چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
بخور بخور در یک آشپزخانه شرقی
چند سال پیش در اوج سریال جواهری در قصر که بانو یانگوم در آن به بازی در برابر بانوان ایرانی مشغول بود، کرهایها به فکر تأسیس اولین رستوران کرهای در تهران افتادند. اما آنها حالش را نداشتند این در شرایطی بود که با تأثیر فوقالعاده این سریال تب آشپزی کرهای هم بالا گرفته بود ...
اگر شما یک شهروند ایرانی باشید، به محض شنیدن کلمه چین یاد کباب گربه میافتید. اما این فقط بخش خیلی کوچکی از فرهنگ آشپزی چینی است. ضمن اینکه آنها که در ایران آشپزخانه چینی دایر کردهاند، میدانند که ما فقط بعضی از جانوران را به عنوان غذا قبول داریم. بنابراین اگر دفعه بعد از شما درباره غذای چینی سوال کردند، بیشتر به چیزهایی فکر کنید که در این چند صفحه منتشر خواهیم کرد.
صفحاتی با حضور «وان و ذو» سرآشپزان چینی که یک تنه در تهران به صدور فرهنگ این کشور و تغییر خاطرات خاص ما از چین مشغول است. البته این کار خیلی هم آسان نیست چرا که چینیها هیچ سریال و یانگومی ندارند که ایرانیها را عاشق غذای چینی کند.
● کدام رستوران چینی؟
آقای وان که کمی فارسی بلد است با انگلیسی دست و پا شکسته، درباره رستورانهای چینی میگوید: در رفتن به رستورانهای چینی و آسیایی باید خیلی دقت کنید. بین ما آشپزها معروف است که رستوران چینی که نمیشناسید و خلوت و مشتری ندارد غذا نخورید، چون اکثر غذاهای چینی سس دارند را گوشت و مرغ که وقتی غذا فروش نمیرود آن رستورانهای مرغوب این سس را میشویند و روز بعد هم همان گوشت یا مرغ را با سس جدید سرو میکنند که خطرناک است.
● یک پرس غذای تازه
آقای وان در غذاهایی که برای ما آماده کرد مدام روی تازگی مواد و خوشبو بودن آنها تأکید داشت. او که ترس را در چشم ما دیده بود از ما خواست راحت باشیم و مزه کنیم. اولش برای ما سخت بود اما خیلی راحت و سریع عاشق دستپخت مردی شدیم که هزاران کیلومتر دور از وطن با دستمال عرق پیشانیاش را پاک میکرد تا بهترین آشیانه میگوی جهان را برای ما آماده کند. غذایی که چند دقیقه بعد در شکم ما به خاطرات پیوسته بود!
چین کشوری است بزرگ و پرجمعیت که به همین دلیل، مردم آن مجبورند هر چیز زنده را طبخ کنند و البته در این بین کله گوسفند جای خود را دارد! اما این همه واقعیت غذاهای چینی نیست. «چاینیز فود» امروز مرزهای این کشور پهناور را پشت سر گذاشته و تبدیل به یک خوردنی بسیار محبوب شده است... حتی اگر ذائقه ما به هیچ وجه با طبع چینی سازگاری نداشته باشد. چینیها که تولیدات صنعتی آنها همه دنیا را به اشغال خود درآورده است، در آشپزی هم از همسایههای خود جلوترند تا جایی که در همین تهران حداقل ۴رستوران چینی به کار مشغولند و این اصلا چیز عجیبی نیست.
سیر، زنجبیل تازه(که به جای نمک از آن استفاده میکنند)، سویاسس، سبزیجات و جانوران دریایی، نقش اولهای آشپزخانههای چینی هستند. شاید دیگر لازم به تکرار نباشد، اما باید باز هم نوشت که موادغذایی دریایی از کیفیت عالی پروتئین برخورد دارند. پرووتئین ماهی و سایر غذاهای دریایی نسبت به سایر مواد پروتئین قابل هضمتر و رژیمیتر هستند. بنابراین به صورت کلی غذاهای چینی، سالمتر از غذاهای سایر ملل به نظر میآیند بهخصوص ما که پلو و چلو تمام خاطرات شکمیمان را اشغال کرده است. در این زمینه چینیها یک اعتقاد ویژه دارند. اینکه تعداد زیاد سالمندان این کشور دقیقا مربوط به سبد غذایی آنهاست. آنها سالمتر و کمکالریتر میخورند و بیشتر زنده میمانند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست