یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
نگاه كارشناسان درباره برنامه های دینی صداوسیما
این برنامه ها كه بنا بر ادعای برنامه سازان سالهاست كه با مشكل كمبود بودجه (در بخش برنامه های تركیبی و میزگردها ) و مشكل كمبود زمان تولید ( در بخش برنامه های نمایشی ) دست وپنجه نرم می كند، هر ساله با فرارسیدن مناسبت هایی همچون ماه رمضان حجم انبوهی از آنتن شبكه ها را به خود اختصاص می دهد. اهمیت ارتقای كمی و كیفی برنامه های دینی در رسانه ملی به حدی است كه رئیس سازمان صداوسیما در روزهای نخستین مهرماه ۸۴ و در آستانه ی ماه مبارك رمضان از تولید برنامه های ارزشمند و فاخر با هدف ارتقای سطح بینش اعتقادی و دینی مردم به عنوان اولویت های رسانه ملی یاد كرد. عزت الله ضرغامی از مدیران و برنامه سازان رسانه ملی درخواست كرد تا معارف دینی را به صحیح ترین شكل در قالب برنامه های متنوع به مردم ارائه و با افزایش زمان پخش این گونه برنامه ها نقش خود را به خوبی ایفا كنند. در همین ارتباط احمد میراعلایی خواهان ورود مراجع دینی در عرصه تلویزیون و سینما شده و می گوید: هرچقدر مراجع از این عرصه دورتر باشند، دشمن نزدیكتر می شود و آزادی عمل بیشتری می یابد. این تهیه كننده با اشاره به ضرورت تبیین درست ارزش های دینی از سوی رسانه ملی تصریح می كند: به علت برنامه ریزی نارست پس از گذشت ۲۷ سال از پیروزی انقلاب، هنوز در قالب برنامه های مذهبی، ارزش هایی چون نماز و روزه به خوبی به مخاطبان معرفی نشده است ! به گفته میراعلایی بهره گیری از شیوه های غیرمستقیم برای برنامه سازی دینی موثرتر است. مدیر گروه معارف شبكه سراسری صدا نیز اوج برنامه های ماه مبارك رمضان خصوصا در رادیو را در ویژه برنامه های سحر متجلی می داند.
حجت الاسلام عبدالله گودرزی در گفت وگو با ایسنا، می افزاید: تعداد بیشتر مخاطبان رادیو به نسبت تلویزیون در ساعت های ویژه سحر یكی از مزایای این رسانه است. بنابراین باید دقت لازم در ساخت برنامه های این بخش صورت گیرد.یك سردبیر برنامه معارفی رادیو نیز شناخت ظرفیت رسانه در انتقال معارف دینی و آگاهی از تفاوت آن با منبر و تجربه كردن قالب های مختلف در بیان این گونه مطالب و بررسی بازخورد آن از سوی مخاطب را در برنامه سازی برنامه های معارفی صدا و سیما ضروری می داند. یامین پور همچنین با بیان این كه از هنر به معنای واقع كلمه در بسط معارف دینی در رادیو و تلویزیون استفاده نشده است می افزاید: بسیاری از اوقات نخستین چیزی كه از انتقال معارف دینی به ذهن می رسد صریح و رك به نمایش گذاشته می شود. تهیه كننده برنامه ی تلویزیونی «جزرومد» نیز معتقد است: ساختن برنامه ها ی مذهبی بدون تحقیق، مثل آب در هاون كوبیدن است و انجام پژوهش برای برنامه های این چنینی ضروری است.
علی زاهدی درباره چگونگی جلوگیری از ورود خرافات در برنامه های مذهبی اظهار می كند: عدم استفاده از كارشناسان مذهبی خوب، یكی از مشكلات برنامه های مذهبی است. وی با تاكید بر ضرورت متفاوت بودن برنامه های مذهبی، تصریح می كند: اگر ضرورتی برای ساخت برنامه های مذهبی وجود دارد، این آثار تلویزیونی باید جذابیت بیشتر هم داشته باشند و با برخورداری از فرهنگ و معارف اسلامی در اجرا متفاوت باشد. مدیر گروه معارف شبكه سراسری صدا، استفاده از نیروهای خلاق و خوش فكر، كارآمد و به روزكردن برنامه ها، بسته بندی پیام های دینی در بسته های مناسب و دقت و تامل بیشتر در ارائه یك برنامه مذهبی معارفی را ضروری می داند. حجت الاسلام حجت الله بیات، از تشابه نسبتا زیاد برنامه های معارفی شبكه های مختلف صدا و سیما با یكدیگر انتقاد می كندو می افزاید: سطوح و قالب برنامه های معارفی و دینی به درستی و بر اساس تعریف و ماموریت شبكه ها و مخاطبان آن ها برنامه ریزی و تنظیم نمی شود. جواد هاشمی بازیگر می گوید: استفاده از مشاور دینی در كنار نویسنده در برنامه های مذهبی ضروری است و موجب نگارش فیلمنامه با دیدی عالمانه تر و دقیق تر می شود.وی می ا فزاید: با انجام این كار علاوه بر جلوگیری از ورود خرافات در متن برنامه، اثر با ممیزی مواجه نمی شود. هاشمی با اشاره به كارهای مذهبی ساخته شده اظهار می كند: بسیاری از كارهای تولیدشده، توانسته است، مایه های مثبت و اثرگذار داشته باشد البته خیلی وقتها هم اینطور نبوده است. باید با بهره گیری از موضوعهای متنوع مذهبی و آموزه های ارزشی آثار خوبی را خلق كرد. یك عضو كمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص برنامه های این روزها گفته است كه صدا و سیما باید دارای بار علمی بیشتری در مورد موضوعات متفاوت مذهبی و دینی باشد. امیررضا خادم تصریح می كند: گاه شاهدیم كه صدا و سیما در برخی از مراسم از جمله عاشورا، تاسوعا و شب های قدر كه مردم به صورت طبیعی شركت می كنند تنها با پخش مستقیم آن از شبكه های مختلف سعی در پر كردن برنامه های تلویزیون دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست