پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مواظب بالا رفتن فشار خون در اثر ورزش باشید
دکتر شاهین صالحی، متخصص پزشکی ورزشی در این باره میگوید
بالا رفتن فشار خون در اثر ورزش در افراد سالم خطرناک نیست، اما مبتلایان به فشار خون بالا باید با پزشک مشورت کنند. پزشکان به والدین و مربیان ورزش توصیه میکنند تا با تمرین بیشتر با دانشآموزان، مانع از بالا رفتن فشار خون در اثر مسابقات ورزشی در آنها شوند. پزشکان با مطالعه و تحقیق روی حدود ۱۳۱ دانشآموز که در مدرسه به انجام مسابقات ورزشی بهویژه فوتبال میپرداختند، دریافتهاند که میزان فشار خون این نوجوانان دچار تغییرات ناگهانی قبل و بعد از ورزش میشود.
گفتنی است این تغییر فشار خون در ۴۹ درصد از افراد رخ میدهد و باعث بالا رفتن ناگهانی فشار خون میشود.بررسیها نشان میدهد، استرس و هیجان ناشی از مسابقات ورزشی، بازیهای رایانهای و چند رسانهای میتواند منجر به افزایش فشار خون در سنین نوجوانی و به تبع آن افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در سنین جوانی و میانسالی افراد شود.پزشکان توصیه میکنند نوجوانان علاوه بر بهبود رژیم غذایی خود و همین طور تنظیم ساعت خواب، سعی کنند با افزایش میزان تمرین و دوری از استرس در مسابقات ورزشی تحرک کنند. همچنین در صورت داشتن هر نوع علامت غیرطبیعی قلبی، به پزشک مراجعه نمایند.
فشار خون در اثر بعضی از فعالیتهای بدنی بالا میرود. این فعالیتها اغلب فعالیتهایی هستند که با حبس کردن نفس همراهند، مثل برداشتن جسم سنگین یا در رشتههای ورزشی مثل وزنهبرداری و بالا بردن آنی وزنه، باعث بالا رفتن فشار خون میشود. اما این بالا رفتن خطرناک نیست و نه ورزشکاران، بلکه هر فردی که در اثر انجام فعالیت، فشار خون بالایی پیدا میکند، نباید نگران این بالا رفتن باشد. ورزش، تاثیر مثبتی بر بیماران مبتلا به فشار خون بالا دارد. افرادی که فشار خون بالایی دارند، بهتر است ورزشهای هوازی مثل راه رفتن و دویدن را در برنامه ورزشی خود قرار دهند.
به این افراد توصیه میشود بین ۲۵ تا ۴۵ دقیقه در روز با شدت خفیف تا متوسط ورزش کنند. ورزش با تاثیر بر عروق و وضعیت بدن، باعث کاهش وزن و بهبود خونرسانی و در نتیجه کاهش فشار خون میشود. رژیم غذایی مناسب (که دارای مقدار مناسبی نمک باشد) و استفاده از سبزیجات و میوههای تازه هم در کاهش فشار خون موثر است. از آنجا که فشار خون بالا دارای سطوح مختلفی است، باید در تنظیم برنامه ورزشی مناسب با پزشک متخصص مشورت کرد، به عنوان مثال فردی که فشار خون بسیار بالایی دارد، نباید ورزش کند و با دارو درمانی باید فشارش را پایین بیاورد. در این گونه موارد، منع ورزش وجود دارد و تحرک ممکن است باعث بروز عوارضی مثل تاری دید و سرگیجه شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست