چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سه تفنگدار دره سیلیکون آمازون, اپل و گوگل
هر سه کمپانی بزرگ تکنولوژی امریکا، رکوردهای جدیدی را در قیمت سهام خود تجربه کردند.
آمازون به لطف مراسم معرفی کتابخوانها و تبلتهای جدیدش، پیشرفت میکند؛ گوگل به لطف درآمدهای رؤیاییاش از محل تبلیغات، به خصوص در بخش موبایل؛ و اپل فعلاً به لطف شایعات پیرامون آیفون ۵، و احتمالاً در ادامه به لطف فروش بالای آن.
قیمت هر سهم گوگل تا ۷۱۲ دلار هم بالا رفت ولی در ۷۰۸.۸۰ بسته شد. بالاترین قیمت هر سهم گوگل بر میگردد به دسامبر ۲۰۰۷ که به ۷۴۱ نیز رسید ولی یک سال بعد تا مرز ۳۰۰ دلار کاهش یافت.
فقط چند کمپانی یا گروه سرمایهگذاری را میتوان نام برد که قیمت سهامشان به بالای ۷۰۰ دلار رسیده است. یکی همین گوگل، دیگری Priceline و البته برکشایر هاتاوی (متعلق به سرمایهدار بزرگ، وارِن بافِت) و نیز NVR Inc. هم اکنون ارزش مجموع سهام کمپانی گوگل بالغ بر ۲۳۰.۲۱ میلیارد دلار است.
گوگل این اوجگیری را مرهون دو مورد است؛ یکی افزایش درآمدها از محل تبلیغات، به خصوص تبلیغات موبایلی که در سه ماهه دوم سال مالیاش افزایش چشمگیری داشته. و دوم محبوبیت چشمگیر نکسوس ۷. منتهی گوگل با دو چالش از سوی دو کمپانی دیگرِ این مقاله روبرو است.
اپل از سویی سعی در حذف گوگل از سیستم عامل iOS خود دارد و گوگل از این نظر با چالش روبرو است چرا که درآمد تبلیغاتیاش از آیدیوایسها بسیار کلیدی و چند برابر درآمد تبلیغاتیاش از دستگاههای اندرویدی است.
و در جبهه دیگر، آمازون هر بار در جنگ قیمت، رقبای خود را انگشت به دهان کرده و حالا باید دید که با کیندل فایر ۱۴۹ دلاری و کیندل فایر HD که هم قیمت نکسوس ۷ است، اقبال مصرفکنندگان به تبلت گوگل خوب باقی میماند یا خیر.
به خصوص که رقیب مستقیم نکسوس ۷، با حافظه داخلی دو برابرِ آن قیمتی یکسان را پیش چشم مصرفکننده میگذارد.
و اما از آمازون بگوییم؛ این کمپانی نیز با مراسم خود که دو شب قبل برگزار شد، آیندهای روشن را جلوی روی سرمایهگذاران ترسیم کرد. باید اذعان داشت که کسی انتظار مراسمی چنین کوبنده را از طرف آمازون نداشت.
البته تمرکز این کمپانی بر روی بازار مصرف امریکا است و به اندازه دو کمپانی دیگر، چشم به بازارهای خارجی به خصوص آسیایی ندارد. بعد از مراسم اخیر، قیمت هر سهم آمازون ۱۳ دلار افزایش یافت و سقفی جدید را در ۲۵۹ دلار ثبت کرد. از ابتدای سال هر سهم آمازون ۱۰۰ دلار افزایش قیمت را به خود دیده و حالا ارزش کل سهام این کمپانی بالغ بر ۱۱۳.۶۴ میلیارد دلار میشود.
انتظار میرود سهم آمازون از فروش تبلتها در بازار امریکا، که تا کنون ۲۲٪ بوده، اینک با معرفی لشگر جدید تبلتهایش افزایش یابد. این یعنی فشار بیشتر بر سایر تبلتهای اندرویدی و البته آیپد.
و اما اپل؛ این کمپانی را بدون شک باید عضو بعدی باشگاه ۷۰۰ دلاریها دانست. سهام اپل هماکنون در مرز ۶۸۰ دلار آماده خیزش به سقفهای بالاتر است. مهمترین عاملی که میتواند این پیشبینی را به واقعیت تبدیل کند، فروش خیره کننده آیفون ۵ (نسل ششم) خواهد بود.
زیرا حاشیه سود اپل در این محصول، بالاتر از تمام محصولات دیگرش است. پیشبینیها حاکی از برنامهریزی اپل برای تولید ۲۵۰ میلیون آیفون ۵ طی دو سال آینده است که این، معادل مجموع فروش کل آیفونهای نسل یک تا پنج است.
هماکنون ارزش کل سهام اپل در بازار سرمایه رقمی در حدود ۶۳۴ میلیارد دلار است که انتظار میرود این رقم با عرضه آیفون ۵، و در ادامه آیپد مینی، به سمت ۷۰۰ میلیارد دلار گام بردارد. چیزی که کمی از هیجانها پیرامون افزایش قیمت سهام اپل کاسته، احتمال تعویق عرضه iTV است.
این محصول که گمان میرفت در اواخر ۲۰۱۲ یا اوایل ۲۰۱۳ عرضه شود، به خاطر عدم توافق با کمپانیهای تولیدکننده محتوای تلویزیونی به تعویق افتاده و احتمالاً تا اواخر ۲۰۱۳ شاهد اضافه شدن آن به سبد محصولات اپل نخواهیم بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست