پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

به کودکان کمتر از سه سال آجیل پودر شده بدهید


به کودکان کمتر از سه سال آجیل پودر شده بدهید

یک متخصص اطفال به والدینی که به کودکان خود آجیل یا خوراکی هایی از این قبیل می دهند توصیه کرد تا حتما این مواد را به صورت آسیاب شده و پودر در اختیار کودکان قرار دهند.
دکتر محمدحسین …

یک متخصص اطفال به والدینی که به کودکان خود آجیل یا خوراکی هایی از این قبیل می دهند توصیه کرد تا حتما این مواد را به صورت آسیاب شده و پودر در اختیار کودکان قرار دهند.

دکتر محمدحسین سلطانزاده می گوید: دانه های روغنی، حبوبات و غلات بهترین منبع اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی بوده و برای تکامل مغز کودکان مفید و لازم است چرا که این مواد علاوه بر مقادیر زیادی پروتئین، دارای ویتامینE، ویتامین های گروهB، املاح معدنی و عناصر کمیاب نیز هستند. به علاوه حاوی موادی به نام پاریفارین برای تقویت فعالیت سیستم ایمنی و موادی به نام اکسون برای کمک به ساخت سلول های بدن و پیشگیری از پیری زودرس هستند.

به والدین توصیه می شود برای استفاده از مغزها بهتر است از کنجد آسیاب شده یا روغن کنجد برای تهیه حریره در غذای شیرخواران شروع کرد. سپس می توان بادام و در درجه بعدی تخمه کدو تنبل را به غذای کودک اضافه کرد البته لازم است این مواد را در زمان مصرف به صورت پودر درآورده و سپس مخلوط با غذا به شیرخوار داد.

به دلیل احتمال بروز حساسیت توصیه می شود بادام زمینی و فرآورده های آن در سن کمتر از سه سالگی مصرف نشوند ضمن این که توصیه می شود والدین از دادن آجیل های پودر نشده به کودکان کمتر از سه سال خودداری کنید زیرا امکان خطر پریدن در دستگاه تنفس و ایجاد خفگی وجود دارد.

برای اینکه مواد مغذی موجود در آجیل به طور کامل از آن خارج شده و جذب بدن شود باید خیلی خوب جویده شوند یا آنها را به صورت پودر شدن تهیه و سپس مصرف کرد به ویژه دانه های ریز از قبیل کنجد بهتر است از این طریق مصرف شود.

در همه سنین افراد باید از آجیل تازه خام و بدون نمک استفاده کنند ضمن این که حرارت باعث بروز تغییراتی در ترکیب مواد می شود.