یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

در زمان حاملگی شکلات بخورم یا نه؟


در زمان حاملگی شکلات بخورم یا نه؟

شکلات ماده غذایی دوست داشتنی و پرطرفدار است که حتی بیمارانی که محدودیت‌های غذایی دارند نمی‌توانند از خوردن آن دست بکشند، حتی اگر مجبور شوند کمتر از قبل شکلات بخورند.

همه شکلات دوست دارند، از جمله زنان. اما آیا خوردن آن در دوران بارداری خطری به همراه دارد؟ این پرسش مهمی است و ذهن بسیاری از زنان باردار در سراسر جهان را به خود مشغول کرده است.

حقیقت امر این است که شکلات ماده غذایی دوست داشتنی و پرطرفدار است که حتی بیمارانی که محدودیت‌های غذایی دارند نمی‌توانند از خوردن آن دست بکشند، حتی اگر مجبور شوند کمتر از قبل شکلات بخورند.

بیایید ابتدا درباره محتویات اصلی تشکیل دهنده ساختار شکلات صحبت کنیم. آنچه که بیش از هر ماده مهم دیگری در شکلات به چشم می‌خورد «کافئین» است و نکته مهم اینجاست که اصولا توصیه می‌شود در دوران بارداری از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین خودداری شود.

اما اگرچه شکلات بدون کافئین بی معناست اما مدارکی وجود ندارد دال بر اینکه مصرف میزان متعارفی از کافئین در دوران بارداری خطری برای سلامت زنان در این دوران به همراه داشته باشد.

در نقطه مقابل می‌توان گفت شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف شکلات باکیفیت تأثیر بسزایی در حفظ روحیه و شادابی عمومی فرد دارد. محققان علوم پزشکی ثابت کرده‌اند که مصرف این ماده غذایی تأثیر مثبتی بر تبادلات نورونی مغز داشته که نتیجه آن نشاط و شادابی بیشتر است.

نکته مهم: زنانی که به دیابت دوران بارداری مبتلا هستند باید از خوردن شکلات و سایر کربوهیدرات‌های ساده اجتناب کنند.

درمورد اینکه خوردن چه میزان شکلات در دوران بارداری خطری برای سلامت مادر و جنین به همراه ندارد باید یک نکته مهم را روشن کرد و آن تعیین «میزان» مورد نظر است.

تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن شکلات در دوران بارداری نه تنها خطری به همراه ندارد بلکه مفید هم محسوب می‌شود اما به دو دلیل مهم نباید در مصرف این ماده غذایی خوشمزه زیاده روی کرد:

اول اینکه با خوردن مقادیر زیادی از تکه‌های شکلات، ارزش غذایی سایر موادی که می‌خورید کاهش چشمگیری پیدا می‌کند. با خوردن شکلات آن هم به مقدار زیاد کالری زیادی جذب بدن می‌شود که این به معنای افزایش وزن و در نهایت چاقی در دوران بارداری است.

دوم هم اینکه باید به میزان کافئینی که وارد بدن می‌شود همواره توجه داشت. توصیه جدی می‌شود که زنان باردار در دوره حاملگی خود روزانه بیشتر از ۲۰۰ میلی گرم کافئین مصرف نکنند.

یادتان باشد این شما به عنوان یک زن باردار هستید که سلامتی خود و جنین را با مصرف اصولی مواد غذایی و انجام حرکات ورزشی در این دوره حساس تضمین می‌کنید.