شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

مصرف نمک، چرا؟ به چه میزان؟


مصرف نمک، چرا؟ به چه میزان؟

مصرف میزان مناسب نمک برای عملکرد صحیح الکترولیت های بدن لازم است. به نوشته سایت «Readers digest» در زمان قدیم، ارزش نمک از طلا بیشتر بود زیرا با نمک سود کردن مواد غذایی مانند گوشت از فاسد شدن …

مصرف میزان مناسب نمک برای عملکرد صحیح الکترولیت های بدن لازم است. به نوشته سایت «Readers digest» در زمان قدیم، ارزش نمک از طلا بیشتر بود زیرا با نمک سود کردن مواد غذایی مانند گوشت از فاسد شدن آن ها محافظت می کردند. نمک علاوه بر این که به مواد غذایی طعم می دهد برای سلامت نیز مفید است و در خون و مایعات دیگر بدن موجود می باشد. بدون نمک، عصب و عضلات نمی توانند درست کار کنند. معده قادر به شکستن مواد غذایی برای تولید انرژی کافی نخواهد بود و خون در حمل دی اکسید کربن به ریه ها دچار مشکل می شود. اما از آن جا که امروزه میزان نمک مصرفی به راحتی قابل اندازه گیری نمی باشد و ما از مواد غذایی زیادی استفاده می کنیم که حاوی نمک فراوان می باشد و از طرفی آمار بیماری های قلبی، فشارخون و... بالا رفته است باید در مصرف نمک روزانه دقت بیشتری داشته باشیم. در این مطلب به نقش نمک در تامین سلامت اشاره می کنیم اما قصد این را نداریم که خوانندگان محترم را به مصرف بیشتر آن تشویق کنیم.

چرا باید نمک مصرف شود؟

نمک عنصر ضداسترس به حساب می آید.

نمک برای دفع مواد زاید داخل سلول ها به خصوص سلول های مغز مفید است.

به کلیه ها کمک می کند تا مواد زاید اضافه را از طریق ادرار دفع کند. نبود نمک کافی باعث می شود میزان اسید در بدن افزایش پیدا کند.

نمک برای درمان اختلالات عاطفی مفید است.

نمک برای درمان بیماری دیابت، عنصر مهمی است و میزان نیاز به انسولین در بیماران دیابتی را کاهش می دهد.

نمک برای جذب ذرات مواد غذایی از طریق روده ها مهم است.

پاشیدن کمی نمک روی زبان، از سرفه های مکرر و خشک پیش گیری می کند.

نمک مانع نقرس و آرتریت می شود.

از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.

برای جلوگیری از تولید بیش از حد آب دهان کمی نمک بخورید.

چه مقدار نمک باید مصرف شود؟

بر حسب نیاز بدن، به طور روزانه هر بزرگسال نیاز به مصرف نمک دارد اما بیماران باید مراقب مصرف روزانه خود باشند، افراد سالم نیز باید از زیاده روی در مصرف نمک بپرهیزند.

عواقب مصرف بالای نمک چیست؟

بررسی های متعدد نشان می دهد، مصرف بالای نمک با ناراحتی های جسمی مانند فشارخون بالا و پوکی استخوان ارتباط دارد. اگر از فشار خون بالا رنج می برید، بهتر است مصرف نمک را کاهش دهید. کودکان، افراد مسن و بیماران کلیوی که نمی توانند نمک را از بدن دفع کنند یا به طور موثر مایعات بدن را تنظیم کنند باید از مصرف نمک زیاد پرهیز کنند.

چگونه باید مصرف نمک را کنترل کرد؟

مواد غذایی تازه بدون نمک و با چاشنی های شور انتخاب کنید.

مواد غذایی را به جای نمک، با لیمو، سرکه، پیاز، سیر، ادویه و سبزی های معطر طعم دهید.

به جای خرید سوپ و سس های آماده که سرشار از نمک است، آن ها را در منزل تهیه کنید.

به هنگام پخت سبزی یا ماکارونی در فر، نمک را حذف کنید.

تنقلات بدون نمک خریداری کنید.

مصرف شوری، ترشی و سس های مختلفی را که شور است محدود کنید.اکثر مردم طعم خوب غذا را با نمک تشخیص می دهند، بنابراین اگرچه مصرف نمک امری اجتناب ناپذیر است اما کنترل مقدار مصرفی آن امکان پذیر و مهم است.