دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

انگور, میوه ای بهشتی


انگور, میوه ای بهشتی

انگور میوه ای است بهشتی که بیشتر از سایر میوه ها سرشار از ویتامین های آ, ب, و ث است

انگور میوه ای است بهشتی که بیشتر از سایر میوه ها سرشار از ویتامین های آ، ب، و ث است. امروزه در طب درمان های طبیعی (نتروپت)، از رژیم های مختلف انگور استفاده می کنند. همچنین این میوه را برای درمان بیماری های یبوست، عوارض رماتیسم، کم خونی و حتی پیشگیری از سرطان سودمند می دانند .از سوی دیگر دارای مقدار زیادی قند است. چنان چه از یک کیلو انگور۱۲۰ تا ۱۵۰ گرم قند استخراج کرده اندانگور دارای مقدار زیادی مواد چربی، آلبومین، تانن است. انگور دارای آهن است وآهن انگور سیاه بیش از انگور سفید است. این میوه علاوه بر اهن دارای کلسیم،فسفر، منیزیم، پتاسیم، ید، منگنز، ارسنیک است. این موضوع قابل توجه و یاداوری است که قند انگور ماده ای است که برای تشکیل سرم خون فوق العاده مفید است. انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده بدین گونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل کنید لاغر کننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است. توجه داشته باشید وقتی انگور میل می کنید پشت آن آب سرد ننوشید و یا میوه های خشک مانند برگه هلو و غیره را با انگور و آب میل نکنید، زیرا دچار دل درد می شوید. یکی از خواص انگور، صاف کننده و مولد خون بودن آن است . انگور قند خون را نیز تنظیم می کند. به علاوه انگور قرمز برای تصفیه خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر است. البته افرادی که قند خون پایین دارند می توانند از انگور بهره زیادی ببرند . بنابراین سعی کنید همیشه انگور داشته باشید و چند بار در روز از آن میل کنید . انگور یکی از میوه های ضد سرطان شناخته شده است و این به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است . افرادی که در دوره نقاهت یک بیماری هستند و یا ضعف عمومی بدن دارند و در نتیجه قدرت دفاعی بدن آن ها کم شده است، سعی کنند از انگور، هویچ، سیب و هلو، به مقدار زیادی استفاده کنند .

البته می توانند این میوه ها را با هم در آب میوه گیری ریخته و آب میوه حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز بنوشند . خوب است بدانید انگور پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف بدن کمک می کند و در کنترل فشارخون موثر است. انگور و سیب هر دو میوه های بهشتی هستند که افراد مبتلا به ناراحتی های قلب و اعصاب می توانند آب آن را نیز در طی روز بنوشند . انگور برای سلامتی قلب، ریه و کلیه نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان به اوره بالای خون (نقرس) مناسب و سازگار است . این نکته را هم بدانید یبوست که عوارض آن بی اشتهایی، نفخ، سردرد، تشنگی مفرط و بدبویی دهان است با خوردن آب انگور تازه برطرف می شود . خود انگور در درمان یبوست و التهاب معده و روده ها و شیره انگور خاصیت ملین دارد.برگ آن مقوی و قابض و دم کرده آن مدر است. آبغوره اش در رفع اورام مخاط لثه و دهان و سرکه حاصله از تخمیر دانه انگور در تسکین خارش پوست و جلوگیری از خونریزیها بکار می رود و دانه های خشک آن صفرا و بلغم را دفع و پی را محکم کرده خستگی را رفع و حالت انبساط بوجود می آورد در همه حال انگور و برگ و شیره و دانه های خشک شده و دانه های نارس (غوره) و دانه تخمیر شده (سرکه) مصرف غذائی دارند .

در بهار وقتی شاخه های درخت مو را می زنند.از مقطع ان مایع بی رنگ و بی بو و بی طعم خارج می شود که معروف به اشک مواست. این مایع برای معالجه چشم درد و به صورت کمپرس برای التیام انواع زخم ها به کار می رود. نکته جالبی آن است که هضم انگور آسان و ارزش غذایی آن مساوی و شاید زیاد تر از ارزش غذایی شیر مادر است.و چنان چه می دانید شیر مادر تنها غذایی است که از لحاظ مواد غذایی کامل، طبیعت در دسترس بچه نهاده است، و هیچ گونه مواد سمی ندارد و بسیار سهم الهضم است. انگور دارای مقدار زیادی مواد طبیعی و آهن است برای بدن بسیار مفید، مقوی و پر انرژی است، مصرف آن برخلاف گوشت اسید اوریک بدن را افزایش نمی دهد.

روغن هسته انگور: چنان که از نامش بر می آید از روغنی است که از هسته انگور به دست می آید. این روغن فاقد سدیم و کلسترول بوده و میزان اسیدهای چرب غیر اشباع آن تا ۹۰ درصد می رسد. خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره انگور ۵۰ برابر بیشتر از ویتامینE و ۲۰ برابر بیشتر از ویتامینC است .اسید لینولنیک برای تولید هورمون هایی مثل پروستاگلاندین ضروری و در پیشگیری از لخته شدن خون در رگها و تورم شریان ها موثر است.روغن هسته انگور به طور طبیعی فاقد کلسترول است به همین دلیل این روغن با پایین آوردن مصرف چربی اشباع شده خطر بیماریهای قلبی و دیگر مشکلات گردش خون را کاهش می دهد. استفاده از روغن هسته انگور چه به عنوان چاشنی و چه در پخت و پز روش قابل توجهی برای کاهش چربی های اشباع شده در برنامه های غذایی است.این روغن در حالی که خاصیت ازدیاد میزان کلسترول مفید یا اچ دی ال را دارد میزان کلسترول مضر یا ال دی ال و تری گلیسیرید (نمک های آلی حاصل از ترکیب گلیسیرین و اسیدهای چرب ) را کاهش می دهد.خصوصیات روغن هسته انگور سبب می شود تا به میزان زیادی از عوارض قلبی و به خصوص از تصلب شرایین پیش گیری شود.