه‌ای از ‌هال قرار دهید. فقط توجه داشته باشید که آن را تبدیل به اتاق بازی کودک‌تان نکنید.

۵) یکی از گزینه‌های بسیار خوب نصب طبقاتی روی دیوار برای قرار دادن کتاب‌هاست. با این کار هم احتیاجی به کتابخانه‌های جاگیر ندارید و هم به عنوان المانی دکوراتیو از آن کمک می‌گیرید.

● اتاق خواب

اتاق خواب به علت خصوصی بودن بیشتر دچار هرج‌و‌مرج و شلوغی می‌شود. در حالی که به علت احتیاج به آرامش در این فضا نیاز است به مرتب بودن آن اهمیت ویژه‌ای بدهید.

۱) از شلوغی بپرهیزید. اگر وسایل اضافه دیگر نقاط خانه را در اتاق خواب‌تان انبار کرده‌اید، همین الان آنها را مرتب کرده به جای خود بازگردانید.

۲) کمدهای دیواری و کشوهای‌تان را بیرون بریزید و مرتب کنید. هر آنچه در ۶ ماه گذشته نپوشیده‌اید و به کارتان نیامده است را دور بریزید و از جریان انرژی در اتاق خواب‌تان لذت ببرید.

۳) سبدی برای لباس‌های کثیف در نظر بگیرید تا از تجمع آن در اتاق خواب جلوگیری کنید. این لباس‌ها معمولا یکی از اصلی‌ترین عوامل به هم ریختن اتاق محسوب می‌شوند.

۴) روی میز توالت و کمد‌ها را خلوت نگاه دارید و از قرار دادن هر چیزی روی آنها خودداری کنید. شلوغ شدن بیش از حد آنها نه تنها منظره خوشایندی ندارد، بلکه باعث می‌شود که دیرتر به سراغ مرتب کردن آنها بروید.

۵) گردگیری وسایل و جارو کشیدن کف اتاق را نیز فراموش نکنید.

● اتاق کودک

بچه‌ها به طور معمول عادت دارند اتاق‌شان را به هم بریزند و بازی کنند. با این حال چند راه‌حل ساده برای مرتب نگه داشتن اتاق بچه‌ها نیز وجود دارد.

۱) به جای در نظر گرفتن یک جعبه مخصوص اسباب بازی، چندین جعبه تهیه کنید و اسباب‌بازی‌های شبیه به هم را با هم درون‌شان قرار دهید. به این نحو کودک‌تان یاد می‌گیرد که برای استفاده از یک دسته از اسباب‌بازی‌هایش سراغ جعبه مربوطه برود.

۲) کمد لباس فرزندتان را به قسمت‌های مختلف شامل شلوار، بلوز، جوراب و غیره دسته‌بندی کنید تا برای پیدا کردن لباس‌هایش دچار مشکل نشود و کمدش را به هم نریزد.

۳) می‌توانید یکی از گوشه‌های اتاق را به قفسه‌هایی برای قرار دادن عروسک‌های مورد علاقه کودک‌تان اختصاص دهید. یک تور طبقه‌بندی شده که به سقف نصب شود نیز گزینه خوبی است.

۴) اگر فرزندتان مدرسه‌ای است، هر از گاهی به او کمک کنید تا کاغذهایش را تصفیه کند. با این کار به مرتب بودن اتاق او کمک بسیاری می‌کنید.

۵) یک جالباسی کودکانه متناسب با قدش برای او تهیه کنید تا لباس‌ها و کلاه‌هایش را از آن بیاویزد. بدین‌ترتیب از پراکنده کردن آنها روی تخت و صندلی جلوگیری کرده‌اید.