چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

نگهداری از میوه‌ها


نگهداری از میوه‌ها

خیلی از خانواده‌ها برای ایام عید تنها یک‌بار به مغازه یا میادین میوه و تره‌بار می‌روند و با خرید حجم زیادی از انواع میوه‌ها و سبزیجات خیال خود را از این بابت راحت می‌کنند. اما …

خیلی از خانواده‌ها برای ایام عید تنها یک‌بار به مغازه یا میادین میوه و تره‌بار می‌روند و با خرید حجم زیادی از انواع میوه‌ها و سبزیجات خیال خود را از این بابت راحت می‌کنند. اما غافل از آن‌که این کار ممکن است سبب تلنبارشدن میوه‌ها درون یخچال و خرابی و فساد زودهنگام آنها شود. آپارتمان‌های امروزی هم که بالکن مناسب یا انبار خنکی برای نگهداری میوه‌ها ندارند. پس چه باید کرد؟

ـ بهتر است میوه را تازه به تازه و به اندازه تهیه کنید. در ایام عید تمام میوه‌فروشی‌ها باز و خرید میوه برایتان امکان‌پذیر است.

ـ پرتقال، نارنگی و سیب را می‌توانید در شرایط مناسب تا حدود ۲هفته در یخچال نگهداری کنید. اما کیوی، موز، خیار، انگور و دیگر میوه‌جاتی که بافت نرم و پوست نازکی دارند زودتر خراب و له می‌شوند. برای آن‌که بتوانید مرکبات را به مدت بیشتری نگه دارید، آنهایی را که وزنشان نسبت به اندازه‌شان سنگین‌تر است انتخاب کنید. این نوع مرکبات آبدارتر بوده و دیرتر تازگی خود را از دست می‌دهند. میوه‌های نرمی‌ چون کیوی و موز هم بهتر است کمی ‌سفت و نارس باشند تا لک‌دارشدن و کپک‌زدگی آنها به تعویق افتد.

ـ از نگهداری میوه‌های خراب، زخمی‌، گندیده، سرمازده و ترک‌دار به همراه میوه‌های سالم اجتناب کنید.

ـ سیب، موز، کیوی و گوجه‌فرنگی از خود گاز اتیلن زیادی متصاعد می‌کنند. این میوه‌ها می‌توانند موجب رسیدگی زودهنگام سایر میوه‌ها شده و از تازگی و کیفیت آنها بکاهند. بنابراین، این نوع میوه‌ها را در مجاورت مرکبات و سبزیجات برگ سبز قرار ندهید. گندیدگی مرکبات، تلخی هویج، زردی کاهو و سایر سبزیجات به دلیل گاز اتیلن متصاعدشده در محیط یخچال است.

ـ میوه‌ها را در معرض باد، نور و حرارت قرار ندهید. همچنین از نگهداری میوه در انبارهایی که در مجاورت پارکینگ خودرو هستند اجتناب کنید. دود حاصل از مواد سوختی (نفتی و غیرنفتی) می‌تواند به فساد میوه‌ها بی‌انجامد.

ـ میوه‌های پذیرایی را به تعداد مهمانان از یخچال خارج کنید تا نیاز به برگرداندن آن نباشد. سرد و گرم‌شدن میوه موجب افت کیفیت و ارزش تغذیه‌ای آن می‌شود.

ـ اگر میوه‌ها تازگی خود را از دست داده‌اند با پختن یا خشک‌کردن از اسراف آنها جلوگیری کنید. سیب را پوره، کمپوت یا مربا کنید. پوست پرتقال را خلال کرده و خشک کنید و برای تزیین روی پلو یا معطرکردن مربا به کار ببرید. موزهای له‌شده را نیز شیر موز کرده و به میان‌وعده یا صبحانه خود تنوع دهید. دیگر میوه‌جات را نیز می‌توانید خیلی نازک برش داده و در مجاورت نورخورشید، دستگاه‌های خشک‌کن یا شوفاژ خشک کرده و آن را جایگزین شیرینی، شکلات و آجیل‌های شور عید کنید.

فاخره بهبهانی