شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

واقعیت‌های تجربی و بحث‌های فلسفی


واقعیت‌های تجربی و بحث‌های فلسفی

● انواع واقعیت‌های تجربی كه در بحث‌های فلسفی نقش موثری دارند كدامند؟.
تعداد این واقعیت‌ها محدود و قابل شمارش نیستند. از زمان ارسطو (۳۲۲ تا ۳۴۸ قبل از میلاد) تابرتراند راسل (۱۹۷۰- …

انواع واقعیت‌های تجربی كه در بحث‌های فلسفی نقش موثری دارند كدامند؟.

تعداد این واقعیت‌ها محدود و قابل شمارش نیستند. از زمان ارسطو (۳۲۲ تا ۳۴۸ قبل از میلاد) تابرتراند راسل (۱۹۷۰- ۱۸۷۲) دنیای فلسفه درگیر مسائلی از قبیل خم‌شدن نی در آب، تاثیر داروها روی قدرت هوشیاری انسان و طول عمر ستارگان بوده است.

به طور خلاصه بحث‌های تجربی شامل یك و یا بیش از یك فرضیه تجربی و حداقل یك فرضیه غیر‌تجربی مثلا یك تعریف هستند. عكس این قضیه نیز صادق است.هرچند كه بحث‌های فلسفی نقش تصمیم‌گیرنده‌ای در علوم بازی نمی‌كنند اما واقعیت‌های تجربی وابستگی همیشگی به بحث‌های فلسفی دارند. به عنوان مثال در حالی كه شما اعتقاد دارید كه یك فیلم شاهكار هنری است، دوست شما اعتقاد دارد فیلمی بی‌ارزش است. شما برای اثبات نظرتان به تكنیك‌های سینمایی مانند فلاش‌بك‌ها، افكت‌های ویژه و یا بازی بازیگران اشاره می‌كنید در مقابل دوست شما همچنان فیلم را به دلیل نداشتن محتوا و یا پیغام‌ خاص خالی از ارزش حساب می‌كند. این نشان دهنده حضور بحث‌های فلسفی و فكری در كنار واقعیت‌های تجربی در ارزیابی یك اثر هنری است.

در اینجا برای شما پیشنهادی داریم. برای اینكه به معنا و مفهوم فلسفه نزدیك‌تر شوید در یك كلاس فلسفه شركت كنید. شاید شما به مطالعات شخصی و تفكرات فردی‌تان اعتماد زیادی داشته باشید. اما برای رسیدن به یك شیوه اصولی در آموزش و درك مطالب فلسفی شركت در جلسات فلسفی خصوصا كلاس فلسفه‌ای تحت آموزش یك فیلسوف شناخته شده، راه را هموارتر می‌كند.

پس قدم نخست شما می‌تواند شركت در یك كلاس فلسفه باشد.

نحوه حضور استاد در تعلیم، تاثیر كلاس در رسیدن به خط فكری، توجه به تفكرات شخصی در كنار آموزه‌های فلسفی، آمادگی برای آزمون فلسفه و... مباحثی هستند كه در قدم‌های بعدی بررسی می‌شوند.

منبع:A Preface to philosophy, Mark B. Woodhouse, ۱۹۹۹