شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
۱۰ ماده غذایی ضدآلرژی
وقتی که مواد آلرژیزا، هاگها و گردهها با بینی افراد مبتلا به آلرژی تماس پیدا میکند، بدن دست به حمله میزند. سلولهای ایمنی هیستامین آزاد کرده و برای پیشگیری از ورود مواد آلرژیزا داخل ارگانیسمها التهاب ایجاد میکند. در برخی موارد مصرف برخی موادغذایی میتواند تسکیندهنده آلرژی بوده و از میزان التهاب و عکسالعمل دستگاه ایمنی بکاهد.
ماهیهای چربمصرف برخی ماهیهای چرب مثل سالمون و ساردین میتواند سبب افزایش میزان امگا۳ در بدن شده و میزان التهاب که یکی از نشانههای آلرژی در بدن است را کاهش دهد.بررسیهای بسیاری نشان داده است کودکانی که از سن پایین مصرف ماهیهای چرب را آغاز میکنند، کمتر در معرض ابتلا به انواع آلرژیها قرار میگیرند. درحقیقت مصرف ماهی بین امگا۳ و امگا۶ دریافتی در ارگانیسم تعادل ایجاد کرده و تاثیر مثبتی بر کارکرد سیستم ایمنی و کاهش نشانههای آلرژی دارد. در تحقیقی که در استرالیا انجام شد محققان ۵۰۰ کودک ۸ ساله را زیر نظر گرفتند و متوجه شدند کودکانی که در هفته یک بار ماهی مصرف میکنند ۸۰ درصد کمتر به گرده گلها آلرژی دارند.
سیرسیر غنی از آنتیاکسیدان بوده و تقویتکننده سیستم ایمنی است. در ضمن تحقیقات پژوهشگران روشن کرده میان میزان بالای آنتیاکسیدان در بدن و کاهش علایم آلرژی رابطه مستقیمی وجود دارد. مصرف سیر به ویژه به شکل خام سبب افزایش میزان آنتیاکسیدان در بدن میشود.
پیازاین ماده غذایی حاوی مقدار فراوانی نوعی آنتیاکسیدان به نام کرستین است که سبب کاهش التهاب و پیشگیری از آزادسازی هیستامین توسط گروهی از سلولهای ایمنی به نام ماستوسیتها میشود. در ضمن کرستین میزان جذب ویتامین C و سایر آنتیاکسیدانهای محرک سیستم ایمنی را تقویت کرده و سیستم ایمنی را نسبت به مواد آلرژیزا بیتفاوت میکند.
ماستباکتریهای زنده موجود در برخی موادغذایی مثل ماست و کفیر دستگاه گوارش را تحریک به ساخت گلبولهای سفید و پادتن و همچنین فاکتورهای رشد و ترکیباتی میکند که میتواند میزان عکسالعمل ارگانیسم نسبت به مواد آلرژیزا را کاهش دهد. طبق تحقیقی که در ایتالیا انجام شده است افرادی که مبتلا به آلرژی هستند اگر به مدت ۴ ماه هر روز دو لیوان (۵۰۰ میلیلیتر) ماست بخورند، میزان هیستامین خون آنها دو برابر کمتر از کسانی میشود که روزانه شیر پرچرب میخورند. در ضمن نشانههای آلرژی نیز در آنها کاهش مییابد. تحقیقات دیگری هم نشان داده مادرانی که به طور مرتب ماست یا دیگر محصولات پروبیوتیک را طی دوران بارداری مصرف میکنند. فرزندانشان کمتر در بزرگسالی به آلرژی دچار میشوند.
بادام، جوانه گندم، سبزیجات سبزبرگطبق تحقیقی که در آلمان روی ۱۷۰۰ فرد بزرگسال انجام شده، افرادی که ویتامین E بیشتری مصرف میکنند (۱۰ تا ۱۳ میلیلیتر در روز) ۳۰ درصد کمتر در مقایسه با افراد دیگر به آلرژی مبتلا میشوند.جالب است بدانید سبزیجات برگسبز، غلات و میوههای هستهدار، بادام، اسفناج و جوانه گندم حاوی مقادیر بالایی ویتامین E هستند.
مرزنگوش، بادرنجبویه و رزماریمحققان ژاپنی نشان دادهاند برخی از گیاهان وحشی، حاوی اسید رزمارینیک هستند که خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند علایم آلرژیهای فصلی را کاهش دهد.
منبع: ریدرزدایجست
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست