چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چگونه در تعطیلات از سبزی ها و میوه ها لذت ببریم


چگونه در تعطیلات از سبزی ها و میوه ها لذت ببریم

سالادها، سبزی‌ها و میوه‌ها از عمده‌ترین مواد غذایی هستند که در تعطیلات بیشتر از آنها استفاده می‌شود. اما نگهداری این مواد و تازه نگهداشتن آنها چیزی است که خیلی از ما از آن …

سالادها، سبزی‌ها و میوه‌ها از عمده‌ترین مواد غذایی هستند که در تعطیلات بیشتر از آنها استفاده می‌شود. اما نگهداری این مواد و تازه نگهداشتن آنها چیزی است که خیلی از ما از آن بی اطلاعیم. بنابراین لازم است که برای حفظ سلامت میوه ها و سبزی ها به این نکات توجه کنیم:

- میوه‌ها و سبزی‌هایی را بخرید که کاملا سالم و تازه باشند.- هنگام خرید میوه‌ها، آنهایی را انتخاب کنید که تازه‌تر بوده و بدون لک باشند.- ساک و زنبیلی که برای خرید میوه و سبزی استفاده می‌کنید، نباید آلوده به خون گوشت مرغ و ماهی باشد. میوه و سبزی را در یک کیسه و گوشت‌ها را هم در کیسه‌ای جدا قرار دهید، طوری که مایعات نتوانند از آن خارج شده و به میوه‌ها و سبزی‌ها سرایت کنند.- میوه‌ها و سبزی‌هایی که ممکن است به سرعت تازگی خود را از دست بدهند، مانند توت فرنگی، کاهو و قارچ را فورا درون یخچال با دمای مناسب قرار دهید.- همه مواد غذایی که به صورت تکه‌ای می‌خرید و یا از فروشنده درخواست می‌کنید برایتان خرد کند، مانند انواع سبزی‌ها باید حداکثر تا دو ساعت به صورت مناسب و دقیق شسته و بسته‌بندی شده و در یخچال قرار داده شوند. - با دست‌های تمیز شروع به خرد کردن و بسته‌بندی مواد غذایی کنید. دست‌های خود را حتما به مدت ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید.- بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌های بسته‌بندی شده که به طور حاضری از بیرون می‌خرید، قبل از بسته‌بندی شسته می‌شوند. لازم است شما هم قبل از مصرف مجدد آنها را بشویید.- میوه‌ و سبزی‌های خراب و گندیده را دور بریزید. حتما بخش خراب میوه‌ها را قبل از شستن ببرید.- همه میوه‌ها و سبزی‌ها را چه در خانه پرورش داده شده باشید و چه از مغازه خریده باشید، باید کاملا بشویید. میوه‌ها را با آب فراوان و جاری بشویید و سبزی‌ها را هم بعد از شست‌‌وشوی کامل با ماده ضدعفونی کننده که در بیشتر داروخانه‌ها یافت می‌شود (قبل از فریز کردن و بسته‌بندی برای ذخیره در یخچال)، ضدعفونی کنید. آب میوه‌ها همه ما موقع تعطیلات از میوه‌ها و آب میوه‌ها زیاد استفاده می‌کنیم. پس چه خوب است که در انتخاب آب میوه‌ها هم بیشتر دقت کنیم. تاریخ انقضا و رنگ آب میوه‌ها باید در انتخاب آنها مورد توجه قرار گیرد. بعد از خرید باید حتما آنها را در یخچال نگهداری کنیم. هرگز نباید آب میوه‌ها را برای از بین بردن میکروب‌ها جوشاند. کباب‌ها هنگام کباب کردن غذاها باید کاملا دقت کنیم که به صورت کامل پخته و کباب شوند تا خطر انتقال بیماری‌ها کاهش یابد. اگر گوشت‌ها هنگام کباب‌ کردن به خوبی پخته نشوند، مسبب بیماری‌های مختلفی خواهند بود. معمولا هنگام کباب کردن گوشت، سطح خارجی آن سریع‌تر از داخل آن کباب می‌شود. داخل کباب ممکن است به اندازه‌ای داغ نشود که کاملا بپزد. به هیچ وجه نباید غذای نپخته مصرف کرد. چه در خانه باشیم و چه در بیرون از خانه و یا در پیک‌نیک باشیم، حتی در رستوران‌ها و هنگام سفر باید بیشتر مراقب باشیم. گوشت‌های خام و تخم مرغ خام ممکن است حاوی باکتری‌هایی مانند سالمونلا باشند. این باکتری می‌تواند عامل عفونت دستگاه گوارش و یا عامل ابتلا به بعضی انگل‌ها باشد. هنگام پختن، بسیاری از مواد بیماری‌زا کشته می‌شوند. اگر چه پختن تخم‌مرغ می‌تواند سبب کشته شدن باکتری‌های بیماری‌زا بشود، اما در صورتی که تخم‌مرغ در دمای اتاق به مدت چند ساعت رها بشود می‌تواند موجب بیماری شود. هنگام کباب کردن بهتر است شعله‌گاز یا آتش خیلی زیاد نباشد تا گوشت به صورت یکنواخت حرارت ببیند و کاملا بپزد.گوشت برای پختن کامل باید چهار تا پنج ساعت روی حرارت باشد. زمانی که دمای گوشت به ۸۲ درجه سانتی‌گراد برسد، مشخص می‌شود که کاملا پخته است. پخت‌ غذاهای دریاییگوشت ماهی و میگو هم لازم است کاملا بپزند تا احتمال انتقال بیماری از آنها به انسان کاهش یابد. فریز کردن ماهی می‌تواند بعضی از باکتری‌های مضر را از بین ببرد. به خاطر داشته باشیم که بعضی از افراد مانند زنان باردار و بچه‌های کوچک، بیشتر از سایرین در معرض خطر هستند. پس هرگز نباید غذاهای خام و نپخته بخورند.