سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

مصرف میوه و سبزیجات فصلی


مصرف میوه و سبزیجات فصلی

مصرف میوه و سبزیجات در فصل‌های‌شان علاوه بر طعم بهتر، ارزش غذایی بیشتر آنها را به دنبال دارد. متخصصان تغذیه بر این باورند بهترین راه مصرف میوه و سبزیجات همان شیوه قدیمی است …

مصرف میوه و سبزیجات در فصل‌های‌شان علاوه بر طعم بهتر، ارزش غذایی بیشتر آنها را به دنبال دارد. متخصصان تغذیه بر این باورند بهترین راه مصرف میوه و سبزیجات همان شیوه قدیمی است که گذشتگان از آن بهره می‌گرفته‌اند زیرا آرایش ژنتیکی انسان طی ۵۰ هزار سال گذشته تغییر چندانی نداشته اما غذاهای مصرفی دستخوش تغییرات چشمگیری شده است. از این رو برای حفظ سلامتی، مصرف میوه، سبزیجات، گوشت، مغزها، دانه‌ها و ماهی که تغییر کمتری داشته‌اند در صدر لیست قرار دارد. این در حالی است که غلات کامل و محصولات لبنی در مقیاس کم پس از آن قرار داشته و غلات فرآوری شده، شکر، روغن سرخ کردنی و افزودنی‌های مصنوعی مانند انواع نگهدارنده‌ها و... در انتهای لیست قرار می‌گیرند. در گذشته انواع میوه و سبزیجات تنها در فصل خاص خود مورد استفاده قرار می‌گرفتند در حالی که امروزه با پیشرفت علم و گسترش شیوه‌های نگهداری از میوه‌ها و سبزیجات، این محصولات در سایر فصول سال نیز در دسترس هستند اما استفاده از آنها خارج از فصل، گاهی علاوه بر کاستن از طعم و ارزش غذایی، مانع از مصرف آنها به صورت تازه و رسیده می‌شود. به منظور شناخت میوه و سبزیجات هر فصل توجه به موارد زیر ضروری است.

بهار:

مارچوبه، کنگر فرنگی، کلم بروکلی، گل کلم، هویج، کلم قمری، آناناس، تمشک، توت فرنگی.

تابستان:

زردآلو، گیلاس، بلال، لوبیا سبز، طالبی، هلو، نخودفرنگی، آلو، گوجه‌فرنگی، کدو سبز.

پائیز:

سیب، ذرت، خرما، انجیر، پیاز، گلابی، کدو حلوایی، اسفناج، سیب زمینی شیرین.

زمستان:

گریپ فروت، لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، سیب‌زمینی.