چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مختصری درباره خرید ویدیوپروژکتور و پرسش های هفت گانه
از این بیتوجهی به موجودات نازنینی که ویدیو پروژکتور نام دارند به تنگ آمدهام. آخر چرا باید تمام عشق و علاقه خود را به موجودات متفرعنی مانند لپتاپ و پردازنده منحصر کنید؟
مگر دنیای دیجیتال در این دستگاهها خلاصه میشود که این چنین انحصارطلبانه تمامی صفحات را رذیلانه تصاحب میکند. راستش را بخواهید تا یکی دو هفته نمیخواهم درباره لپتاپ و پردازنده صحبت کنم و موضوعات بهتری مانند انواع حافظهها، چاپگرها، اسکنرها، لوازم جانبی و... را برای گفتگو انتخاب خواهم کرد.
خب، بپردازیم به موضوع اصلی این جلسه که به ویدیو پروژکتور اختصاص یافته است.
● مقدمه؛ چه بخریم؟
اینکه چه دستگاهی برای شما مناسبتر است به خودتان مربوط میشود، به بیان دیگر من فقط میتوانم درباره کلیات با شما صحبت کنم و این شما هستید که با پرسیدن شش هفت سوال به نتیجه مطلوب خواهید رسید. در ادامه مروری کوتاه بر این پرسشها خواهیم داشت.
▪ اول؛ کجا؟
یعنی اینکه از این بخت برگشته در چه مکانی استفاده خواهید کرد. به بیان دقیقتر در زیر آسمان خدا یا در داخل محیط بسته، زیرا میزان توان نوردهی لامپ (برحسب ANSI Lumens) و البته نسبت کنتراست بر اساس محل استفاده مشخص خواهند شد. برای محیطهای بسته میتوان از لامپهای کمتوان ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ لومنتسی با نسبت کنتراستی بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ به یک استفاده کرد. برای محیطهای باز مجبور به استفاده از لامپهای قوی خواهید بود. توان لامپ با قطر تصویر افزایش خواهد یافت. به بیان دیگر برای ارایه تصویر بزرگ در محیط باز -که نور خورشید چشمها را کور میکند- نیازمند استفاده از لامپهای با حداقل توان ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ لومنتس خواهید بود.
▪ دوم؛ چه کاری؟
سابق بر این از ویدیوپروژکتورها بیشتر در مراکز آموزشی و سازمانهای دولتی استفاده میشد، اما اکنون در محیطهای نمایشگاهی به عنوان یکی از بازارهای تبلیغاتی و در منازل برای مشاهده فیلم و بازیها نیز به کار میرود. این نکته را از این منظر مطرح کردم که بسیاری از شرکتها در طراحی این دستگاهها به نوع کاربری آن دقت و امکانات آن را متناسب با کاربری دستگاه ارایه میکنند. برای مثال، دستگاههایی که برای خاطر عزیز فیلمبازان عرضه میشوند از کیفیت تصویری بالا (Full HD) و صدای چند کاناله پشتیبانی میکنند. این در حالی است که برای مراکز آموزشی و استفاده در سمینارها، اندازه تصویر و شیوه نصب و مدیریت از راهدور مدنظر قرار خواهد گرفت.
▪ سوم؛ چه قیمتی؟
طبیعی است که تکنولوژی جدیدتر، وزن سبکتر، کیفیت بالاتر تصویر، طراحی جذاب و امکانات بیشتر موجبات افزایش قیمت را فراهم خواهند ساخت. پرسش "چه قیمتی" در واقع به توان خرید شما تمایل دارد. بر فرض اگر مشخص کنید که توان شما بین یک تا دو میلیون تومان است، بهتر میتوانید از خیل محصولات کنونی دو سه مدل مناسب را جستوجو کنید. در واقع حوزه انتخاب از میان پنجاه شصت مدل مناسب کنونی، به چهار پنج مدل تقلیل پیدا خواهد کرد.
▪ چهارم؛ ثابت یا متحرک؟
پاسخ به این پرسش به نوع کاربری شما از دستگاه بستگی دارد. در بسیاری از شرکتها و مراکز آموزشی از انواع قابلحمل استفاده میکنند. استفاده از انواع قابلحمل (Portable) مقادیر قابل توجهی در هزینهها صرفهجویی میکند. مدلهای سنگینوزن بیشتر در محل سالنهای همایش، اتاقهای کنفرانس، سالن نمایش فیلم و مکانهایی که به طور دایم از این دستگاه استفاده میکنند نصب شدهاند و مورد بهرهبرداری قرار میگیرند.
▪ پنجم؛ چه تکنولوژی
اگر این پرسش را دو سه سال پیش مطرح میکردید به صراحت میتوانستیم از تکنولوژیهای DLP و LCD نام ببریم، اما از آن زمان به اینسو تغییراتی در این حوزه اتفاق افتاده است. ۳LCD به عنوان تکنولوژی فوقالعاده معرفی شده است. از سوی دیگر، Sony بر تکنولوژی اختصاصی SXRD و JVC نیز بر تکنولوژی D-ILA پافشاری میکنند که هر دو از نسل تکنولوژی جدیدتر LCoS هستند. به بیان ساده در بازار کنونی تکنولوژیهای DLP، LCD، ۳LCD، SXRD و D-ILA در دسترس هستند.
به طور معمول از تکنولوژی DLP که امتیاز آن بهصورت انحصاری در اختیار شرکت Texas Instruments است در مدلهای ارزانقیمت و میانقیمت استفاده میشود. ارزانقیمت شامل دستگاههای ارزانتر از یک میلیون تومان و میانقیمت به دستگاههایی اطلاق میشود که بین یک تا سه میلیون تومان قیمت دارند. بد نیست بدانید که وادی گرانقیمتها از سه میلیون آغاز شده است و تا پنج میلیون تومان ادامه خواهد داشت. از پنج میلیون تومان به بالا سرزمین ویدیو پروژکتورهای اشرافی آغاز میشود.
بیشتر مدلهای ارزانقیمت از تکنولوژی DLP بهره میگیرند. این در حالی است که سهم بازار مدلهای میانقیمت بین تکنولوژی DLP، ۳LCD و خانواده LCoS تقسیم شده است. هر یک از این تکنولوژیها معایب و مزایایی دارند که اگر خدا بخواهد و زنده ماندم در اولین فرصت درباره آن صحبت خواهم کرد که مفصل است.
این را هم بگویم که وادی گرانقیمتها بیشتر در کنف اختیار ۳LCD، SXRD و D-ILA است.
▪ ششم؛ سیم با بیسیم؟
پرسش مذکور این موضوع را میخواهد بداند که شما از چه رابطی برای انتقال دادهها به ویدیو پروژکتور استفاده میکنید. برخی از مدلها امکان برقراری ارتباط بیسیم (Wireless) دارند. توجه داشته باشید که پهنای باند بیشتر ایشان محدود و برای انتقال دادههایی مناسب است که تغییرات چندانی در زمان ندارند. به بیان دیگر برای دیدن فیلم DVD امکان استفاده از این رابط وجود ندارد و لاجرم باید از کابل استفاده کنید!
تحقیق بیشتر در اینباره به حتم باعث خشنودی اموات خواهد شد!
▪ هفتم؛ کدام برند؟
و بالاخره به این پرسش شیرین و جذاب میرسیم که به کدامیک از نامهای تجاری افتخار خرید بدهیم. راستش به این پرسش نمیتوان همینطور الکی پاسخ گویم. شکر خدا بهترین سازندگان ویدیو پروژکتور از تعداد انگشتان دو دست فراتر نمیروند و حداقل نیمی از آنها در داخل کشور نمایندگی رسمی، نیمهرسمی، غیررسمی و حتی نمایندگی الکی دارند. برخی از ایشان چهار پنج نمایندگی دارند که خودشان هم نمیدانند کدامیک اصلیتر است!
به هر حال به عنوان بهترین نامهای حاضر در این حوزه میتوان از InFocus، Epson، Sharp، Sony، Optoma، Canon، NEC، Hitachi، Panasonic، JVC و Mitsubishi نام برد.
در اینباره بیشتر صحبت خواهیم کرد و اگر خدا یاری کند در صفحهای دیگر به معرفی چند مدل درست و درمون خواهیم پرداخت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست