جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
نجات زمین با فناوری جدید تثبیت نیتروژن
کودهای شیمیایی صنعتی، یکی از اصلیترین عوامل ایجاد آلودگی است. در واقع انتقال این کودها به آب روخانهها یا سفرههای زیرزمینی، یکی از مهمترین دلایل آلودگی آب روی زمین است.
از آنجا که بسیاری از محصولات مهم کشاورزی نمی توانند نیتروژن مورد نیاز خود را تامین کنند، تنها راه پیش رو برای کشاورزان، بهره گیری از این کودهای شیمیایی نیتراته است؛ اما به نظر می رسد پژوهش ده ساله دانشمندان دانشگاه ناتینگهام در انگلستان، امیدهایی را برای رهایی از این معضل بزرگ پدید آورده است.
تنها تعداد محدودی از گیاهان (همچون نخود سبز یا سویا) از توانایی به دست آوردن (یا به اصطلاح علمی تر «تثبیت») نیتروژن از هوا برخوردارند. این گیاهان برای این کار از نوعی باکتری تثبیت کننده نیتروژن استفاده می کنند. باکتری های تثبیت کننده نیتروژن که با این گیاهان همزیستی دارند، به گیاه در به دست آوردن اکسیژن کمک می کنند و در مقابل، از قند تولید شده توسط گیاه استفاده می کنند؛ اما بسیاری از گیاهان از چنین فرصتی محروم هستند و باید نیتروژن مورد نیاز را از خاک به دست آورند. از آنجا که تعداد گیاهان موجود در مزارع بسیار زیاد است، نیتروژن موجود در خاک جوابگو نبوده و به همین دلیل باید از کودهای شیمیایی دارای ترکیبات نیتروژنی استفاده کرد.
یکی از گیاهانی که دارای تثبیت کننده نیتروژن است، نوعی نیشکر برزیلی است. در مزارع پرورش این گیاه از کود نیتراته زیادی استفاده نمی شود، اما در مقابل، محصول تولیدی در این مزارع بسیار بالاست. پژوهشگران دانشگاه ناتینگهام به این نتیجه رسیدند که باکتری تثبیت کننده موجود در این نوع از نیشکر برزیلی را می توان در بسیاری از گیاهان دیگر نیز جا داد. در این فرآیند، ابتدا دانه های گیاه مورد نظر را با لایه ای غیرسمی که دربردارنده باکتری تثبیت کننده نیتروژن است، پوشانده می شود. همزمان با جوانه زدن دانه و رشد گیاه، باکتری وارد ریشه گیاه می شود و در نهایت در تمامی سلول های ریشه جا می گیرد. به کلامی دیگر، هر سلول این گیاه قادر خواهد بود درست همانند نیشکر برزیلی، به شکلی مستقل نیتروژن مورد نیاز خود را از هوا به دست آورد.
پژوهش های این دانشمندان نشان می دهد، این باکتری می تواند ۶۰ درصد از نیاز هر گیاه به نیتروژن را تامین کند. آنها امیدوارند طی دو تا سه سال آینده، این فناوری در کشورهای مختلف در اختیار کشاورزان قرار گیرد. گسترش استفاده از این فناوری نه تنها می تواند تا حدی جلوی آلودگی روزافزون منابع آبی را بگیرد، بلکه می تواند سبب افزایش تولید محصولات کشاورزی و در نتیجه امنیت بیشتر غذایی ساکنان کره زمین شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست