چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
ویتامین C ث یا اسید اسکوربیک
ویتامین C یکی دیگر از ویتامینهای محلول در آب میباشد که از نظر احتیاج زیاد بدن به این ویتامین و محدود بودن منابع آن و فساد و خرابی آن تحت اثر عوامل مختلف دارای اهمیت میباشد.
ویتامین A و بتاکاروتن و نیز ویتامینهای گروه B چنانچه در پیش دیدیم در بسیاری از غذاهای حیوانی و نباتی وجود دارند در حالیکه ویتامین C منحصراً در میوهها و سبزیجات به مقدار قابل توجه وجود دارد.
ویتامین C مزه ترش دارد ولی معمولاً مزه ترشی میوهها مربوط به میزان ویتامین موجود در آن نمیشود بلکه بیشتر مربوط به وجود اسیدهای قویتری نظیر اسید سیتریک اسید تارتاریک و غیره میباشد. در میوههای شیرین هم غالباً ویتامین C به میزان قابل توجهی وجود دارد، میوههائی نظیر انگور، خربزه، زردآلو و غیره دارای مقداری ویتامین C میباشند.
ویتامین C در بدن مقدار زیاد ذخیره نمیشود لذا بهتر است که ویتامین موردنیاز در غذای روزانه موجود باشد ولی این کمی ذخیره باعث نمیشود که علائم کمبود خیلی زود در اشخاص ظاهر شود.
اگر کمبود ویتامین در غذا دو یا سه ماه ادامه یابد کمکم علائم ظاهر خواهد شد. چنانچه ویتامین C بهاندازه موردنیاز به بدن نرسد علائمی بروز میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست