سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
هفتاد سال پیش, آهنگ برنادت در مراسم گلدن گلوب نواخته شد
بانی جوایز گلدنگلوب با نام اتحادیه مطبوعات خارجی هالیوود HOLLYWOOD FOREIGN PRESS ASSOCIATION HFPA در سال ۱۹۴۳ دو سال پیش از اتمام جنگ جهانی دوم تاسیس شد و جایزه بهترین فیلم خود را در همان سال به فیلم نام آشنای «آهنگ برنادت» اهدا کرد.کارگردانی این فیلم را هنری کینگ برعهده داشت و جنیفر جونز خوش اقبال نقش قدیسهای به نام برنادت سوبیرو را در این فیلم بازی کرد و بخاطر بازی درخشان خود در این اثر، برنده دو جایزه گلدنگلوب و اسکار شد.
این «درام زندگی نامهای» که چندین بار از تلویزیون ایران نیز پخش شده، داستان قدیسهای را روایت میکند که بزرگترین فرزند خانواده ای ۷ نفره و فقیر است.او در ۱۴ سالگی در حالی که از دو بیماری آسم و سل استخوان رنج میبرد در شکاف تپه ای در حالتی از شهود با بانویی مقدس ملاقات میکند ولی هیچگاه علیرغم اینکه همه، بانوی توصیف شده را مریم مقدس میپندارند، اسمی از بانو بر زبان نمیآورد.یکی از راهبههای تارک دنیا و سالخورده به شدت به برنادت حسادت میورزد و باور ندارد که مریم مقدس دختری کم سن و سال و به زعم او رنج نابرده را برگزیده باشد.
برنادت در طول ۱۹ بار ملاقات بانو، حامل پیامی برای کشیشها میشود ولی آنان برای اقناع، از بانوی وی تقاضای معجزه میکنند.
برنادت بنا به درخواست کشیشها یک بار روحانیون خشک مقدس را با شکفتن گل رز خواسته شده در زمستان حیرتزده میکند و بار دیگر با پیشگویی و راهنمایی بانو، چشمهای آب از دل تپه محل ملاقات میجوشد. پس از خرق عادت دوم، کشیشها متعاقب استقبال ایمانی مردم، از محق بودن برنادت سوبیرو و مقدس بودن چشمه و مکان ملاقات، با درخواست برنادت مبنی بر ساخت کلیسایی در نزدیکی آن محل موافقت میکنند.
فیلم با مرگ برنادت جوان بخاطر شدت یافتن بیماری سل به پایان میرسد و راهبه پیر که به مکنونات تلخ زندگی برنادت اشراف یافته متاثر از کج فهمیهای خود به شایستگی برنادت سوبیرو برای مفتخر شدن در ارتباط با بانو پی میبرد.
شایان ذکر است که جنیفر جونز پس از بازی در نقش برنادت سوبیرو،پلههای ترقی و توفیق را به سرعت طی کرده و چهار بار دیگر نامزد دریافت اسکار در فیلمهای بعدی خود میشود.
در سال ۱۹۴۵ فیلم «ناقوسهای کلیسای سنت مری» ساخته «لئو مک کاری» اقبال نشستن بر سکوی بهترین فیلم را در جوایز گلدنگلوب از آن خود میکند.در این فیلم یک کشیش و یک راهبه با هم تلاشی خستگی ناپذیر را آغاز میکنند تا مدرسه مذهبی بزرگ کاتولیکها را با جمع آوری کمکهای مالی خیرین توسعه دهند.
یک سال بعد فیلم «خواهر کنی» به کارگردانی «دادلی نیکولز» شایسته دریافت گوی طلایی«بهترین فیلم» اعلام میشود.در این فیلم تلاشهای پرستاری به نام «خواهر کنی» روایت شده که هم و غم خود را بر مبارزه با بیماری فلج اطفال گذاشته است.
فیلم «کاردینال» ۱۹۶۳ شانس بهترین فیلم سال در گلدنگلوب را تصاحب میکند.این فیلم ساخته«اوتو پره مینجر» است و داستان کشیش جوان پر جنب و جوشی را روایت میکند که در یاری کشیشی سالخورده همت میگمارد.
او در شهر بوستون با نژادپرستان کوکلس کلان مبارزه میکند و به واتیکان رفته تا نقشی در امور سیاسی تشکیلات ایفا کند و سرانجام به مقام کاردینالی نائل میگردد.
فیلم فراموش ناشدنی«جنگیر» یکی از برجستهترین آثار الگویی در ژانر وحشت ساخته «ویلیام فرید کین» در سال ۱۹۷۳ به دریافت جایزه بهترین فیلم گلدنگلوب نائل آمد.قهرمان این داستان کشیشی است که در ایمان خود به خدا دچار تزلزل شده است.
مادر دخترکی جن زده برای شفای فرزندش از او استمداد میطلبد و کشیش پس از رویت شیطان در جسم دخترک، کشیش سالخورده و با تجربه ای در اعمال ماوراء الطبیعه را برای «مراسم جنگیری» در محل سکونت دخترک به کمک میطلبد.این دو کشیش هر دو در جریان خارج کردن شیطان از کالبد کودک، جان خود را فدا میکنند.
تمرکز بر نگرش در حال تغییر داوران و نحوه اهدای جوایز به آثار سینمایی در آمریکا از جنگ جهانی دوم به بعد، در همه عرصههای فرهنگی قابل تعمیم است که میتواند نماد غروب فرهنگی باشد که با برنامهریزیهای تدریجی آرام آرام به سمت و سوی فرهنگی دگرگون شده رفته است آنچنان که در سال ۲۰۰۵ در شصت و سومین موعد گلدن گلوب بهترین جایزه این نهاد فرهنگی به فیلمیبه نام«کوهستان بروکبک» و با درونمایه همجنسگرایی اهدا میشود.
دو مردی که عاشق هم شده و با هم ارتباط جنسی برقرار میکنند و تمام تخصصها و هنرها به کمک هم میآیند تا این ارتباط هر چه مقبول تر به تصویر کشیده شده و مخاطبین را به همذات پنداری با شخصیتهای همجنسگرا سوق دهند. این فیلم که ساخته «انگ لی» است علاوه بر جوایز گلدن گلوب، جوایز اسکار، جوایز ایندیپندنت اسپیریت، جوایز بافتا و بسیاری جوایز معتبر مراکز فرهنگی هنری غرب را تصاحب کرد. و این تغییر ذائقه داوران همچنان ادامه داشت تا اینکه امسال موجب حیرت همگان شد.
نویسنده : فریبرز روشنفکر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست