دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

مصرف چای کیسه‌ای توصیه نمی‌شود


مصرف چای کیسه‌ای توصیه نمی‌شود

در فرآیند تولید چای که شامل چیدن برگ چای، پلاساندن، مالش دادن، تخمیر و خشک کردن است، در نهایت چای مرغوب الک می‌شود و خاکه چای یا به عبارت دیگر برگ‌های آن که در مرحله خشک کردن …

در فرآیند تولید چای که شامل چیدن برگ چای، پلاساندن، مالش دادن، تخمیر و خشک کردن است، در نهایت چای مرغوب الک می‌شود و خاکه چای یا به عبارت دیگر برگ‌های آن که در مرحله خشک کردن خرد شده‌اند، برای تولید چای کیسه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند....

چای کیسه‌ای، کیسه کاغذی محتوی چای خشک است که برای دم کردن سریع چای استفاده می‌شود. برای تولید چای کیسه‏ای، به خاکه چای، رنگ و اسانس اضافه و بعد در کیسه‌های مخصوص بسته‌بندی می‌شود. اغلب این نوع چای با رشته نخی به کاغذ یا مقوایی متصل می‌شود و جنس کاغذ آن از نوع کاغذ معمولی است ولی بافت آن خیلی متراکم و فشرده نیست تا اسانس و سایر مواد بتوانند به راحتی خارج و داخل آب جوش شوند.

البته طی فرآیند تولید کیسه چای، به کاغذ موادی افزوده می‏شود تا حالتی روغنی و مومی‎شکل به خود بگیرد و نفوذپذیری بیشتری نسبت به آب داشته باشد تا هنگام مصرف فورا در آب جوش پاره نشود.

به طور کلی، مصرف چای کیسه‏‌ای به دلیل رنگ، اسانس و موادشیمیایی اضافه شده توصیه نمی‏شود. اگرچه موادافزودنی برای تهیه کاغذ این چای ضرر چندانی ندارد، اما ممکن است مصرف طولانی‌مدت باعث بروز عوارض و آسیب به بدن شود. فراموش نکنید با کیفیت‌ترین چای، چای برگی با تکه‌های بزرگ است و بیشتر چای‏های کیسه‏ای موادمصنوعی دارند. حتی به چای‏های کله مورچه‏ای و باروتی که به اشتباه در میان مردم به عنوان چای مرغوب و باکیفیت شناخته شده‏اند، رنگ و اسانس افزوده می‏شود و مصرف این نوع چای‌ها هم توصیه نمی‏شود.

دکتر محمدحسین عزیزی

متخصص صنایع غذایی، مدیر گروه صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس