چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مهاجرت «رابین هود» از سینما به تلویزیون
رابینهود، راهزن سرشناس جنگل شروود که با ماجراجوییهای خود اوایل بهار امسال در یک فیلم جدید سینمایی به دیدار تماشاگران آمد، صاحب قسمت دوم نمیشود و به جای آن سر از تلویزیون درمیآورد. ریدلی اسکات کارگردان نسخه جدید سینمایی قصه رابینهود و کمپانی یونیورسال قصد داشتند این قصه را تبدیل به یک مجموعه دنبالهدار سینمایی کنند.
در اولین قدم آنها قصد داشتند دومین قسمت آن را تولید کنند، ولی حوادثی که هنگام نمایش عمومی نسخه جدید اسکات رخ داد، باعث شد تا تهیهکنندگان فیلم از ساخت قسمت جدید آن منصرف شوند، اما از آنجا که مقدمات تولید قسمت دوم فیلم از مدتی قبل شروع شده بود، توقف تولید آن یک ضرر جدید برای تهیهکنندگانش محسوب میشد. به همین دلیل، تهیهکنندگان فیلم تصمیم گرفتهاند برای جلوگیری از ضرر بیشتر، ادامه کار روی این پروژه را به تلویزیون منتقل کنند. به این ترتیب، علاقهمندان ماجراجوییهای رابینهود و دوستان او باید ماجراجوییهای تازه او را روی صفحه کوچک تلویزیونهای خود دنبال کنند.
«رابینهود» جدید سینما نهتنها نتوانست نظر مثبت منتقدان را به خود جلب کند، بلکه در نمایش عمومی مورد استقبال تماشاگران هم روبهرو نشد. فیلم که با هزینهای حدود ۲۰۰ میلیون دلار تهیه شد اولین نمایش بینالمللی خود را در جشنواره بینالمللی کن داشت. اما این موفقیت معنوی با پاداش مادی در جدول گیشه نمایش همراه نبود. فروش کلی فیلم طی ۸ هفته نمایش در سینماهای آمریکای شمالی به حدود ۱۰۵ میلیون دلار رسیده و فروش بینالمللی آن هم، خیلی بیشتر از این رقم نبوده است. تهیهکنندگان فیلم ۲۰۰میلیون دلار پول را هزینه کردند تا بتوانند با بهرهگیری از لوکیشنهای گرانقیمتی که ساختهاند، قسمتهای بعدی آن را تولید کنند. در حقیقت، آنها میتوانستند قسمتهای بعدی فیلم را با هزینهای به مراتب کمتر تهیه کنند. حالا که تولید دومین قسمت فیلم منتفی شده است، این لوکیشنها بیمصرف نمیمانند و برای تولید مجموعه تلویزیونی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
● اسکات در راه تلویزیون
«رابینهود» تازه سینما در شرایطی با عدم استقبال تماشاگران روبهرو شد که رقیب آن در جدول گیشه نمایش «برخورد تایتانها» (که این فیلم هم نسخه دوبارهسازی شده یک محصول تاریخی قدیمی است) با وضعیت بهتری بهنمایش عمومی درآمد. این درام تاریخی تا به حال ۱۷۰ میلیون دلار در آمریکای شمالی فروش کرده و پیش تولید قسمت دوم آن شروع شده است. راسل کرو بازیگر استرالیاییتبار سینما که نقش اصلی رابینهود را بازی کرده، در سال ۲۰۰۰ هم در فیلم تاریخی «گلادیاتور» با ریدلی اسکات همکاری کرد.
فیلم اخیر بجز موفقیت خوب مالی در گیشه نمایش و نقدهای مثبت منتقدان، چند جایزه اسکار هم گرفت. ولی در آن زمان، کسی به فکر تولید قسمت دوم آن یا ساخت یک مجموعه تلویزیونی براساس قصه آن نیفتاد. ریدلی اسکات قبل از اکران عمومی رابینهود گفت طرح کلی قصه فیلمنامه قسمت دوم آن را نوشته و این فیلمنامه خیلی زود تکمیل و آماده کار خواهد شد.
انصراف تهیهکنندگان فیلم از تولید قسمت دوم آن سبب شد تا اسکات سبک و روش کار خود را تغییر دهد و با بسط قصه فیلمنامه، آن را تبدیل به یک نوشته تلویزیونی کند. با توجه به این که فیلمنامه مجموعه تلویزیونی باید طولانیتر از فیلم سینمایی آن باشد، پیشبینی میشود کار نگارش آن مدتزمان بیشتری وقت ببرد. فیلم سینمایی رابینهود ۱۴۰ دقیقه بود و قسمت دوم آن هم قرار بود همین اندازه زمان داشته باشد. گفته میشود نسخه تلویزیونی حداقل ۱۶۰ تا ۱۷۰ دقیقه زمان خواهد برد، اما مشکلی که در این رابطه به وجود آمده، نه به زمان کلی مجموعه تلویزیونی که به فیلمنامه و کارگردانی آن برمیگردد. در شرایطی که تهیهکنندگان کار از ریدلی اسکات خواستهاند کارگردانی مجموعه تلویزیونی را به عهده بگیرد، هنوز معلوم نیست که وی این دعوت را قبول میکند یا خیر. حتی شنیده میشود که وی کار نگارش فیلمنامه مجموعه را نیز رها کرده و از تهیهکنندگان آن خواسته وظیفه نوشتن ادامه فیلمنامه را به فرد دیگری واگذار کنند.
ظاهرا دلیل اصلی امر این است که اسکات نمیخواهد کارگردانی یک مجموعه تلویزیونی را (حتی اگر قصه رابینهود باشد) به عهده بگیرد. او تا به حال هیچ کار تلویزیونی را کارگردانی نکرده و بر خلاف تعدادی از فیلمسازان که فعالیت هنری خود را با تلویزیون شروع کردند، از همان ابتدای کار یک هنرمند سینمایی بوده است. اما برایان گریزر تهیهکننده قدیمی سینما که دوست صمیمی اسکات است و «رابینهود» را تهیه کرده، ترجیح داده پروژه تلویزیونی (فعلا نامعلوم و نامشخص) رابینهود را در سکوت کامل کار کند. خود اسکات هم هیچ اظهارنظر رسمی و رسانهای در قبال این موضوع نکرده است. در حقیقت، او به شیوهای غیرمستقیم در این باره صحبت کرده و به جای بحث مستقیم درباره آن، گفته که این روزها سخت در تدارک پیش تولید قسمت تازهای از مجموعه فیلم علمی ـ تخیلی و کلاسیک خود «بیگانه» است.
اما نکتهای که اهل فن و تحلیلگران سینمایی روی آن اتفاقنظر دارند این است که پروژه تلویزیونی «رابینهود» راه خود را به سمت تولید خواهد رفت، حتی اگر ریدلی اسکات کارگردان آن نباشد. طبیعیترین راه این است که گریزر فیلمساز دیگری را برای کارگردانی آن انتخاب خواهد کرد و احتمالا اسکات هم سمت مشاور این پروژه را حفظ خواهد کرد. هرچند اگر خود اسکات به عنوان کارگردان مجموعه معرفی شود، امتیاز بزرگی نصیب مجموعه تلویزیونی «رابینهود» خواهد شد، اما نکته دیگری که به اندازه ریدلی اسکات در این پروژه اهمیت دارد، مساله حضور یا عدم حضور راسل کرو در نقش سارق جنگل شروود در نسخه تلویزیونی رابینهود است. این بازیگر زمانی که بحث تولید قسمت دوم نسخه سینمایی بود، موافقت خود را برای ادامه همکاری اعلام کرده بود. منتقدان سینمایی میگویند این موافقت الزاما به معنی چراغ سبز او برای بازی در دنباله ماجراجوییهای این فیلم در یک مجموعه تلویزیونی نیست.
● رابینهود در ولز انگلستان
مجموعه تلویزیونی «رابینهود» در ۱۰ قسمت تهیه خواهد شد که احتمالا تا ۱۳ قسمت هم گسترش خواهد یافت. هر قسمت مجموعه بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه خواهد بود و ضمن حفظ خط کلی و اصلی قصه، هر بار یک حادثه و ماجراجویی تازه را به نمایش خواهد گذاشت. کار تولید نسخه جدید سینمایی «رابینهود» از سال ۲۰۰۷ شروع شد و تا زمان نمایش عمومی در سال ۲۰۱۰، سه سال در مراحل پیش تولید و تولید قرار داشت. قرار است زمان تولید مجموعه تلویزیونی کوتاهتر از این زمان باشد. فیلمنامهای که کمپانی یونیورسال کار خود را روی آن شروع کرد «ناتینگهام» نام داشت و بعد به «رابینهود» تغییر نام پیدا کرد.
تهیهکنندگان مجموعه این احتمال را از نظر دور نداشتهاند که آن را با نام «ناتینگهام» به روی آنتن بفرستند. هنوز هزینه تولید مجموعه به صورت رسمی اعلام نشده است، اما برایان گریزر میگوید بخش مهمی از لوکیشنها، صحنهآراییها و لباس و قطعات جنگی کار از قبل موجود است. به همین دلیل، گروه سازنده فقط باید هزینه دستمزد بازیگران و عوامل و فیلم خام را پرداخت کنند. به این ترتیب، کل صحنههای مجموعه در منطقه ولز انگلستان و استودیوی شپرتون شهر لندن تصویربرداری خواهد شد. قرار است تمام قسمتهای مجموعه در یک جدول کاری ۵ تا ۶ ماهه، تصویربرداری و کار شود. گریزر که تهیهکننده اصلی مجموعه پربیننده «۲۴» نیز بوده است، قول داده که «رابینهود» تلویزیونی او نیز یک کار هیجانانگیز و سرگرمکننده خواهد شد.
● آرمسترانگ و رابینهود
نسخه جدید تلویزیونی «رابینهود» در زمانی کار تولید خود را آغاز میکند که فقط ۴ سال از ساخت یک مجموعه تلویزیونی با همین مضمون میگذرد. مجموعه قبلی رابینهود که در سال ۲۰۰۶ نمایش موفقیتآمیزی در تلویزیون داشت، در ۳۹ اپیزود ساخته شد. تهیهکنندگان این مجموعه کارگردانی اپیزودهای مختلف آن را به دست چند کارگردان متفاوت تلویزیونی سپردند. حدود ۷ کارگردان تلویزیونی ساخت قسمتهای مختلف آن را به عهده گرفتند. هر قسمت مجموعه ۴۵ دقیقه طول کشید و از اوایل اکتبر ۲۰۰۶ تا اواخر ژوئن ۲۰۰۹ مهمان منازل مردم انگلستان بود. تعداد زیادی از کشورهای جهان این مجموعه را برای نمایش خریداری کردند و با موفقیت بینالمللی خوبی روبهرو شد.
این مجموعه از تلویزیون ایران هم پخش شده است. جوناس آرمسترانگ در این مجموعه نقش رابینهود را بازی کرد. سومین سری این مجموعه تلویزیونی اواخر مارس ۲۰۰۹ روی آنتن رفت و تا ۱۳ قسمت ادامه پیدا کرد، اما تهیهکنندگان مجموعه در جولای ۲۰۰۹ پخش آن را متوقف کردند، علت توقف پخش مجموعه، نقدهای منفی بود که روی آن نوشته شد. در عین حال، کنارهگیری جوناس آرمسترانگ از این پروژه و عدم همکاریاش با سازندگان آن، عامل مهمی شد تا پخش آن با مشکل روبهرو شود.
ورایتی
مترجم: کیکاووس زیاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست