چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مروری بر ۱۳ اجلاس گذشته سران
![مروری بر ۱۳ اجلاس گذشته سران](/web/imgs/16/119/s3ejr1.jpeg)
● اولین نشست - کوالالامپور (۱۹۹۰)
این اجلاس به دنبال نیاز اعضا برای تعامل نزدیکتر با جریان اقتصاد جهانی، تلاش داشت فرصتهایی را برای احیای همکاری بینالمللی برای توسعه فراهم کند. انجام اقدامات لازم جهت تجهیز سرمایههای داخلی و جذب منابع مالی خارجی بخصوص سرمایهگذاری مستقیم، همکاری با کشورهای توسعهیافته جهت تقویت بازارها برای دستیابی به قیمتهای ثابت و معقول و تقویت همکاری جنوب - جنوب در دستور کار این اجلاس خواهد بود.
● اجلاس دوم - کاراکاس (۱۹۹۱)
اوضاع بینالمللی، همکاری جنوب - جنوب و تعهدات در قبال آینده، دستور کار سران در این نشست بود.
● اجلاس سوم - داکار (۱۹۹۲)
در این اجلاس اوضاع بینالمللی و الزامات آن برای کشورهای در حال توسعه و مسائل ویژه جهانی و بخصوص مسائل مرتبط با کشورهای در حال توسعه و همکاری جنوب - جنوب مورد بررسی قرار گرفت.
● اجلاس چهارم - دهلینو (۱۹۹۴)
آینده اقتصادی، سیاسی، حقوق بشر و محیط زیست، مذاکرات شمال و جنوب برای محیط زیست، خلع سلاح، توسعه و نظام تجاری، تداوم تنش، تلاش برای محو فقر و گرسنگی، توسعه اقتصادی همراه با نرخ واقعی دستمزدها، تقویت بخش خصوصی و آزادسازی سرمایهگذاری، مسئله بدهی خارجی، نقش منحصر به فرد سازمان ملل متحد در تلاشهای معطوف به برقراری و توسعه پایدار از جمله مباحث مطرح در این اجلاس بود.
● اجلاس پنجم - بوئنوس آیرس (۱۹۹۵)
چالشهای اوضاع اقتصادی بینالمللی، مشارکت برای توسعه، تقویت همکاری میان کشورهای در حال توسعه مورد بحث و تبادل نظر سران قرار گرفت.
● اجلاس ششم - هراره (۱۹۹۶)
در این اجلاس موضوعات مختلف مربوط به کشورهای جنوب، گفتوگوهای شمال - جنوب و همکاری جنوب - جنوب، بدهیهای خارجی، دسترسی به بازارهای شمال، ایجاد بانک ژن، مرکز آموزش فنی حرفهای، آموزش کامپیوتر و صنایع کوچک مدنظر بود.
● اجلاس هفتم - کوالالامپور (۱۹۹۷)
تأثیرات جهانی شدن، مبادلات بین اعضای گروه ۱۵، بدهیهای خارجی، تسهیل شرایط اعطای روادید، مقررات گمرکی، تبادل اطلاعات و تکنولوژی، بخش خصوصی، ضرورت اقدامات ضد دامپینگ، ضرورت الحاق کشورهای در حال توسعه به سازمان تجارت جهانی، چالشهای آزادسازی، اصلاحات ساختاری و ظرفیتسازی برای کشورهای در حال توسعه در دستور کار اجلاس بود.
● اجلاس هشتم - قاهره (۱۹۹۸)
بحران مالی در شرق و جنوب شرقی آسیا، نقش مؤسسات مالی بینالمللی در تثبیت اوضاع مالی جهانی، مسئله تأمین اجتماعی، بازارهای مالی، کمکهای رسمی توسعه، لزوم همکاری بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و سازمان ملل متحد برای تضمین سیستم مالی بینالمللی، تحولات بازارهای مالی بینالمللی بر تجارت و توسعه، نتایج تبادل نظر وزرای اقتصادی و تجاری گروه ۱۵ با مدیرکل سازمان تجارت جهانی و دبیرکل آنکتاد، سیستم تجارت چندجانبه و چالشهای فراروی آن، مذاکرات دور اروگونه و انتظارات کشورهای در حال توسعه.
● اجلاس نهم - مونتگوبی (۱۹۹۹)
جهانی شدن و لیبرالیزم، سیاستهای مبتنی بر بازار، همکاری کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه در زمینه علوم و تکنولوژی، شکاف درآمدی شمال و جنوب، تداوم بحران مالی بینالمللی، مکانیزمها و شیوههای کارآمد تنظیم فعالیتهای مالی، هماهنگی بین سازمان تجارت جهانی و مؤسسات مالی و پولی تأمین اجتماعی، پیگیری اصلاحات در امور اقتصادی مورد بحث و تبادل نظر سران بود.
● اجلاس دهم - قاهره (۲۰۰۰)
بررسی تحولات پس از جنگ سرد، جهانی شدن و فرصتهای پیش آمده، رشد اقتصادی، سازمان تجارت جهانی و الحاق کشورهای در حال توسعه به آن، آزادسازی اقتصادی، بازارهای کار، حفاظت از محیط زیست، آنکتاد و نقش آن در ظرفیتسازی در کشورهای جنوب، بحران مالی جنوب شرق و شرق آسیا، همکاری گروه ۱۵ و گروه ۲۴، مسئله بدهی خارجی در دستور کار اجلاس بود.
● اجلاس یازدهم - جاکارتا (۲۰۰۱)
در این نشست، موضوعاتی نظیر اقتصاد جهانی، چشمانداز کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی، بهرهبرداری از پتانسیلهای عصر دیجیتال، رفع فقر و گرسنگی، تأمین مالی برای توسعه و پرداخت بدهیهای خارجی، تجارت بینالملل و سیستم تجارت چندجانبه، محیط زیست و۱۰ +Rio ، همکاریهای جنوب - جنوب، گفتوگوهای شمال و جنوب، تروریسم بررسی شد.
● دوازدهمین اجلاس - کاراکاس (۲۰۰۴)
تأکید بر برقراری نظام ترجیحات تجاری (GSTP)، تشکیل مؤسسه مالی یا صندوق گروه ۱۵، مشارکت بخش خصوصی، همکاری بین مؤسسات تحقیقاتی، جهانگرایی و آزادسازی اقتصادی به عنوان ویژگی فضای پرچالش بینالمللی امروز، لزوم همکاری نزدیکتر کشورهای در حال توسعه به منظور دستیابی به منافع مشترک و برخورد با چالش حاشیهنشینی این کشورها، بدهیهای خارجی کشورها، لزوم حذف هرگونه موانع واردات از شمال توسط کشورهای جنوب، لزوم تقویت کشورهای در حال توسعه در زمینههای مختلف بویژه اقتصادی مورد بحث قرار گرفت.
● سیزدهمین اجلاس - هاوانا (۲۰۰۶)
این اجلاس با محوریت موضوع «توسعه روستایی و کشاورزی و مدیریت منابع آب» در هاوانا برگزار گردید. اهم مطالب مطروحه در این اجلاس عبارت بود از: تأکید بر مبارزه با چالشهای فراروی کشورهای در حال توسعه، ابراز نگرانی از پیشرفت محدود در دستیابی به اهداف توسعه هزاره، تأکید بر مبارزه با تبعیض و خشونت علیه زنان، تصریح مجدد بر لزوم مشارکت در مباحثات مربوط به اصلاحات در سازمان ملل، تأکید بر حق کشورها در پیوستن بدون تبعیض به سازمان جهانی تجارت، حمایت قوی از قطعنامه اخیر شورای حقوق بشر در خصوص تضییع حقوق بشر در جنگ لبنان، ابراز تأسف شدید از قتل عام و تخریب گسترده در لبنان توسط رژیم صهیونیستی، محکومیت اقدامات غیرانسانی اسرائیل در لبنان و لزوم جبران خسارتهای مادی و انسانی توسط این رژیم و ضرورت اصلاحات در نظام سازمان ملل به دلیل پاسخ دیرهنگام شورای امنیت، ابراز نگرانی شدید از اثرات سوء رفتار اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین بویژه نوار غزه، تأکید بر حقوق اساسی و لاینفک کشورهای عضو گروه برای تبادل حداکثر تجهیزات، مواد، دانش فنی، اطلاعات علمی و فناوریهای مربوطه برای تولید و استفاده صلحآمیز از تمامی انواع انرژی از جمله انرژی هستهای، مطابق با تعهدات بینالمللی اعضا و تأکید بر اهمیت آب به عنوان منبع طبیعی مورد تهدید و نیاز اصلی انسان و دسترسی مطمئن به آب آشامیدنی سالم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست