چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
فلفل نبین چه ریزه
فلفل از بوتهای باریک و بلند و در رنگهای متنوعی چون سبز، قرمز، زرد، و نارنجی به دست میآید و برای خوش طعم کردن غذا از آن استفاده میشود. دانه فلفل پس از خشک و ساییده شدن در رنگهای سیاه، قرمز و سفید عرضه میشود.
فلفل سیاه، بومی هندوستان بوده و دارای ساقههای خوابیده است که میوههای کروی و سیاه رنگی تولید میکند که پودر میوه آن به صورت چاشنی استفاده میشود. اما فلفل سبز بومی مکزیک و آمریکای مرکزی است و مکزیک و پرو اولین کشورهایی بودند که کاشت این گیاه را رواج دادند. کریستف کلمب آن را به جنوب اروپا آورد و از آنجا نیز به خاورمیانه، آفریقا و آسیا گسترش پیدا کرد. حدود نیمی از تولید فلفل در آسیا انجام میشود.
درون فلفل
تندی فلفل به علت وجود مادهای به نام کاپساسین است. هر چه میزان این ترکیب در بافت میوه بیشتر باشد میزان تندی نیز بالاتر خواهد بود. گرما و شرایط تنش خشکی در زمان رشد میوه باعث افزایش تندی میوه میشود. بسیاری از خواص فلفل به همین ماده مربوط میشود.
۱۰ خاصیت فلفل
۱) کاپساسین مادهای در فلفل است که سبب گرم بودن این گیاه میشود. هر چند که فلفل گیاهی گرم است، اما کاپساسین موجود در آن درواقع سبب کاهش درجه حرارت بدن میشود که یکی از دلایل اصلی تمایل مردم مناطق آب و هوایی گرم به مصرف زیاد فلفل محسوب میشود.
۲) فلفل موجب افزایش اشتها میشود.
۳) کاپساسین موجود در فلفل، باعث کاهش بروز زخم معده میشود. کاپساسین موجب افزایش جریان خون در قسمت مخاطی معده و تولید موکوس به وسیله دیواره معده میشود، بنابراین بافت معده در برابر ترشح اسید معده مصون باقی میماند.
۴) کاپساسین سبب کاهش میزان کلسترول خون میشود، این موضوع موجب کاهش احتمال گرفتگی رگها میشود، این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگهای خونی جلوگیری میکند، این دو خاصیت موجب میشود که مصرف فلفل به پیشگیری از بیماریهای قلبی و آرترواسکلروز (سخت شدن رگها) کمک کند.
۵) فلفل خاصیت ضد سرطانی نیز دارد. کاپساسین موجود در فلفل، به عنوان یک ترکیب ضدسرطانی عمل کرده و مانع از فعالیت ترکیبات سرطانزا در بدن میشود و از تشکیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری میکند.
۶) میزان بالای ویتامین ث موجود در فلفل دلمهای باعث میشود، این نوع فلفل برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید باشد. بد نیست بدانید یک فلفل دلمهای متوسط، بیش از ۳برابر نیاز روزانه بدن ویتامین ث دارد.
۷) فلفل یک مسکن قوی است. این گیاه ابتدا سبب تحریک درد میشود، اما سپس شدت علایم درد را در بدن کاهش میدهد. این امر کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن است.
۸) فلفل موجب تحریک سیستم ایمنی میشود، به همین دلیل میتواند از ایجاد عفونت جلوگیری کند. تحقیقات نشان داده کسانی که به طور مرتب فلفل میخورند، کمتر به بیماریهای عفونی مبتلا میشوند.
۹) خاصیت ضد باکتری فلفل موجب پیشگیری و درمان اسهال عفونی میشود.
۱۰) فلفل مانند یک داروی ضد احتقان، سبب رقیق شدن خلط و خارج شدن آن از ریهها میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست